image

Privacytoezichthouders pleiten voor end-to-end encryptie in videobel-apps

woensdag 27 oktober 2021, 16:08 door Redactie, 1 reacties

Aanbieders van videobel-apps moeten aan alle gebruikers end-to-end encryptie aanbieden, ook gratis gebruikers, en duidelijk maken wat de beperkingen zijn van standaard encryptie ten opzichte van end-to-end encryptie, zo stellen zes internationale privacytoezichthouders van Australië, Canada, Gibraltar, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Die stuurden vorig jaar een brief naar Cisco, Google, House Party, Microsoft en Zoom waarin ze hun zorgen uitten over privacy en security van videobel-apps. Microsoft, Google, Cisco en Zoom stuurden een reactie waarin ze de privacy- en beveiligingsmaatregelen binnen hun apps uitlegden. Op basis van het contact met de bedrijven hebben de privacytoezichthouders een gezamenlijke verklaring opgesteld.

Daarin doen ze verschillende aanbevelingen, waaronder het beschikbaar stellen van end-to-end encryptie aan alle gebruikers van de apps, het ondersteunen van end-to-end encryptie bij groepsgesprekken, uitleggen wat de verschillen zijn tussen standaard en end-to-end encryptie, meer opties bieden voor het instellen van de gewenste encryptie, laten zien welke vorm van encryptie is ingeschakeld en het standaard gebruik van end-to-end encryptie bij gevoelige toepassingen zoals telehealth.

Verder vinden de privacytoezichthouders dat videobel-apps persoonlijke informatie alleen moeten gebruiken voor het aanbieden van de kernfunctionaliteit van de dienst en niet langer bewaren dan noodzakelijk. Wanneer persoonlijke data voor andere doeleinden wordt gebruikt moeten videobel-apps dit van tevoren duidelijk maken en in het geval van advertenties uitdrukkelijke toestemming krijgen.

Reacties (1)
29-10-2021, 09:51 door Anoniem
Dat wordt wel een beetje lastig met groepsgesprekken, waar dit soort tools over het algemeen veel voor worden gebruikt. Hoe ga je dat E2E versleutelen dan? Daarnaast, als je zelf niet de sleutel hebt dan is je verbinding niet veilig.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.