image

Websites en diensten Rechtspraak door ddos-aanval slecht bereikbaar

woensdag 10 november 2021, 13:33 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-11-2021, 15:59

Websites van de Rechtspraak zijn door een ddos-aanval sinds vanochtend slecht bereikbaar, waardoor het niet mogelijk is om online zittingen bij te wonen en zijn diensten waarvoor moet worden ingelogd, zoals Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier en andere portalen, ook slecht bereikbaar.

Burgers, advocaten en andere professionele procespartijen kunnen ook problemen ondervinden bij het bezoeken van rechtspraak.nl en het raadplegen van online registers en formulieren. In overleg met externe leveranciers werkt de Rechtspraak aan een structurele oplossing, maar het is op dit moment nog onbekend hoe lang de problemen aanhouden.

Gebruikers wordt aangeraden om het op een later moment nog een keer te proberen. De Rechtspraak zal bij de politie aangifte van de ddos-aanval doen.

Openbaar Ministerie

"Ondanks het feit dat het niet de OM-systemen betreft, kan er toch hinder zijn op de gedeelde systemen van OM en rechtspraak. Bijvoorbeeld in de rechtszaal, op het advocatenportaal, Mijn Strafdossier en andere portalen" zo laat het Openbaar Ministerie in een reactie op de aanval weten.

Reacties (3)
10-11-2021, 14:50 door Anoniem
"De Rechtspraak zal bij de politie aangifte van de ddos-aanval doen."

Komen ze er dan ineens achter dat ze hooguit worden doorverwezen naar bv. Fraudehelpdesk, of valt bij DDoS het niet willen aannemen van de aangiften wel mee?
10-11-2021, 14:57 door Anoniem
Wie heeft recent een rechtszaak verloren???
11-11-2021, 20:27 door Anoniem
Door Anoniem: "De Rechtspraak zal bij de politie aangifte van de ddos-aanval doen."

Komen ze er dan ineens achter dat ze hooguit worden doorverwezen naar bv. Fraudehelpdesk, of valt bij DDoS het niet willen aannemen van de aangiften wel mee?
:-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.