image

Kabinet wil dat werkgevers en winkels om coronabewijs kunnen vragen

woensdag 3 november 2021, 09:48 door Redactie, 66 reacties

Het kabinet wil dat werkgevers en winkels straks in staat worden gesteld om personeel en klanten om een coronatoegangsbewijs te vragen. Een wetswijziging die dit mogelijk moet maken is in voorbereiding, zo schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer (pdf). Het Outbreak Management Team (OMT) is op dit moment geen voorstander van het verplicht stellen van het coronatoegangsbewijs bij medewerkers en bezoekers in de zorg.

Gisteren maakten premier Rutte en De Jonge bekend dat het coronatoegangsbewijs vanaf 6 november op meer locaties wordt verplicht. Naast de bioscopen en de horeca binnen gaat het ook gelden voor terrassen, georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals sportschool, groepslessen, voetbal en zwemmen. Dit geldt voor zowel sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines.

Ook deelnemers aan georganiseerde kunst- en cultuurbeoefening vanaf 18 jaar, zoals muziekles en schilderles, of bijvoorbeeld repetities voor zang, dans en toneel, moeten een coronabewijs tonen. Verder wordt het bewijs verplicht voor zakelijke evenementen, zoals beurzen en congressen, evenementen met en zonder vaste zitplaats, doorstroomlocaties en doorstroomevenementen.

Daarnaast wordt er gewerkt aan wetswijzigingen waardoor het coronatoegangsbewijs op meer plekken kan worden ingezet. Zo wil het kabinet niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening als sectoren aanwijzen waar het tonen van een coronabewijs wordt verplicht. Het gaat dan om bijvoorbeeld om winkels die niet-essentiële producten verkopen en bij pret- en dierenparken.

Verder wil het kabinet het coronabewijs verplichten voor werknemers in de sectoren waar een coronabewijs al is verplicht voor bezoekers en deelnemers. Daarnaast moet het mogelijk worden voor werkgevers om personeel onder voorwaarden om een coronabewijs te vragen. Ook moet het voor zorginstellingen mogelijk worden om bezoekers onder voorwaarden om een coronatoegangsbewijs te vragen om toegang tot de zorginstelling te krijgen.

Het OMT ziet invoering van een coronabewijs voor zorgpersoneel op dit moment niet zitten. "Het is niet duidelijk of de inzet van het coronatoegangsbewijs voor zorgmedewerkers meerwaarde heeft voor de gezondheid van kwetsbare patiënten. Besmetting van zorgmedewerker naar patiënt kan worden voorkomen door het dragen van een mondneusmasker en/of het houden van 1,5 meter afstand. Bij goede naleving van de basismaatregelen en andere preventieve maatregelen lijkt de meerwaarde van het coronatoegangsbewijs bij het voorkómen van infecties klein."

In een advies aan het kabinet stelt het OMT dat toepassing van het coronabewijs en dagelijks testen bij ongevaccineerde medewerkers tot demotivatie en mogelijk zelfs vertrek uit de zorg zou kunnen leiden, terwijl er al personeelskrapte is. Bij inzet van het coronabewijs voor bezoekers in de zorg(instellingen) geldt dat niet-gevaccineerde bezoekers voor elk bezoek getest worden en zij mogen bij een positieve test niet op bezoek komen. "Het is niet bekend hoeveel infecties bij kwetsbare patiënten hierdoor voorkomen worden", aldus het OMT (pdf).

Het kabinet is van plan om op 12 november te besluiten of en hoe het eerste wetsvoorstel, over het coronabewijs voor niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening, al in procedure gebracht moet worden.

Reacties (66)
03-11-2021, 10:29 door Anoniem
Lekker bezig die jongens, micro management als je een land(je) moet leiden....
03-11-2021, 10:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
03-11-2021, 10:44 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2021, 10:55
[Verwijderd door moderator]
03-11-2021, 10:47 door Anoniem
Verbijsterend om vanuit het buitenland te zien hoe Nederland wordt omgebouwd tot een gevangenis. Met een fascistoïde voorhoede en miljoenen die meedoen om geen moeilijkheden of boetes te krijgen. Voorlopig wil ik niet terug. Waar ik nu ben kan ik gewoon net als iedereen in vrijheid meedoen. Natuurlijk doe ik verstandig net als bijna iedereen. Dat is hier normaal.

Het land waar ik ben opgegroeid bestaat niet meer.
03-11-2021, 10:49 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2021, 11:12
[Verwijderd door moderator]
03-11-2021, 10:52 door Anoniem
Het is natuurlijk wel de ultieme droom: bij elke winkel even laten weten dat je er bent. Of dacht je dat die QR code check volledig offline plaats vindt? (neen, anders zou men niks kunnen revoken).

Daarnaast gaat het volkomen aan het feit voorbij dat gevaccineerden juist degene zijn die verspreiden zonder er zelf ziek van te worden. En dat zelfs mogen blijven doen als ze gewoon bekend ziek zijn.

Ofwel: het gaat helemaal niet om een pandemie. Het gaat om controle. En de geesten er rijp voor maken dat dat moet voor onze eigen bestwil.
03-11-2021, 10:56 door quikfit - Bijgewerkt: 03-11-2021, 10:56
Op naar 3000 reacties...
03-11-2021, 11:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2021, 11:42
[Verwijderd door moderator]
03-11-2021, 11:23 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ
Door quikfit: Op naar 3000 reacties...

Ja, ik begin me alvast warm te lopen... Of weet je wat, het is simpeler om vooralsnog alleen maar even te verwijzen naar:

https://www.security.nl/posting/682769/De+consequenties+van+het+Corona+beleid%2C+nationaal+en+internationaal (2846 reacties)

En: https://www.security.nl/posting/727138/ (114 reacties, maar kan nog meer worden)

Tevens vast een vooruitblik naar: https://www.security.nl/posting/728318/Kabinet+geadviseerd+om+CoronaCheck+niet+in+te+zetten+voor+vaccinatiedrang

Een citaat daaruit:
Het kabinet is geadviseerd om de CoronaCheck-app niet in te zetten voor vaccinatiedrag, omdat dit het vertrouwen in huidige maar ook toekomstige digitale ondersteuningsmiddelen kan aantasten. Het advies is afkomstig van de Begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Bestrijding Covid-19.

Deze commissie is door demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid ingesteld om te adviseren over digitale ondersteuning bij de bestrijding van corona. De begeleidingscommissie brengt naast gevraagde adviezen ook ongevraagde adviezen uit. Eind september publiceerde de commissie een advies waarin werd gewaarschuwd om de CoronaCheck-app niet in te zetten als middel voor vaccinatiedrang.

"Het is belangrijk om een vertrouwensband tussen de burger en de staat inzake digitalisering en privacy te bereiken en te behouden waar het gaat om digitale pandemiebestrijding", schrijft de commissie.(...)

Vertrouwensband inzake digitalisering en privacy... Woehahahaha! Dat zal nog wel even duren, voor die weer terug komt.

Wie weet kunnen we de reacties op dit artikel over het coronabewijs in relatie tot werkgevers en winkels laten voor wat ze zijn, en meteen overgaan naar waar het eigenlijk over gaat: de poging tot onderwerping van de Nederlandse (en wellicht Europese) populatie aan totale controle (een panopticum zonder enige reële privacy) met behulp van de Covid-19-crisis, de daarmee opgetuigde vaccinatiedrang en de daarvoor ingezette digitale middelen.

Ik had het van mezelf niet gedacht, maar nu ben ik ook voorstander geworden van de oprichting van een tribunaal waar de leiders en handlangers van het huidige, niet-democratisch gelegitimeerde bewind verantwoording voor hun daden zullen moeten afleggen wanneer onze mensenrechten door ons weer terugveroverd zijn - if ever.

Ons Nederlandse bewind is wel enorm goed in één ding, namelijk het stimuleren van radicalisering. Wie waren daar ook alweer nog meer zo goed in, een jaar of negentig geleden?

M.J.
03-11-2021, 11:34 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2021, 11:37
Ik draag mijn anti vaccin pet nog steeds met trots.
Corona vaccin? Over mijn lijk.

Hoe harder ze gaan drammen, hoe groter de weerstand ergens tegen wordt.
Eerst complete ziekenhuizen sluiten, zorg personeel ontslaan.
En daarna gaan zeuren dat de werkdruk een beetje hoog ligt.
Ja, hoe zou dat nou toch komen.
Ze hebben tot op heden nog niet 1 euro aan de zorg besteed.
03-11-2021, 11:48 door Anoniem
Ik denk dat er dan ook wel wat ziekmeldingen kunnen komen van degenen, die niet meer de werkvloer op mogen. Zorgelijk maar elders ook een fenomeen.t.g.v. het glijdend democratisch afschalen overal met Corona als dekmantel. U moet linksom of rechtsom gehoorzamen en anders letterlijk 'geen (publiek) leven' meer. Het ergste is dat er nog zoveel blij mee zijn en het door dik en dun verdedigen. Sheople for the Matrix.
03-11-2021, 12:02 door Anoniem
Zo wil het kabinet niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening als sectoren aanwijzen waar het tonen van een coronabewijs wordt verplicht.
Je kunt al duidelijk zien dat ambtenaren zonder economische achtergrond dit hebben uitgedacht: niet-essentiële detailhandel (!!). Als het niet zo essentiël was, dan kan een winkel economisch helemaal niet bestaan.
03-11-2021, 12:05 door Anoniem
Het kabinet wil dat werkgevers en winkels straks in staat worden gesteld om personeel en klanten om een coronatoegangsbewijs te vragen. Een wetswijziging die dit mogelijk moet maken is in voorbereiding, zo schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
En waar zijn nu onze beloofde Grondrechten? Waar is onze Grondwet gebleven?
Waarom hebben wij nog steeds als enig land in de wereld geen CONSTITUTIONEEL HOF die onze Grondrechten bewaakt?
03-11-2021, 12:14 door [Account Verwijderd]
Als ze die QR check er door krijgen bij winkels, dan wordt in het vervolg alles besteld en thuis bezorgt.
Driekwart van het personeel kunnen ze dan wel rond laten rijden met busjes en de panden voor de helft sluiten.
Scheelt mij weer een stukje fietsen door weer en wind van de winter en gesjouw met zware tassen.
Het wordt er alleen maar makkelijk door voor mij.
03-11-2021, 12:24 door Anoniem
Niet verplicht,maar indirect wordt het dus wel verplicht zoals ik al
eerder schreef er is straks geen toegang tot je werk zonder je coronapas
hoe kom je tot een coronapas juist door je te vaccineren.

Er is geen reden om dit bericht te censureren,ik schrijf het toch onschuldig op

NUNL2021
03-11-2021, 12:25 door Anoniem
Door Anoniem: Verbijsterend om vanuit het buitenland te zien hoe Nederland wordt omgebouwd tot een gevangenis. Met een fascistoïde voorhoede en miljoenen die meedoen om geen moeilijkheden of boetes te krijgen. Voorlopig wil ik niet terug. Waar ik nu ben kan ik gewoon net als iedereen in vrijheid meedoen. Natuurlijk doe ik verstandig net als bijna iedereen. Dat is hier normaal.

Het land waar ik ben opgegroeid bestaat niet meer.

Igualmente aqui hace vente años. Behalve dat ik eigenlijk helemaal nooit meer terug wil. Overigens niet vreemd. Op alle plekken in de wereld waar ik ben geweest kwam ik altijd wel een Chinees tegen met een restaurant. Of een Nederlander die in zaken zat of een boek aan het schrijven was. Die laatste groep, dat zijn er echt miljoenen. Het was een mooie mooie thuisbasis om de vleugels uit te leren slaan. Wie dat niet druft of kan blijft thuis. En vervloekt de buren liever dan het bij zichzelf te zoeken. Das ook wel weer een soort van logisch. Virtuele bezoekjes beter, tegenwoordig. Om zij die wanhopen eraan te herinneren dat de wereld niet ophoudt bij Almelo!
03-11-2021, 12:51 door [Account Verwijderd]
https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/flashback-hugo-de-jonge-in-de-tweede-kamer-toegangstesten-op-terras-slaat-nergens-op/
03-11-2021, 12:59 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 12:24 door Anoniem,
Dat er hier enkele berichten zijn verwijderd heeft te maken met om te voorkomen dat we niet weer hele verhalen gaan krijgen hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet is als we hier niet aan mee werken.
En hele verhalen van tegenstanders die hier dan weer tegenin gaan.
Dus geen strijd meer van voorstanders en tegenstanders.
Dat wordt ook vervelend en bestaat enkel uit herhalingen.
Tenminste, dat denk ik.
03-11-2021, 13:06 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Verbijsterend om vanuit het buitenland te zien hoe Nederland wordt omgebouwd tot een gevangenis. Met een fascistoïde voorhoede en miljoenen die meedoen om geen moeilijkheden of boetes te krijgen. Voorlopig wil ik niet terug. Waar ik nu ben kan ik gewoon net als iedereen in vrijheid meedoen. Natuurlijk doe ik verstandig net als bijna iedereen. Dat is hier normaal.

Het land waar ik ben opgegroeid bestaat niet meer.

Igualmente aqui hace vente años. Behalve dat ik eigenlijk helemaal nooit meer terug wil. Overigens niet vreemd. Op alle plekken in de wereld waar ik ben geweest kwam ik altijd wel een Chinees tegen met een restaurant. Of een Nederlander die in zaken zat of een boek aan het schrijven was. Die laatste groep, dat zijn er echt miljoenen. Het was een mooie mooie thuisbasis om de vleugels uit te leren slaan. Wie dat niet druft of kan blijft thuis. En vervloekt de buren liever dan het bij zichzelf te zoeken. Das ook wel weer een soort van logisch. Virtuele bezoekjes beter, tegenwoordig. Om zij die wanhopen eraan te herinneren dat de wereld niet ophoudt bij Almelo!

Weet je wat de velen amsterdammers vroeger schreven die waren
verhuist naar almere of een andere stad,nou "dat amsterdam amsterdam niet meer was"

een ander voorbeeld:

We hebben geen groente-boer meer die nederlands is,
omdat de jonge generatie nederlanders geen groente-boer meer willen zijn,
we hebben het dus grotendeels aan ons zelf te danken,dat de nederlanders zich niet
meer prettig voelen in hun eigen land of stad en de winkelstraat,
maar dan wel op gepaste afstand waar ook ter wereld gaan klagen dat het niet meer zo leuk is
in nederland als in vroeger tijden.

Klagen helpt niet,en op afstand de wijze heer uithangt die met het vingertje zwaait
richting de burgers die in nederland zijn gebleven.

I love the netherlands
03-11-2021, 13:16 door Anoniem
Ik wist in april 2020 al dat we hier zouden belanden en als het aan de leiding ligt is dit nog maar het begin. Ik voorzie een revolutie op wereld niveau als de dam van de leugen breekt en de waarheid alles overstroomt. De wereld zal daarna nooit meer hetzelfde zijn in positieve zin!
03-11-2021, 13:27 door Anoniem
Door Anoniem: Het is natuurlijk wel de ultieme droom: bij elke winkel even laten weten dat je er bent. Of dacht je dat die QR code check volledig offline plaats vindt? (neen, anders zou men niks kunnen revoken).

Daarnaast gaat het volkomen aan het feit voorbij dat gevaccineerden juist degene zijn die verspreiden zonder er zelf ziek van te worden. En dat zelfs mogen blijven doen als ze gewoon bekend ziek zijn.

Ofwel: het gaat helemaal niet om een pandemie. Het gaat om controle. En de geesten er rijp voor maken dat dat moet voor onze eigen bestwil.

Als je telefoon bij je hebt dan wetet men al waar je bent. Zelfs zonder, gezien alle camera’s. Daar is zo’n coronapas echt niet voor nodig, hoor.
03-11-2021, 13:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Het kabinet wil dat werkgevers en winkels straks in staat worden gesteld om personeel en klanten om een coronatoegangsbewijs te vragen. Een wetswijziging die dit mogelijk moet maken is in voorbereiding, zo schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
En waar zijn nu onze beloofde Grondrechten? Waar is onze Grondwet gebleven?
Waarom hebben wij nog steeds als enig land in de wereld geen CONSTITUTIONEEL HOF die onze Grondrechten bewaakt?

De Grondwet bestaat uit meerdere artikelen. De volgorde van de artikelen is niet hiërarchisch. Elk artikel heeft dus evenveel zeggingskracht. Dus komt het op de afweging tussen grondrechten neer.

Ken je de hele Grondwet wel of ben je aan het cherry-picken uit de artikelen die jou goed uitkomen?
03-11-2021, 13:57 door Anoniem
Door BertG.: @ Vandaag, 12:24 door Anoniem,
Dat er hier enkele berichten zijn verwijderd heeft te maken met om te voorkomen dat we niet weer hele verhalen gaan krijgen hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet is als we hier niet aan mee werken.
En hele verhalen van tegenstanders die hier dan weer tegenin gaan.
Dus geen strijd meer van voorstanders en tegenstanders.
Dat wordt ook vervelend en bestaat enkel uit herhalingen.
Tenminste, dat denk ik.

Zijsprongetje ernaast maar wel een aardige. Klassieker in de studie rechten is een zaak voorleggen aan een student. Om de beste verdediging ooit te bedenken. Dan tentamen en punten. Zit veel werk in want al die wetten uitpluizen, jurispridentie, en slimmigheidjes van de tegenpartij voor te zijn.

Een week later, nieuwe opgave. Zelfde zaak, maar dan met jouw eigen verdediging van vorige week tegen je. Dan tentamen en punten.

Terug op de hoofdweg. Ik denk dat het hier over security en privacy gaat. Roepen is voor op de markt of bij de voetbal.
03-11-2021, 14:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het kabinet wil dat werkgevers en winkels straks in staat worden gesteld om personeel en klanten om een coronatoegangsbewijs te vragen. Een wetswijziging die dit mogelijk moet maken is in voorbereiding, zo schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
En waar zijn nu onze beloofde Grondrechten? Waar is onze Grondwet gebleven?
Waarom hebben wij nog steeds als enig land in de wereld geen CONSTITUTIONEEL HOF die onze Grondrechten bewaakt?

De Grondwet bestaat uit meerdere artikelen. De volgorde van de artikelen is niet hiërarchisch. Elk artikel heeft dus evenveel zeggingskracht. Dus komt het op de afweging tussen grondrechten neer.

Ken je de hele Grondwet wel of ben je aan het cherry-picken uit de artikelen die jou goed uitkomen?
De grondwet kent maar 1 Artikel1. Het belangrijkste artikel. Alle anderen vloeien daaruit voort. De grondwet is de basisinstructie voor de overheid.
Of wil je het gewoon niet begrijpen.?
03-11-2021, 14:30 door Anoniem
Dus mensen verplichten tot vaccinatie is not done volgens het kabinet maar de samenleving slopen met een digitale ausweis is wel proportioneel?

Het is nu wel duidelijk dat Corona als een excuus gebruikt wordt om een moderne variant van het ausweisje terug te brengen, het kabinet doet er ook alles aan om deze crisis te rekken.

Mijn beeld van deze rechtse rakkers was dus al die tijd te positief, echt een schande dat deze mensen niet gestopt worden in hun streven een politiestaat op te zetten op de vleugels van de irrationele angst van het klootjesvolk...

Hans van Mierlo draait zich om in zijn graf als hij zou zien waar zijn partij nu aan meewerkt.
03-11-2021, 14:44 door Anoniem
Het komt altijd moeilijk op gang maar als de olifant loopt dan gaat die door alle porselein kasten. Ook nu weer.
03-11-2021, 14:55 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2021, 15:01
@ Vandaag, 14:30 door Anoniem,
De VVD, CDA en D66 is alles behalve een rechtse partij maar zo links als een loden deur.
De VVD wil wel graag zo bekend staan, maar het beleid wijst toch echt alle andere kanten op.
Blijkbaar hebben vele nog steeds het idee dat de VVD de staat bewaakt en dus rechts is.
Op papier wel, maar nou de praktijk en de uitvoering.
Anders zaten we nu niet in deze ellende en de 1000den "vluchtelingen" die hier binnen komen.

En de kroon juwelen van van Mierlo zijn al jaren verdwenen.
Een referendum bestaat niet meer, burgemeesters worden nog steeds benoemt.
Zelfs D66 burgemeesters laten zich benoemen.

De PVV en het FvD staan bekend als rechtse partijen en laten die nou overal tegen zijn wat ze van plan zijn.
03-11-2021, 15:01 door Anoniem
Door Anoniem: Verbijsterend om vanuit het buitenland te zien hoe Nederland wordt omgebouwd tot een gevangenis. Met een fascistoïde voorhoede en miljoenen die meedoen om geen moeilijkheden of boetes te krijgen. Voorlopig wil ik niet terug.

Ik kan gewoon zonder enkelband of zonder mobieltje mijn huis uit lopen. Met de auto kan ik vrij de grens over om even in het buitenland boodschappen te doen. Niets belet mij om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer of om fijn een avondje uit in de horeca te gaan. Dus nee, van de vermeende gevangenis of politiestaat is weinig te merken.

De meeste mensen in Nederland zijn redelijk goed geïnformeerd en verstandig. Ze begrijpen dat we te maken hebben met een pandemie van een gevaarlijke infectieziekte. Ze nemen daarom de nodige maatregelen, ze houden zich redelijkerwijs aan de regels en ze laten zich tegen corona vaccineren. De vaccinatiegraad is thans ruim 87 procent van de bevolking.
03-11-2021, 15:23 door Anoniem
Door BertG.: @ Vandaag, 14:30 door Anoniem,
De VVD, CDA en D66 is alles behalve een rechtse partij maar zo links als een loden deur.
De VVD wil wel graag zo bekend staan, maar het beleid wijst toch echt alle andere kanten op.
Blijkbaar hebben vele nog steeds het idee dat de VVD de staat bewaakt en dus rechts is.
Op papier wel, maar nou de praktijk en de uitvoering.
Anders zaten we nu niet in deze ellende en de 1000den "vluchtelingen" die hier binnen komen.

En de kroon juwelen van van Mierlo zijn al jaren verdwenen.
Een referendum bestaat niet meer, burgemeesters worden nog steeds benoemt.
Zelfs D66 burgemeesters laten zich benoemen.

De PVV en het FvD staan bekend als rechtse partijen en laten die nou overal tegen zijn wat ze van plan zijn.
Onzin, VVD en CDA zijn nog steeds zeer rechts, op de matrix vind je ze in de conservatief rechtse hoek ipv populistisch (extreem) rechts zoals PVV en FvD, maar beide zitten zeer stevig in het rechtse kamp als het gaat om hun basisprincipes.

Uiteindelijk zie je ook in het beleid een groot aantal typisch rechtse zaken:

- Structurele discriminatie van mensen die niet tot de eigen groep behoren, dit zie je vooral terug in de handhaving: deze is laks tot niet aanwezig als het ze uitkomt en wordt juist extreem toegepast als het "tegenstanders" betreft.
- Constante aanvallen op rechtstatelijke vrijheden.
- Noodzaak en proportionaliteit negeren.
- Beleid wat door het parlement is aangenomen niet uitvoeren: vaak moet de rechter deze partijen dwingen om beleid uit te voeren (zie urgenda vonnis)
- Verzwakken rechterlijke macht.
- Geen lange termijn visie: zie hoe ze de huizenmarkt gesloopt hebben.

Nee, deze partijen zijn zo rechts als het maar kan, niet alles waar je het niet mee eens bent is links ;)
03-11-2021, 15:28 door Anoniem
Uitzondering mondkapjesplicht:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/formulieren/2021/06/17/eigen-verklaring-uitzondering-mondkapjesplicht
03-11-2021, 16:13 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 15:23 door Anoniem,

Leer je dat zo tegenwoordig op school of heb je dat helemaal zelf bedacht.
03-11-2021, 16:16 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Uitzondering mondkapjesplicht:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/formulieren/2021/06/17/eigen-verklaring-uitzondering-mondkapjesplicht

Dan moet je wel even eerst hier een kopie van maken.
https://i.postimg.cc/9XgH04ps/UITZONDERING-MUILKORF.png

Natuurlijk is het allemaal poppenkast en onzin, maar als het werkt, dan werkt het.
03-11-2021, 16:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Verbijsterend om vanuit het buitenland te zien hoe Nederland wordt omgebouwd tot een gevangenis. Met een fascistoïde voorhoede en miljoenen die meedoen om geen moeilijkheden of boetes te krijgen. Voorlopig wil ik niet terug.

Ik kan gewoon zonder enkelband of zonder mobieltje mijn huis uit lopen. Met de auto kan ik vrij de grens over om even in het buitenland boodschappen te doen. Niets belet mij om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer of om fijn een avondje uit in de horeca te gaan. Dus nee, van de vermeende gevangenis of politiestaat is weinig te merken.

De meeste mensen in Nederland zijn redelijk goed geïnformeerd en verstandig. Ze begrijpen dat we te maken hebben met een pandemie van een gevaarlijke infectieziekte. Ze nemen daarom de nodige maatregelen, ze houden zich redelijkerwijs aan de regels en ze laten zich tegen corona vaccineren. De vaccinatiegraad is thans ruim 87 procent van de bevolking.

U heeft die vrijheid omdat u (kennelijk) een QR-code heeft omdat u gehoorzaamd heeft aan de van overheidswege opgelegde vaccinatiedwang/-drang. Voor de burgemeester, de notaris en de politiecommissaris is er van een gevangenis of politiestaat natuurlijk weinig te merken. Het gaat erom hoe de staat omgaat met minderheden en met diegenen die anders denken dan de regering. Dat is de maatstaf, niet of het leven van welgestelde burgers comfortabel is. Het leven van welgestelde burgers is overal comfortabel, ook in Saoedi-Arabië, Iran, Thailand of China, zolang zij gehoorzamen.
03-11-2021, 16:31 door Anoniem
Door BertG.: Als ze die QR check er door krijgen bij winkels, dan wordt in het vervolg alles besteld en thuis bezorgt.
Driekwart van het personeel kunnen ze dan wel rond laten rijden met busjes en de panden voor de helft sluiten.
Scheelt mij weer een stukje fietsen door weer en wind van de winter en gesjouw met zware tassen.
Het wordt er alleen maar makkelijk door voor mij.
De overheid komt dan echt wel op het lumineuze idee dat jij dan bij het bestellen eerst jouw QR-code moet laten zien.

Nu wij toch die QR-code hebben, kan net zo goed eventjes ingebouwd worden dat je sowieso eerst moet scannen voordat jij überhaupt online kunt.
Eerst nog een paar tussenstapjes om het volk daar een beetje aan te laten wennen. Tot nu toe werkt dat met alle maatregelen nog prima...
03-11-2021, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Het is natuurlijk wel de ultieme droom: bij elke winkel even laten weten dat je er bent. Of dacht je dat die QR code check volledig offline plaats vindt? (neen, anders zou men niks kunnen revoken).

Daarnaast gaat het volkomen aan het feit voorbij dat gevaccineerden juist degene zijn die verspreiden zonder er zelf ziek van te worden. En dat zelfs mogen blijven doen als ze gewoon bekend ziek zijn.

Ofwel: het gaat helemaal niet om een pandemie. Het gaat om controle. En de geesten er rijp voor maken dat dat moet voor onze eigen bestwil.

De QR code check is offline. Ook met je toestel in vliegtuigmodus kun je de QR code laten zien. Revoken kan dus ook niet. Als een QR code eenmaal is afgegeven, kan deze niet worden teruggetrokken.
03-11-2021, 16:40 door Anoniem
Stel dat ik mij zou willen laten vaccineren (ben daar zeker niet op tegen) kan ik alsnog geen QR-code bemachtigen. Om de simpele reden dat ik weiger DigiD te gebruiken, dit om privacyveiligheidsredenen (Logius beantwoord mijn vragen niet/vinden het gebruik van trackers, ook nog van Google, in dit soort applicaties de normaalste zaak van de wereld, die hebben dan sowieso iets te verbergen).

Dan heeft vaccineren ook geen enkele zin.
Voordat dan de tegenvraag komt; "maar je wil natuurlijk wel geholpen worden wanneer je op de IC belandt?" Dat hoeft niet, de stekker mag er gelijk uitgetrokken worden.
03-11-2021, 17:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het kabinet wil dat werkgevers en winkels straks in staat worden gesteld om personeel en klanten om een coronatoegangsbewijs te vragen. Een wetswijziging die dit mogelijk moet maken is in voorbereiding, zo schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
En waar zijn nu onze beloofde Grondrechten? Waar is onze Grondwet gebleven?
Waarom hebben wij nog steeds als enig land in de wereld geen CONSTITUTIONEEL HOF die onze Grondrechten bewaakt?

De Grondwet bestaat uit meerdere artikelen. De volgorde van de artikelen is niet hiërarchisch. Elk artikel heeft dus evenveel zeggingskracht. Dus komt het op de afweging tussen grondrechten neer.

Ken je de hele Grondwet wel of ben je aan het cherry-picken uit de artikelen die jou goed uitkomen?
De grondwet kent maar 1 Artikel1. Het belangrijkste artikel. Alle anderen vloeien daaruit voort. De grondwet is de basisinstructie voor de overheid.
Of wil je het gewoon niet begrijpen.?

Het huidige artikel 1 is een uitvloeisel van de mode in jaren 80 - en toen pas toegevoegd .

De eerste schrijver heeft gelijk dat er geen hierarchie in de artikelen zit .

En merkt ook terecht op dat de grondwet in Nederland erg krachteloos is , aangezien je je er totaal niet op kunt beroepen .
FYI : de enige 'bescherming' die je van de grondwet hebt in Nederland is dat Kamerleden bij installatie beloven zich eraan te houden - wat zou moeten impliceren dat ze geen wetten aannemen die ermee in strijd zijn .
Nou nou nou .
03-11-2021, 17:32 door Anoniem
Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat onze demissionaire regering wel dit soort (in mijn ogen controversiele) wetswijzigingen wil/kan doorvoeren, terwijl een (in mijn ogen eenvoudige/onschuldige) wet waarin het afschaffen van de salderingsregeling voor middels zonnepanelen opgewekte stroom niet behandeld wordt omdat deze controversieel verklaard is?
03-11-2021, 17:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is natuurlijk wel de ultieme droom: bij elke winkel even laten weten dat je er bent. Of dacht je dat die QR code check volledig offline plaats vindt? (neen, anders zou men niks kunnen revoken).

Daarnaast gaat het volkomen aan het feit voorbij dat gevaccineerden juist degene zijn die verspreiden zonder er zelf ziek van te worden. En dat zelfs mogen blijven doen als ze gewoon bekend ziek zijn.

Ofwel: het gaat helemaal niet om een pandemie. Het gaat om controle. En de geesten er rijp voor maken dat dat moet voor onze eigen bestwil.

De QR code check is offline. Ook met je toestel in vliegtuigmodus kun je de QR code laten zien. Revoken kan dus ook niet. Als een QR code eenmaal is afgegeven, kan deze niet worden teruggetrokken.
Natuurlijk kan je de QR-code laten zien op een toestel met vliegtuigmodus aan.
Het gaat er uiteraard om of deze te scannen is met een toestel met vliegtuigmodus aan. Dat laatste verwacht ik niet.
03-11-2021, 18:26 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het kabinet wil dat werkgevers en winkels straks in staat worden gesteld om personeel en klanten om een coronatoegangsbewijs te vragen. Een wetswijziging die dit mogelijk moet maken is in voorbereiding, zo schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.
En waar zijn nu onze beloofde Grondrechten? Waar is onze Grondwet gebleven?
Waarom hebben wij nog steeds als enig land in de wereld geen CONSTITUTIONEEL HOF die onze Grondrechten bewaakt?

De Grondwet bestaat uit meerdere artikelen. De volgorde van de artikelen is niet hiërarchisch. Elk artikel heeft dus evenveel zeggingskracht. Dus komt het op de afweging tussen grondrechten neer.

Ken je de hele Grondwet wel of ben je aan het cherry-picken uit de artikelen die jou goed uitkomen?
De grondwet kent maar 1 Artikel1. Het belangrijkste artikel. Alle anderen vloeien daaruit voort. De grondwet is de basisinstructie voor de overheid.
Of wil je het gewoon niet begrijpen.?

Het huidige artikel 1 is een uitvloeisel van de mode in jaren 80 - en toen pas toegevoegd .

De eerste schrijver heeft gelijk dat er geen hierarchie in de artikelen zit .

En merkt ook terecht op dat de grondwet in Nederland erg krachteloos is , aangezien je je er totaal niet op kunt beroepen .
FYI : de enige 'bescherming' die je van de grondwet hebt in Nederland is dat Kamerleden bij installatie beloven zich eraan te houden - wat zou moeten impliceren dat ze geen wetten aannemen die ermee in strijd zijn .
Nou nou nou .

Het is zelfs nog erger. Als we in NL een constitutioneel hof hadden, dan zouden die alles wat de regering wil wel best vinden omdat ze beste maatjes met de regering zouden willen zijn. Een beetje zoals in Polen, maar dan helemaal uit zichzelf. Grondwet verbiedt discriminatie? Maakt niet uit want het coronatoegangsbewijs is geen discriminatie omdat er op Rottumeroog een plek is waar je een test kan doen waarmee je ook zonder vaccinatie overal naar binnen kan. Er is geen veerboot naar het eiland, maar dat doet er niet toe, want officieel is het mogelijk, dus is er geen sprake van discriminatie of vaccinatiedrang!

Zo'n soort "oplossing" zou dat NL-Constitutionele Hof bedenken, omdat zo'n constitutioneel hof, net als onze huidige Raad van State, als het ware graag de "buurman" van de regering zou willen zijn. De Kneuterdijk is maar een paar honderd meter van het Binnenhof.

Zoals Buurman&Buurman zeggen:
"Soms gaat er eens wat mis /
Maar dat lossen wij dan samen op!"
(Geluid van brekend vaatwerk)

M.J.
03-11-2021, 18:50 door Anoniem
Door Anoniem: Stel dat ik mij zou willen laten vaccineren (ben daar zeker niet op tegen) kan ik alsnog geen QR-code bemachtigen. Om de simpele reden dat ik weiger DigiD te gebruiken, dit om privacyveiligheidsredenen.

Als u zich wilt laten vaccineren, dan kunt u zich daarvoor ook tot uw eigen huisarts wenden, met een telefonische afspraak, De afspraak maken is nodig voor het tijdig ontdooien en het klaarzetten van het vaccin. Vaccinatie en het verkrijgen van een QR-code kan dus ook zonder DigiD, zonder mobieltje of zonder internet -- en buiten de GGD om.

Uw verzekeringsbewijs en inschrijving bij de praktijk van uw eigen huisarts zijn dus voldoende. Registratie van uw vaccinatiestatus bij het RIVM is niet verplicht en is uw eigen keuze. Registratie van uw status vereenvoudigd wel het naderhand verkrijgen van een QR-code.

Komt u te laat voor uw prik afspraak, dan krijgt een andere persoon de klaargezette vaccinatie, omdat de prik buiten de vriezer en in de koelkast helaas beperkt houdbaar is. Kom dus goed op tijd voor uw afspraak en meldt u bij binnenkomst bij de receptie. Het kan zijn dat de doktersassitent(e) uw prik zet.

In sommige oude stadswijken staan ook een GGD vaccinatiebusjes, waar u zich geheel zonder afpraak kunt melden.

Mocht u na uw vaccinatie een geldige QR-code in bezit willen hebben, dan kunt u die code desgewenst ook op papier gedrukt en per post toegestuurd verkrijgen, zonder dat u daarvoor een DigiD en / of mobiele telefoon nodig heeft.

U kunt de QR-code ook verkrijgen als u een een geldig en recent herstelbewijs kunt overleggen. Overleg dit met uw arts.


Ik heb geen DigiD, smartphone of computer met printer

Heb je zelf geen DigiD, smartphone of computer met printer? Dan kun je in sommige gevallen een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

https://coronacheck.nl/nl/faq/5-4-ik-heb-geen-digid-smartphone-of-computer-met-printer/
03-11-2021, 19:19 door [Account Verwijderd]
https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2021/11/WhatsApp-Video-2021-11-03-at-20.38.37.mp4?_=1
03-11-2021, 19:30 door Anoniem
Uit het artikel:
...In een advies aan het kabinet stelt het OMT dat toepassing van het coronabewijs en dagelijks testen bij ongevaccineerde medewerkers tot demotivatie en mogelijk zelfs vertrek uit de zorg zou kunnen leiden, terwijl er al personeelskrapte is. Bij inzet van het coronabewijs voor bezoekers in de zorg(instellingen) geldt dat niet-gevaccineerde bezoekers voor elk bezoek getest worden en zij mogen bij een positieve test niet op bezoek komen. "Het is niet bekend hoeveel infecties bij kwetsbare patiënten hierdoor voorkomen worden", aldus het OMT...

En hoe denkt het OMT dat het gaat uitpakken als er op werkvloeren met groene vinkjes gewapperd moet worden, of dagelijkse neusholtebeschadigingen die niet goed zijn voor de gezondheid (beschadigt/irriteert de slijmvliezen waardoor de weerstand afneemt), of is er daar geen personeelstekort?

Testen voor toegang is alleen een goed idee als het voor iedereen geldt (pas dan ben je met volksgezondheid bezig in plaats van politiek), en (gezien de onzorgvuldigheid waarmee vele met zo'n stokje omgaan, er zijn er zelfs bij die zich "geroepen" voelen om zo'n stok zo diep mogelijk in de neus van een in hun ogen "wappie" te steken; hetgeen de kans op daaropvolgend "vreedzaam" protest vergroot) alleen met uiterst betrouwbare en trefzekere apparatuur die buiten het lichaam blijft. En mocht dat tot een "positief" leiden dan thuis verder werken (en als dat niet kan dan toch volledig doorbetaald krijgen, zoals vele ambtenaren dat vorig jaar hadden, want werkgerelateerde opdracht), en niet naar de GGD voor een "bevestiging" middels die opgeklopte onbetrouwbare PCR testen, want anders gaat de politiek weer aan de haal met de daaruit volgende opgeklopte cijfers.

Overigens, wanneer worden, naast de "preventieve" maatregelen, ook de preventieve behandelingen gestart? Bijvoorbeeld voor de 700.000 onprikbaren (of gaan we het risico lopen dat de zorg straks overloopt omdat de onprikbaren wegens uiterst besmettelijke nieuwe varianten massaal de IC in moeten, een paar honderd schijnt al een zorginfarct te veroorzaken; ook bestaat dat zorginfarct al jaren en jaren)? Zoals met grandioos succes is uitgevoerd in India? Of blijft hier de tunnelvisie van besmettelijke gevaccineerden (en bepaalde groeperingen die tot de onnoembaren behoren) ongehinderd laten rondwandelen, en de rest pesten totdat ze de zwaar winstgevende prikken (doch falende, want waarom zou je anders boosters nodig blijven hebben?), bekostigd met tientallen miljarden aan belastinggeld, eindelijk nemen? Want onze "experts" kunnen overduidelijk niets anders verzinnen, hetgeen ze kennelijk tot "expert" maakt, in plaats van "verkoper".

Het doel is niet volksgezondheid, want anders hadden ze voor meer opengestaan dan enkel die "vaccins", en overgenomen wat andere landen met groot succes hebben behaald.
Het doel is niet die "vaccins", want anders hadden ze veel meer druk gezet op de onnoembaren (ook in de MSM).
Het doel is die groene vink, geregistreerd staan in overheidssystemen waaraan dan privileges worden verbonden (die met een druk op de knop weer weg zijn, indien gewenst), dan pas ben je "veilig" en mag je gaan en staan waar je wilt.
Waarbij ze zelf buiten schot blijven uiteraard, als vrijgesteld of onaantastbaar zijnde, want ze zijn zo bang voor dat virus, en hun uitgesproken vrezen zijn zo oprecht, dat ze regelmatig betrapt worden in die alle maatregelen tartende bijeenkomsten/feesten van hun, sinds jaar en dag, dus ook voor die "vaccins". Dus de meest geïnformeerde, en meest beschermde, "leiders" vrezen het virus niet.
Was het een echt A-lijst waardig virus geweest, zoals Ebola, dan had je heel ander gedrag waargenomen.

Afsluitend, werkgevers die zich geconfronteerd zien met een flink (hoeft niet eens flink te zijn, velen hebben al personeelstekort, en de nodige "wappies" zitten in sleutelposities) deel aan weigerende personeelsleden kunnen maar beter de boel verkopen, want als je dat weigerende deel eruit wipt dan hou je een deel (zeer waarschijnlijk het grootste) over die het geen klap interesseert of je geprikt bent of niet, maar die dan wel opgescheept zit met het (zeer waarschijnlijk klein) gedeelte dat zeurt, klaagt en eist. Die gaan niet echt werken, die gaan ervoor zorgen dat er nog meer weg gaan lopen (zie brandweer, politie, militairen, zorg, wereldwijd). Kun je, zoals Australië, opvolgen met boetes, huisuitzettingen en detentie, maar wie gaat dat allemaal betalen? De dan niet meer werkende ongeprikte?
Dit soort "beleid" doe je enkel, en steeds doordrammender, als je een land failliet wilt maken.
03-11-2021, 21:10 door Anoniem
Door Anoniem: Stel dat ik mij zou willen laten vaccineren (ben daar zeker niet op tegen) kan ik alsnog geen QR-code bemachtigen. Om de simpele reden dat ik weiger DigiD te gebruiken, dit om privacyveiligheidsredenen (Logius beantwoord mijn vragen niet/vinden het gebruik van trackers, ook nog van Google, in dit soort applicaties de normaalste zaak van de wereld, die hebben dan sowieso iets te verbergen).

Je kunt gewoon bij het ministerie een papieren QR code aanvragen.
Bellen, BSN en postcode geven, en je krijgt ze thuis.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-en-vragen-over-coronabewijs

(zie onder 'geen digid')Dan heeft vaccineren ook geen enkele zin.
Huh ? Je doet vaccineren niet alleen voor het QR stempeltje, maar vooral om te zorgen dat je niet of veel beperkter ziek wordt mocht je het oplopen ...


Voordat dan de tegenvraag komt; "maar je wil natuurlijk wel geholpen worden wanneer je op de IC belandt?" Dat hoeft niet, de stekker mag er gelijk uitgetrokken worden.

We hebben nooit een (groot) probleem gemaakt van zorggebruikers die het aan zichzelf te wijten hebben - rokers, stevige drinkers, vraatzuchtigen, overmoedige automobilisten, zelfoverschattende amateursporters en nu met covid mag je opeens niet je eigen risico lopen ..
03-11-2021, 21:53 door Anoniem
Straks gaan ze van niet gevaccineerden eisen dat ze een ster dragen met daarop ‘niet gevaccineerd’. Ze zetten bewust gevaccineerden en niet gevaccineerden tegenover elkaar zodat ze verder kunnen met ‘heersen’ zodat er geen tegen geluid komt van zowel gevaccineerden als niet gevaccineerden. Tot nu toe lukt het ze aardig goed.
04-11-2021, 06:02 door Anoniem
Voor iedereen dus behalve de zorg. Goed bezig.
04-11-2021, 06:05 door Anoniem
Wanneer komt "de bevrijding" en gaan we hier uit en is het over en gedaan, zoals een Ierse zieneres heeft voorspeld?

Pas toch als alles helemaal bankroet is en er opnieuw "opgebouwd moet worden" volgens de voorgespiegelingen van prof. Schwab?

Of wil men ons allemaal aangekoppeld aan het zogeheten Internet of Bodies?
Een soort van geplande Brave New World of Big Brother World on steroids (or rather on nanoids).

#sockpuppet
04-11-2021, 07:14 door spatieman
zucht, 1933-1945 here we come again.
04-11-2021, 08:59 door majortom - Bijgewerkt: 04-11-2021, 09:10
[...]
04-11-2021, 09:28 door Anoniem
Door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ:
Door Anoniem: . . . En merkt ook terecht op dat de grondwet in Nederland erg krachteloos is , aangezien je je er totaal niet op kunt beroepen .
FYI : de enige 'bescherming' die je van de grondwet hebt in Nederland is dat Kamerleden bij installatie beloven zich eraan te houden - wat zou moeten impliceren dat ze geen wetten aannemen die ermee in strijd zijn .
Nou nou nou .

Het is zelfs nog erger. Als we in NL een constitutioneel hof hadden, dan zouden die alles wat de regering wil wel best vinden omdat ze beste maatjes met de regering zouden willen zijn. Een beetje zoals in Polen, maar dan helemaal uit zichzelf. Grondwet verbiedt discriminatie? Maakt niet uit want het coronatoegangsbewijs is geen discriminatie omdat er op Rottumeroog een plek is waar je een test kan doen waarmee je ook zonder vaccinatie overal naar binnen kan. Er is geen veerboot naar het eiland, maar dat doet er niet toe, want officieel is het mogelijk, dus is er geen sprake van discriminatie of vaccinatiedrang!

Zo'n soort "oplossing" zou dat NL-Constitutionele Hof bedenken, omdat zo'n constitutioneel hof, net als onze huidige Raad van State, als het ware graag de "buurman" van de regering zou willen zijn. De Kneuterdijk is maar een paar honderd meter van het Binnenhof.

Zoals Buurman&Buurman zeggen:
"Soms gaat er eens wat mis /
Maar dat lossen wij dan samen op!"
(Geluid van brekend vaatwerk)

M.J.

Ze kunnen in Den Haag dus wel een potje bij elkaar breken.
Geen trias politica maar twee handen op één buik.
En één pool van 'buurmannen' waaruit alle rechters en bijna alle politici worden gerecruteerd.
04-11-2021, 09:32 door majortom - Bijgewerkt: 04-11-2021, 09:35
Door Anoniem:
Je kunt gewoon bij het ministerie een papieren QR code aanvragen.
Bellen, BSN en postcode geven, en je krijgt ze thuis.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-en-vragen-over-coronabewijs
Deze route kan alleen als je in de systemen van RIVM en/of GGD zit (de huisartsenroute kan anders (via HKVI systeem) maar ik vermoed dat het lastig wordt om je te laten prikken door een huisarts als ik
Huisartsen leveren waar mogelijk nog een bijdrage aan het vaccineren van de niet-mobiele thuiswonenden uit 1961 of later.
lees op https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/professionals/vaccinatie-huisartsenpraktijk)

Ben je geprikt door de GGD dan ben je, om zo'n bewijs te kunnen bemachtigen minimaal verplicht om:

- akkoord te gaan met de privacyverklaring van de GGD en/of RIVM die beide ongeveer dezelfde set aan gegevens opslaan
- akkoord te gaan met het delen van je medische data met de overheid.

Verplicht akkoord moeten gaan met privacyverklaringen waar je niet achter staat (in mijn geval vind ik dat er een zodanige combinatie van gevoelige data (niet strikt noodzakelijk voor het doel) wordt opgeslagen)) is meer iets wat ik bij bedrijven als Apple/Google verwacht maar niet bij systemen van de overheid. Ik pas ervoor om mijn persoonlijke data verplicht in bewezen niet adequaat beveiligde systemen te moeten zetten (eerdere datalekken bij GGD en testbedrijven hebben dat al aangetoond) waarmee ik dus verplicht wordt om een groter risico op misbruik van die data dan maar te moeten accepteren.

Vervolgens is sinds de invoering van de coronacheck app ook het "vrijwillig" delen van deze medische data met de overheid (RIVM) aan de voordeur een wassen neus geworden. Via de app wordt, indien de data niet bij de RIVM wordt gevonden, een connectie gemaakt met de systemen van de GGD. Aangezien de app van het ministerie van VWS is, deel je dus in al die gevallen (via een achterdeur) je data alsnog met de overheid.

Precies ook de redenen dat ik me niet zal laten testen door GGD (of ander testbedrijf) op Corona. Wederom wordt dezelfde set van data in dezelfde onveilige systemen opgeslagen. Zolang dit niet verandert zullen ze me daar niet zien. En waarom zou ik ook, aangezien ik straks toch nergens welkom ben zonder coronapas; de kans dat ik dan besmet raak of iemand anders besmet is zo goed als 0 geworden.
04-11-2021, 09:53 door Anoniem
Door Anoniem: Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat onze demissionaire regering wel dit soort (in mijn ogen controversiele) wetswijzigingen wil/kan doorvoeren, terwijl een (in mijn ogen eenvoudige/onschuldige) wet waarin het afschaffen van de salderingsregeling voor middels zonnepanelen opgewekte stroom niet behandeld wordt omdat deze controversieel verklaard is?

Een hele goede vraag. Het antwoord is dat ze voor de bühne doen alsof ze democratie belangrijk vinden (dus dan geven ze een eenvoudige/onschuldige kruimel), terwijl dat ze eigenlijk geen f... kan schelen. Het regime van Rutte, De Jonge en Grapperhaus en hun meelopers vindt democratie lastig en wil die afschaffen, en daar zijn ze al een eind mee op weg.
Tien jaar lang heeft Rutte met zijn afbraakbeleid het voorwerk gedaan voor deze stiekeme coup, die wordt uitgevoerd in stapjes.
Rutte is de Nederlandse variant van Trump, Bolsonaro, Orban of Erdogan. Gladder en geniepiger, maar minstens even gevaarlijk.
04-11-2021, 10:02 door Anoniem
Je begrijpt natuurlijk wel dat die cybercriminelen nu weer een nieuwe kans zien. Ik bedoel iedereen scant driftig die codes..

Dus wat krijg je dan nep:

- Corona checkapps,
- Telefoons die overgenomen worden
- Layer voor die app doen zodat je op hun website komt
- Onderzoek naar de ontwikkelaar wie er achter zit .. en die met social engineering bewerken
- Zwakkeren en minder IT bewuste doelgroepen die opgelicht worden waartegen gezegd wordt dat zij extra met hun eigen telefoon moeten scannen voor een extra beveiligingsmaatregel.
- En zo gaan we maar door..
- Nep overheidssites waar je met digid snel je qr code kan ophalen (buitenlandse website natuurlijk)

Ik zou het wel weten als cybercrimineel. Maar een ieder weet uit welk hout die gesneden is en mag later vechten met zijn eigen hel... het geweten.
04-11-2021, 10:09 door Anoniem
Door spatieman: zucht, 1933-1945 here we come again.

Het wordt tijd dat wij uit de grot komen en ons niet meer laten lijden door angst gevoelens en met ons
hoofd gaan stemmen.

Ik heb op ergens gelezen dat het nu copy past is vergeleken met vorig jaar, wat ik niet begrijp is dat vorig jaar
zowat niemand was gevaccineerd en nu meer dan 84% hoe is dit mogelijk is?
04-11-2021, 10:15 door Anoniem
Wat een geweldig land hebben we. Waar wij in de illusie leven van vrijheid en democratie.

WAKE UP CALL!!!!

Echter is de overheid hard bezig om gehoor te geven aan de wereld leiders die de totale controle over de wereld bevolking willen hebben.

Laten we vooral ieder burger vriendelijk te verzoeken om een vaccinatie af te nemen. Dit aan de hand van gepropageerde media aandacht. En als dat niet lukt dan draaien we de bankschroef nog verder dicht.


Oh en laten we vooral ongevaccineerde mensen bestempelen als tweede ranges burgers. Want dat is tuig en onrein volk dat niet mee wil bewegen.


Ik ben van mening dat hier een aantal zaken naar boven komen.

1. Burger controle in de regel van privacy schending. (wifi tracking mocht toch ook niet. Dus laten we het met een QR code doen)
2. Valse informatie verspreiding (propaganda verspreiding via de media vanuit onze zogenaamde politiek. Verkozen door het volk nog wel)
3. Door ongevaccineerde het zo moeilijk mogelijk te maken en beperkingen op te leggen. (Racisme/apartheid/discriminatie)(Ontnemen van vrijheden)


Het gaat allemaal niet meer om een vaccinatie. Er steekt veel meer achter.


En we staan er bij en kijken er naar! Niemand die hier iets tegen kan doen.
04-11-2021, 10:27 door Tintin and Milou
Door BertG.: Ik draag mijn anti vaccin pet nog steeds met trots.
En de zorg mag je straks redden? Of iemand anders die straks besmet wordt door jouw?
Corona vaccin? Over mijn lijk.
Kan helaas gebeuren met Covid-19, ik hoop het niet voor je.
Al is longcovid, niet over je lijk, maar wel heel veel ellende.

Maar wees geen Jules.....https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5264384/ongevaccineerd-op-ic-vaccinatie-intensive-care-corona

Hoe harder ze gaan drammen, hoe groter de weerstand ergens tegen wordt.
Tja..... Vroeger klapte we voor de zorg, nu geven we ze een dikke middelvinger.
Eerst complete ziekenhuizen sluiten
Dus? personeel kon ook direct ergens anders aan de slag. Is ook geen oplossing of probleem voor Covid-19.
zorg personeel ontslaan.
Er i volgens mij weinig personeel ontslagen door het kabinet. Ze lopen momenteel wel weg, door personen zoals Jules.
En daarna gaan zeuren dat de werkdruk een beetje hoog ligt.
Heb jij enig idee, wat Covid-19 zorg nu eigenlijk inhoud? Als je al 20 maanden ellende mag opruimen? En dat terwijl er nu een gemakkelijk en goede oplossing is, namelijk vaccins.
Ja, hoe zou dat nou toch komen.
Wappies en niet gevaccineerde en de zorg mag de ellende oplossen.
Ze hebben tot op heden nog niet 1 euro aan de zorg besteed.
Want meer geld is de magische oplossing?
04-11-2021, 10:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-11-2021, 10:54
Gaan we er nou uiteindelijk toch een strijd hier van maken tussen voorstanders en tegenstanders?
Had de rest van de reactie dan ook laten staan, adminstratie.
04-11-2021, 12:42 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ
Door Anoniem:
Door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ:
Door Anoniem: . . . En merkt ook terecht op dat de grondwet in Nederland erg krachteloos is , aangezien je je er totaal niet op kunt beroepen .
FYI : de enige 'bescherming' die je van de grondwet hebt in Nederland is dat Kamerleden bij installatie beloven zich eraan te houden - wat zou moeten impliceren dat ze geen wetten aannemen die ermee in strijd zijn .
Nou nou nou .

Het is zelfs nog erger. Als we in NL een constitutioneel hof hadden, dan zouden die alles wat de regering wil wel best vinden omdat ze beste maatjes met de regering zouden willen zijn. Een beetje zoals in Polen, maar dan helemaal uit zichzelf. Grondwet verbiedt discriminatie? Maakt niet uit want het coronatoegangsbewijs is geen discriminatie omdat er op Rottumeroog een plek is waar je een test kan doen waarmee je ook zonder vaccinatie overal naar binnen kan. Er is geen veerboot naar het eiland, maar dat doet er niet toe, want officieel is het mogelijk, dus is er geen sprake van discriminatie of vaccinatiedrang!

Zo'n soort "oplossing" zou dat NL-Constitutionele Hof bedenken, omdat zo'n constitutioneel hof, net als onze huidige Raad van State, als het ware graag de "buurman" van de regering zou willen zijn. De Kneuterdijk is maar een paar honderd meter van het Binnenhof.

Zoals Buurman&Buurman zeggen:
"Soms gaat er eens wat mis /
Maar dat lossen wij dan samen op!"
(Geluid van brekend vaatwerk)

M.J.

Ze kunnen in Den Haag dus wel een potje bij elkaar breken.
Geen trias politica maar twee handen op één buik.
En één pool van 'buurmannen' waaruit alle rechters en bijna alle politici worden gerecruteerd.

Er zijn ook internationale verdragen die, net als artikel 1 Grondwet, discriminatie verbieden. Bijvoorbeeld artikel 14 EVRM. Daar moeten Nederlandse rechters wel aan toetsen, en zelfs "rechtstreeks". Of ze dat ook doen of willen, is een andere vraag... Tegenwoordig worden internationale verdragen vaak met een korrel zout genomen en dat heet dan"the margin of appreciation" (bestuurlijke beoordelingsmarge).

Het maakt niet uit of er wel of geen Constitutioneel Hof is als de "trias politica" (machtenscheiding) niet meer functioneert en er onder de huidige Nederlandse rechters een impliciete consensus bestaat dat mensenrechten door de overheid met een korrel zout mogen worden genomen.

De volgende stap volgt daaruit. Als de overheid mensenrechten niet hoeft te respecteren, dan kan van werkgevers en winkels moeilijk verwacht worden dat die dat wel zouden doen. Justitiële verloedering maakt de weg vrij voor verloedering van de uitvoerende en wetgevende macht (die tegenwoordig grotendeels met elkaar tot één macht zijn samengesmolten) én het maakt de weg vrij voor maatschappelijke verloedering. Nederland lijkt in die situatie te zijn beland. Dit zou men de "trias corrupta" (of als één woord: de "trias corruptio") kunnen noemen.

M.J.
04-11-2021, 15:39 door Anoniem
@tintin,

Gisteren nog even jensen gekeken en wat hij daar zei en liet zien van officiële rapportage van het RIVM is schokkend eigenlijk.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2021-11/COVID-19_WebSite_rapport_wekelijks_20211102_1145_final.pdf

Ga dan naar pagina 85 Tabel 28. Daar staat duidelijk dat er 213 mensen onder de 70 zonder onderliggende aandoeningen zijn gestorven aan Corona, en dit gedurende de 19 maanden.

213.

Moet ik nog meer zeggen?
04-11-2021, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een geweldig land hebben we. Waar wij in de illusie leven van vrijheid en democratie.

WAKE UP CALL!!!!

Echter is de overheid hard bezig om gehoor te geven aan de wereld leiders die de totale controle over de wereld bevolking willen hebben.

Laten we vooral ieder burger vriendelijk te verzoeken om een vaccinatie af te nemen. Dit aan de hand van gepropageerde media aandacht. En als dat niet lukt dan draaien we de bankschroef nog verder dicht.


Oh en laten we vooral ongevaccineerde mensen bestempelen als tweede ranges burgers. Want dat is tuig en onrein volk dat niet mee wil bewegen.


Ik ben van mening dat hier een aantal zaken naar boven komen.

1. Burger controle in de regel van privacy schending. (wifi tracking mocht toch ook niet. Dus laten we het met een QR code doen)
2. Valse informatie verspreiding (propaganda verspreiding via de media vanuit onze zogenaamde politiek. Verkozen door het volk nog wel)
3. Door ongevaccineerde het zo moeilijk mogelijk te maken en beperkingen op te leggen. (Racisme/apartheid/discriminatie)(Ontnemen van vrijheden)


Het gaat allemaal niet meer om een vaccinatie. Er steekt veel meer achter.


En we staan er bij en kijken er naar! Niemand die hier iets tegen kan doen.
Probeer even je fantasie en complot theorie lost te zien van hoe het er momenteel aan toe gaat.

Bijvoorbeeld:
1: Onzin, hoe is de QR code precies tracking geworden?
2: Welke valse informatie precies? De enige die in (structureel) valse informatie heb zien verspreiden is de FvD, helaas gekozen door het volk.
3: Hoe is dit precies discriminatie? Begrijp je wel wat discriminatie eigenlijk is of betekend? Kunnen ongevaccineerde bijvoorbeeld geen QR code krijgen? Volgens mij kan iedereen dit namelijk gewoon regelen.

Probeer het eens met onderbouwde feiten, ipv je mening.
04-11-2021, 17:46 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ - Bijgewerkt: 04-11-2021, 18:06
Door Anoniem (4-11-2021 om 15:54 uur):
Door Anoniem: Wat een geweldig land hebben we. Waar wij in de illusie leven van vrijheid en democratie.

WAKE UP CALL!!!!

Echter is de overheid hard bezig om gehoor te geven aan de wereld leiders die de totale controle over de wereld bevolking willen hebben. Laten we vooral ieder burger vriendelijk te verzoeken om een vaccinatie af te nemen. Dit aan de hand van gepropageerde media aandacht. En als dat niet lukt dan draaien we de bankschroef nog verder dicht. Oh en laten we vooral ongevaccineerde mensen bestempelen als tweede ranges burgers. Want dat is tuig en onrein volk dat niet mee wil bewegen.

(...)

3. Door ongevaccineerde het zo moeilijk mogelijk te maken en beperkingen op te leggen. (Racisme/apartheid/discriminatie)(Ontnemen van vrijheden)

Het gaat allemaal niet meer om een vaccinatie. Er steekt veel meer achter. En we staan er bij en kijken er naar! Niemand die hier iets tegen kan doen.

Anoniem (4-11-2021 om 15:54 uur): Probeer even je fantasie en complot theorie lost te zien van hoe het er momenteel aan toe gaat. Bijvoorbeeld:

(...)
3: Hoe is dit precies discriminatie? Begrijp je wel wat discriminatie eigenlijk is of betekend? Kunnen ongevaccineerde bijvoorbeeld geen QR code krijgen? Volgens mij kan iedereen dit namelijk gewoon regelen.

Probeer het eens met onderbouwde feiten, ipv je mening.

Ik ga hier even alleen in op puntje 3 (discriminatie). De rest mag Anoniem zelf doen.

Discriminatie = een ongelijke behandeling die niet gerechtvaardigd is. In dit geval is er sprake van discriminatie omdat aan individuele, gezonde mensen die bijv. een café, restaurant, hotel, bioscoop of sporthal binnen willen gaan, de toegang wordt geweigerd als ze niet door middel van een QR-code zogenaamd kunnen "aantonen" Gevaccineerd, na ziekte Genezen of Getest te zijn (3G).

Het is belangrijk om te beseffen dat het bij deze discriminatie gaat om het weigeren van toegang tot fysieke en sociale ruimtes (bijv. café's). Het systeem met de QR-code is slechts een tussenstap, een middel om die discriminatie tot uitvoer te brengen. Het kan op zichzelf geen mens wat schelen om geen QR-code te krijgen. Niemand heeft die code nodig, tenzij die code een voorwaarde wordt om ergens in een fysieke en sociale ruimte naar binnen te mogen.

Het gaat hier om discriminatie die door middel van een combinatie van maatregelen ten uitvoer wordt gebracht:
A. Aan gezonde mensen wordt het recht ontnomen om openbare ruimtes binnen te gaan;
B. Vervolgens wordt hun de gelegenheid geboden dat recht zogenaamd terug te krijgen door:
-- a) ofwel zich te laten vaccineren en dat bij de verstrekker van QR-codes te bewijzen;
-- b) ofwel zich minder dan 24 uur voorafgaand aan een bepaald bezoek te laten testen, en dat te bewijzen;
-- c) ofwel te bewijzen dat ze Covid-19 hebben gehad en daar minder dan een half jaar geleden (straks: minder dan een jaar geleden) van zijn genezen.
C. Na zulk bewijs te hebben geleverd, ontvangt iemand een QR-code (via een app op zijn smartphone of op papier), die hij dan bij de ingang van een voor gewone mensen verboden plek moet tonen in combinatie met een identiteitsbewijs om toegang te krijgen.

In de praktijk is het voor de meeste mensen ondoenlijk om weg b) ("testen") regelmatig te bewandelen, vanwege de benodigde tijd, de afstand van een testlocatie en de lichamelijke invasiviteit van sommige testen (PCR-test). De meeste mensen kunnen ook niet weg c) bewandelen, omdat ze nog niet ziek zijn geweest van Covid-19. Daardoor legt dit systeem een grote druk op mensen om zich te vaccineren, omdat ze anders in de praktijk(!!!) niet of nauwelijks meer toegang hebben tot plekken waar ze sociaal kunnen participeren.

In de praktijk(!!!) betekent dit dat verreweg de meeste gezonde mensen die zich (nog) niet laten vaccineren, ongelijk en nadelig behandeld worden ten opzichte van gezonde mensen die zich wel laten vaccineren.

Ter rechtvaardiging hiervan wordt soms aangevoerd dat ongevaccineerde mensen meer risico voor andere mensen zouden veroorzaken, of meer risico op overbelasting van de zorgcapaciteit (ziekenhuis- en IC-bedden). Dat klopt niet. Weliswaar is er een statistische correlatie tussen "niet-gevaccineerd" zijn en "ziek worden van Covid-19", maar dat is slechts één van de vele statistische correlaties die relevant zijn voor het berekenen van de betreffende risico's. Andere risico's zijn bijvoorbeeld: rookt iemand, heeft iemand diabetes, heeft iemand overgewicht, heeft iemand onderliggende hart- en vaatziekten, wat is iemands leeftijd, welk leefpatroon (gedrag) heeft iemand - gaat-ie bijvoorbeeld regelmatig naar massale feesten of niet? En: tot wat voor soort plek in welke regio en op welk tijdstip wil de betreffende individuele persoon toegang?

Een niet-gevaccineerde, niet-rokende, fitte jongere die op zondagmorgen een rustig café wil binnengaan (individu A), loopt en veroorzaakt aanzienlijk minder risico dan een wel-gevaccineerde, kettingrokende vijftiger met overgewicht die op zaterdagavond een stampvolle disco binnen wil gaan (individu B).

Het is arbitrair, onnodig en daardoor ook niet gerechtvaardigd om individu A geen toegang te verlenen, terwijl aan individu B wel toegang wordt verleend, omdat er uitsluitend naar één criterium (wel/niet gevaccineerd) wordt gekeken om het risico te bepalen. Er wordt simpelweg, en ten onrechte, aangenomen dat vaccinatie allesbepalend is voor de risico's.

Dat is vergelijkbaar met het weigeren van de toegang aan iemand van kleur omdat er in een bepaalde stad een statistische correlatie bestaat tussen huidskleur en geweldsdelicten. In een rechtsstaat mag je een individu niet afrekenen op een dergelijke statistische correlatie. Dat is discriminatie.

Het is ook vergelijkbaar met het ontzeggen van de rijbevoegdheid aan mensen onder de vijfentwintig (ongeacht hun rijbewijs), omdat er een statistische correlatie bestaat tussen een jongere leeftijd en een groter aantal auto-ongelukken. In een rechtsstaat mag ook dat niet, omdat ook dat discriminatie zou zijn.

Maar nu wordt zulke discriminatie op grond van statistiek opeens wel toelaatbaar geacht, ook door onze "rechters", als het gaat om niet voor Covid-19 gevaccineerden.

Wat deze discriminatie nog erger maakt, is dat de regering tegelijk met de invoering daarvan (op 25 september 2021), andere risico-verminderende maatregelen (bijv. de 1,5-meter regel en andere beperkingen) juist ophief. Zogenaamd was het doel van de ongelijke behandeling om risico's voor de volksgezondheid te verminderen, maar in feite bepaalde de regering dat wel-gevaccineerde mensen grotere risico's mogen nemen èn veroorzaken dan niet-gevaccineerde mensen. Daarvoor is geen enkele rechtvaardiging.

Zonder rechtvaardiging moet een ongelijke behandeling worden beschouwd als discriminatie.

Sommigen proberen de discriminatie nog te rechtvaardigen door te zeggen dat er formeel, in theorie, op papier wel een mogelijkheid is om je te laten testen als je niet gevaccineerd bent, en dat het niet relevant is als dat in de praktijk onredelijke bezwarend is. Maar dat soort rechtvaardigingen, die alleen op papier iets betekenen, vormen in een functionerende rechtsstaat geen echte rechtvaardiging. Op papier worden de mensenrechten in Polen, Rusland, China en de Filippijnen ook heel goed beschermd. Toch is het voor Nederlanders niet moeilijk om te zien dat dat geen adequaat functionerende rechtsstaten zijn. Gek genoeg wordt het voor veel Nederlanders opeens wel moeilijk om dat te zien zodra het over Nederland zelf gaat. Want dan moet er in de spiegel worden gekeken. En dat vinden heel veel Nederlanders - inclusief Nederlandse rechters - kennelijk erg moeilijk.

Heb ik het v.w.b. punt 3 naar jouw mening zo voldoende onderbouwd, @Anoniem om 15:54 uur?

M.J.
04-11-2021, 20:01 door Anoniem
Humor met een boodschap.

Why Two Classes of Citizens is a GREAT Idea!
https://www.youtube.com/watch?v=LJOwr7LhSwA
04-11-2021, 22:34 door Anoniem
@ r EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ -

En zou men dit juridisch willen aanvechten, gaat de landsadvocaat direct in beroep.
Geen enkele kans dus en anders wordt er "gelegenheidswetgeving" op losgelaten om alles nog eens achteraf en
met terugwerkende kracht te kunnen rechtvaardigen.

Daarnaast kan men dit natuurlijk niet voor elkaar krijgen als vanaf het begin bij deze glijdende schaal
de media niet hun perceptie-vorming en angstaanjagende propaganda volop en dagelijks bij voortduring hadden gespuid.

Verder spelen alle partijen met grote interessen hier "hand in foot" in mee (internationale organisaties,
zoals Big Pharma, Big Tech, de gepropageerde" wetenschap enzovoort).

Lijdend voorwep in dit alles is die burger, die hierin niet willoos en kritiekloos wenst mee te gaan.
Hij, zij of het worden door maatregelen 'als ware het medisch gekneveld'.

En dan bij dit alles nog met droge ogen vertellen, dat er nooit sprake zal zijn van vaccinatie verplichting,
nu niet en in de toekomst niet, maar wel zeker van sancties.

Tevens ook belangrijk het verwoesten van alle bestaande economie en wel door alle disproportionaliteit.

# corona-proxy
05-11-2021, 20:50 door Anoniem
Gaat de Minister van Volksgezondheid nog regelen dat ongeprikten, om welke reden dan ook, zich geen zorgen hoeven te maken dat zij besmet kunnen worden door groene vinkje mensen (die eventueel besmet kunnen zijn en overal toegang tot hebben) hun alsnog (ernstig) ziek kunnen maken? Of is de potentiële vernietiging van al dat arbeidskapitaal (en de bijbehorende maatschappelijke gevolgen als dat wegvalt) minder belangrijk als het verkopen van nog een paar procenten extra prikjes?

Of is de boodschap dat een ongeprikt persoon geheid (zwaar) ziek gaat worden als die in contact gaat komen met een besmet persoon (wat dus voornamelijk volledig geprikte personen zullen zijn, want niet alleen schijnen die flink minder last te hebben van een eventuele besmetting, ze hebben ook nog ongeteste toegang tot alles; waaruit tevens volgt dat ongeprikte personen die besmet zijn dusdanig beroerd worden dat zij thuisblijven om uit te zieken en dus niet anderen kunnen besmetten), maar dat is geen reden om groene vinkjes mensen alsnog dagelijks te testen? Wat is dan de drijfveer? Potentieel besmettelijke mensen uit de buurt houden van hen die daardoor (zwaar) ziek kunnen worden (dus minder druk op de zorg)? Of zoveel mogelijk mensen (voor nu) een groen vinkje status te geven en we zien wel wat de gevolgen daarvan zijn?

Ander vraagje. Stel dat je tot op heden nog niet geprikt bent, waarom heb je dan nog steeds twee prikken nodig om een groen vinkje te krijgen? Werkt dat "vaccin" pas na twee keer of zo? En zo ja, voor hoelang? Is de inhoud van dat "vaccin" inmiddels al gewijzigd? Of is het nog steeds hetzelfde? Hoe kan een niet veranderd "vaccin" pas na twee keer werken? Of, hoe kan een veranderd "vaccin" niet direct werken?
06-11-2021, 09:38 door Anoniem
Door Anoniem: Gaat de Minister van Volksgezondheid nog regelen dat ongeprikten, om welke reden dan ook, zich geen zorgen hoeven te maken dat zij besmet kunnen worden door groene vinkje mensen (die eventueel besmet kunnen zijn en overal toegang tot hebben) hun alsnog (ernstig) ziek kunnen maken? Of is de potentiële vernietiging van al dat arbeidskapitaal (en de bijbehorende maatschappelijke gevolgen als dat wegvalt) minder belangrijk als het verkopen van nog een paar procenten extra prikjes?

Of is de boodschap dat een ongeprikt persoon geheid (zwaar) ziek gaat worden als die in contact gaat komen met een besmet persoon (wat dus voornamelijk volledig geprikte personen zullen zijn, want niet alleen schijnen die flink minder last te hebben van een eventuele besmetting, ze hebben ook nog ongeteste toegang tot alles; waaruit tevens volgt dat ongeprikte personen die besmet zijn dusdanig beroerd worden dat zij thuisblijven om uit te zieken en dus niet anderen kunnen besmetten), maar dat is geen reden om groene vinkjes mensen alsnog dagelijks te testen? Wat is dan de drijfveer? Potentieel besmettelijke mensen uit de buurt houden van hen die daardoor (zwaar) ziek kunnen worden (dus minder druk op de zorg)? Of zoveel mogelijk mensen (voor nu) een groen vinkje status te geven en we zien wel wat de gevolgen daarvan zijn?

Ander vraagje. Stel dat je tot op heden nog niet geprikt bent, waarom heb je dan nog steeds twee prikken nodig om een groen vinkje te krijgen? Werkt dat "vaccin" pas na twee keer of zo? En zo ja, voor hoelang? Is de inhoud van dat "vaccin" inmiddels al gewijzigd? Of is het nog steeds hetzelfde? Hoe kan een niet veranderd "vaccin" pas na twee keer werken? Of, hoe kan een veranderd "vaccin" niet direct werken?
En weer iemand die het Coronabeleid serieus aan het betwijfelen is. Join the club!

Ik weet het zelf ook niet wat HdJ en Rutte allemaal aan het bedenken is. Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat de meerderheid gewoon zo min mogelijk onzin wil hebben. Dus als je in de toekomst om binnen te moeten gaan jezelf zou moeten laten identificeren en jouw telefoon moet laten zien dat is een no-no.

Maar ik weet niet wat ze in Den Haag allemaal aan het uitspoken zijn. Maar wat ik wel weet is dat Corona nog lang niet voorbij is. Weet je nog? HdH: Als we 70% gevaccineerd hebben dan is Corona voorbij. Dansen met Jansen. Wij gaan nooit een tweedeling van ongevaccineerden creëren.

Het is 100% onzin.
06-11-2021, 13:48 door Anoniem
Is dan de situatie van nu in "down-under-land" (de proeftuin ten aanzien van de pandemonium-ten-uitvoer-legging) ons aller voorland? Dan is dat niet best, want dan zal de ongevaccineerde of niet-slaafs-de-maatregelen-opvolgende burger niet meer deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer en zlefs op termijn niet meer mogen bestaan.

Willen we dat? Uit een vorig tijdsgewricht is gebleken dat men slechts laat ontwaakt uit collaboratie met een dergelijk systeem. Gaat dat nu weer zo? Die niets van de geschiedenis wensen te leren, zijn geneigd deze steeds weer op een dergelijke manier te herhalen. Niet identiek natuurlijk, maar wel langs ongeveer dezelfde lijnen. Maar de meeste zijn broodjes-smerende-beren en staan erbij en kijken ernaar. U ook?

#corona-proxy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.