image

Klokkenluider: Metaverse zal Facebook nog meer privédata geven

woensdag 10 november 2021, 10:34 door Redactie, 7 reacties

Het onlangs door Facebook aangekondigde Metaverse zal het techbedrijf nog meer privédata van mensen geven, zo waarschuwt Facebook-klokkenluider Frances Haugen. De metaverse wordt door Facebook omschreven als de opvolger van mobiel internet en zou een serie verbonden digitale ruimtes zijn waarin VR en AR worden gecombineerd.

"Naast het feit dat deze meeslepende omgevingen zeer verslavend zijn en mensen aanmoedigen om zich los te maken van de werkelijkheid waarin we leven", stelt Haugen tegenover persbureau AP. "Maak ik me ook zorgen dat de metaverse ons zal dwingen om veel meer sensoren in onze huizen en kantoren te plaatsen." Daardoor zullen gebruikers meer van hun data en privacy opgeven. Haugen werkte bij Facebook, maar besloot eerder dit jaar bij het techbedrijf te vertrekken en nam tienduizenden interne documenten mee die ze met de media deelde.

Volgens Haugen zullen medewerkers van bedrijven die straks de metaverse gebruiken weinig keuze hebben dan mee te doen aan het systeem, of zullen anders hun baan verliezen. "Als je werkgever besluit dat ze nu een metaversebedrijf zijn, moet je wel meer persoonlijke data geven aan een bedrijf dat heeft aangetoond in het eigen belang te zullen liegen", aldus de klokkenluider, die toevoegt dat Facebook de eigen winst boven de veiligheid van mensen plaatst. In een reactie ontkent Facebook dit.

Haugen sprak eerder deze week het Europees Parlement toe en stelde dat Facebook de gezondheid en veiligheid van gemeenschappen schaadt en de integriteit van democratieën bedreigt. De klokkenluider stelde dat de Europese Digital Services Act, die onder andere de fundamentele rechten van internetgebruikers moet beschermen, een gouden standaard kan worden. Wel is het belangrijk dat de wetgeving krachtig is, alsmede de handhaving ervan. "Anders verliezen we deze unieke kans", sprak Haugen de EU-parlementariërs toe.

Reacties (7)
10-11-2021, 10:41 door Anoniem
Facebook is dan ook het aller slechtste bedrijf die hiermee kan komen. Ze durven wel. In plaats van twee meter achteruit na al die schandalen, datalekken en verhoringen gaan ze 60 meter vooruit.

Ben bang voor de toekomst van het internet.
10-11-2021, 11:15 door Anoniem
Het is netzoals met elke verslaving: je kunt er nog altijd mee stoppen, of niet eens aan beginnen. Mijn kinderen het vergelijk voorgehouden van roken en faceboek, Hierbij alleen de verslavings problematiek belicht, niet alle bijverschijnselen van faceboek die misschien wel erger zijn dan roken. Ze zijn met beide niet begonnen. Zou veel meer aandacht voor moeten komen op school, maar omdat de docenten hier ook nog niets van begrijpen zal dat nog wel even duren.
10-11-2021, 15:25 door Anoniem
Door Anoniem: Het is netzoals met elke verslaving: je kunt er nog altijd mee stoppen, of niet eens aan beginnen. Mijn kinderen het vergelijk voorgehouden van roken en faceboek,

De vergelijking tussen de praktijken van Facebook en de tabaksindustie wordt vaker getrokken. Dat is geen toeval:

Nir Eyal "Hooked: How to Build Habit-Forming Products" (Pinguin, 2014)
https://www.security.nl/posting/560223/Facebook+is+het+nieuwe+roken#posting564438

Adam Alter "Superverslavend" Waarom smartphones zo verslavend zijn (Maven Publishing, 2017)
https://www.security.nl/posting/560223/Facebook+is+het+nieuwe+roken#posting560649


Take Control Toolkit

https://www.humanetech.com/take-control
10-11-2021, 16:12 door Anoniem
Er zitten ook nog kaballistische trekjes achter het hele facebook idee van de oprichter M.Z.
Hij werd niet voor niets op Harvard bij promoveren gefeliciteerd door een rev van chabad.

Zie op Gematrix.org - de gematria waarde van metaverse = 1016 met een relatie tot "our Decoder" en Metatron?

#sockpuppet
12-11-2021, 12:21 door Anoniem
M.Z., de Hitler van het internet. De macht krijgen en er misbruik van maken.
12-11-2021, 20:42 door Anoniem
Dat metaverse nog meer zal in 't laatje brengen, dat was te verwachten - dat Z. en S. dat zouden verwachten... Is er nog iets onvoorspelbaar aan die man & vrouw? En troost u - Twitter is niet beter! En dan zwijgen we nog over wat uit China komt...
13-11-2021, 07:11 door [Account Verwijderd]
Ik ben daar weg sinds 2011. 3 maanden afkickverschijnselen gehad. Nu besef ik dat het een van de beste besluiten in mijn leven is geweest. Blij dat ik daar geen account meer heb. Ik filter ze op DNS niveau. Geen bit van dat netwerk komt over de drempel hier! Ook voor bezoek met wifi-needs niet :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.