image

Politie houdt man en vrouw aan voor frauduleuze vaccinatieregistraties

woensdag 10 november 2021, 12:27 door Redactie, 15 reacties

De politie heeft gisteren een 19-jarige man uit Nootdorp en een 20-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden op verdenking van de handel in frauduleuze vaccinatieregistraties. De twee zouden betrokken zijn bij de verkoop van valse vaccinatie- en testregistraties waardoor kopers onterecht over een qr-code konden beschikken om bijvoorbeeld toegang tot horeca of evenementen te krijgen.

"Niet alleen de verkopers van deze qr-codes zijn strafbaar. Ook als u een vals vaccinatiebewijs hebt aangeschaft en deze vervolgens gebruikt bent u in overtreding én brengt u de gezondheid van anderen in gevaar. Daders riskeren daarmee een strafblad, een boete en zelfs mogelijk een gevangenisstraf", zo laat de politie weten, die onderzoek naar klanten van de aangehouden verdachten doet en meer aanhoudingen niet aansluit.

Het is niet voor het eerst dat de politie aanhoudingen voor de handel in frauduleuze vaccinatieregistraties verricht. In september hield de politie hiervoor een GGD-medewerker aan. De zaak van de gisteren aangehouden verdachten staat los van deze zaak. Daarnaast werden vorige week drie vrouwen aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Het drietal, waarvan twee doktersassistenten, werken bij een artsenpraktijk in Amsterdam. Per vaccinatiebewijs zouden ze een geldbedrag van tussen de 500 en 1000 euro hebben ontvangen.

Reacties (15)
10-11-2021, 13:06 door Anoniem
Wanneer kunnen we handhaving verwachten bij bedrijven die ten onrechte werknemers vragen om een QR code? Regels zijn regels....toch?
10-11-2021, 13:19 door Anoniem
Grapperhaus: tot 4 jaar cel voor mensen die QR-code vervalsen

"Er staat een maximale gevangenisstraf van vier jaar op fraude, en het is fraude", duidt Grapperhaus de hoge straf. "Doe het niet, omdat je de ziekte dan alleen maar meer ruimte gaat geven. Steek je tijd in het halen van een vaccinatie, lijkt me veel nuttiger."

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/misdaad-112/grapperhaus-4-jaar-cel-qr-code-fraude
10-11-2021, 13:21 door Anoniem
ik vind deze info niet thuis horen binnen dit platform.
10-11-2021, 14:15 door Anoniem
Volgens het Wetboek van Strafrecht, art. 310, staat er op diefstal ook een "gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren". Ooit gehoord dat iemand in ons land een serieuze gevangenisstraf krijgt voor diefstal?
In het ergste geval een taakstrafje...
10-11-2021, 15:21 door Anoniem
Door Anoniem: ik vind deze info niet thuis horen binnen dit platform.
Frauduleuze registraties op een frauduleus beleid. Het karma van deze boefjes is dus in balans. Idd, dergelijk 'nieuws' hoort in de telegraaf ofzo. Dit heeft niks te maken met tech, slechts het misbruik ervan. Aan alle kanten zo blijkt.
10-11-2021, 16:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
10-11-2021, 16:59 door Anoniem
Nou nou, de politie is me een potje actief geworden deze corona periode. Fietsendiefstallen, inbraken, verkrachtingszaken, criminele asielzoekekers daar was nooit tijd en zin voor om tegenop te treden of op te lossen.. Maar boetes uitschrijven voor alles wat ingaat tegen de knechting door de overheid kunnen ze opeens met maximale mankracht.. Met een harde plasser lopen ze nu boetes uit te schrijven!
10-11-2021, 20:47 door Anoniem
Strafeis: de doden en het lijden op het geweten door het verstrekken aan ongevaccineerden van valse QR codes. Ook als valse QR-code drager ben je verantwoordelijk. Egoïsme past in deze niet.
11-11-2021, 00:58 door Anoniem
Door Anoniem: Strafeis: de doden en het lijden op het geweten door het verstrekken aan ongevaccineerden van valse QR codes. Ook als valse QR-code drager ben je verantwoordelijk. Egoïsme past in deze niet.

Chill the fuck out , gast - en stop met je zo belachelijk bang laten maken .

Zelfs bij een heel erg direct causale relatie - zoals een bedrijfsongeval met ernstige nalatigheden bij de werkgever wordt het zelden meer dan een dikke boete.
Tien jaar proceduren om de - wel heel directe relatie - tussen het afstempelen van de wapenvergunning van bekende nutcase Tristan van der V door de politie - tot een schade vergoeding te laten komen.
Geen 'strafeis: de doden en het lijden' .

Doorschenkende kroegbazen, slijters van acoholisten - en alcomobilisten - , tabakswinkeliers (en fabrikanten) - kraait geen haan naar .
Maar gut gut gut wat liggen we wakker van corona en wat hebben we een hoop opgewonden standjes over een qr code.
11-11-2021, 09:03 door _R0N_
Door Anoniem: Wanneer kunnen we handhaving verwachten bij bedrijven die ten onrechte werknemers vragen om een QR code? Regels zijn regels....toch?

Wettelijk mag dat dus wel, dat is al een paar keer uitgezocht.

Je mag naar persoonlijke gegevens vragen indien dat voor het doen van je werk noodzakelijk is.
Als het dus van belang is dat je een QR code hebt, de redenen daarvoor zijn door de regering bekend gemaakt, dan mag je werkgever daar naar vragen.
11-11-2021, 10:18 door Anoniem
Door Anoniem: Strafeis: de doden en het lijden op het geweten door het verstrekken aan ongevaccineerden van valse QR codes. Ook als valse QR-code drager ben je verantwoordelijk. Egoïsme past in deze niet.
Onzin, zo'n QR code helpt niets tegen Corona, vaccineren wel.

Een kabinet wat bewust de pandemie verlengt voor eigen politiek gewin: dat is iets om je druk over te maken, zonder het huidige beleid zouden we al lang en breed weer in de oude normaal hebben gezeten, het steunen van zinloze maatregelen zoals een ausweis of niet medische mondkapjes terwijl er een zeer effectieve oplossing is in de vorm van een vaccin: dat is pas egoïsme.
11-11-2021, 10:24 door Anoniem
Door _R0N_:
Door Anoniem: Wanneer kunnen we handhaving verwachten bij bedrijven die ten onrechte werknemers vragen om een QR code? Regels zijn regels....toch?

Wettelijk mag dat dus wel, dat is al een paar keer uitgezocht.

Je mag naar persoonlijke gegevens vragen indien dat voor het doen van je werk noodzakelijk is.
Als het dus van belang is dat je een QR code hebt, de redenen daarvoor zijn door de regering bekend gemaakt, dan mag je werkgever daar naar vragen.
Het is expliciet niet toegestaan binnen de bestaande regelgeving, dan kun je uitzoeken wat je wil maar dat veranderd niets aan het feit dat men de wet overtreed en dat er dus handhavend zou moeten worden opgetreden.

Er zijn geen situaties waar vragen naar de Cornonapas noodzakelijk en proportioneel is, we zouden onze energie moeten focussen op het aanspreken van de regering op het bewust niet vaccineren van een deel van de bevolking en de gevolgen daarvan, dat is zinniger dan kritiekloos een pasje te misbruiken voor indirecte dwang en tweedeling.

Ik ben gevaccineerd en ben ondertussen wel klaar met alle leugens en bedrog onder het mom van Corona, als je niet iedereen wil vaccineren dan verlies je imho het recht om mensen nog verder in hun vrijheid te beknotten.
11-11-2021, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem: Een kabinet wat bewust de pandemie verlengt voor eigen politiek gewin [...]

Ik heb de afgelopen tijd veel beschuldigingen aan het adres van het demissionair kabinet-Rutte gehoord en gelezen, waarvan sommige waar en vele onwaar, maar de bovenstaande bewering, dat het kabinet de pandemie bewust zou verlengen, dat is helemaal van de gekke. Waar haal je dat bizarre idee vandaan?

Door Anoniem: [...] het bewust niet vaccineren van een deel van de bevolking

Heb je tastbare bewijzen of documenten om deze bewering te onderbouwen, of schrijf je dit slechts uit frustatie of uit een ziekelijke behoefte om kwetsbare mensen tegen elkaar op te stoken? Er zijn namelijk meer dan voldoende vaccins en vaccinatie locaties in Nederland voorhanden, en de coronacrisis is dagelijks in het nieuws, dus daar ligt het niet aan.

Door Anoniem: [...] als je niet iedereen wil vaccineren dan verlies je imho het recht om mensen nog verder in hun vrijheid te beknotten.

Iedereen in Nederland is inmiddels in de gelegenheid gesteld om zich vrijwillig bij de GGD, via de eigen huisarts of instellingsarts te laten vacccineren. Dat een aanzienlijk deel (~13%) van de bevolking dat nalaat of weigert, dat ligt niet aan het kabinet. De heeft meer te maken met religie, armoede / laaggeletterdheid en de Nederlandse volksaard.
11-11-2021, 15:38 door Anoniem
40% van de coronapatiënten op de IC is tweemaal gevaccineerd. Ik kan goed rekenen en snap best dat het aantal gevaccineerden in Nederland heel groot is en dat de 40% op de IC een relatief klein percentage van die groep vormt. Hoe dan ook: als je tweemaal bent gevaccineerd is het risico dat je met corona besmet raakt nog altijd enorm groot. Het risico dat je daarna anderen met corona besmet is ook heel groot, maar met je geldige CTB met QR-code mag je "overal in." Geen probleem! Dit toont keihard aan dat het belang van de overheid bij het registreren van onze bewegingen m.b.v. het Corona Toegangsbewijs (CTB) ligt en niet bij het tegengaan van besmettingen. Het zou mij niet verbazen als op termijn al onze bewegingen m.b.v. het voor iedereen te verplichten toegangsbewijs met QR-code in de vorm van big data worden vastgelegd en m.b.v. A.I. worden geanalyseerd. Eén en ander zal de berg data die nu al uit onze pintransacties voortkomt nog ietsje groter maken en eindelijk de mensen die nog contant betalen beter in beeld brengen.
08-12-2021, 14:48 door Anoniem
De afgelopen maanden zijn in Nederland door de politie zeker twaalf verdachten aangehouden voor het aanmaken, verhandelen en gebruiken van valse vaccinatie verklaringen of coronatestbewijzen. Onder de aangehouden personen zitten zes GGD-medewerkers. Vier van hen zitten nog vast.

Voor zover bekend wordt tot nu toe één gebruiker van een valse code vervolgd. Die man meldde zich op 29 juli op Eindhoven Airport met een [valse] negatieve sneltest. [...] De man moet op 18 februari voorkomen wegens valsheid in geschrifte, waar maximaal zes jaar cel op staat.

https://www.parool.nl/nederland/twaalf-man-vast-om-fraude-met-qr-codes-recherche-zoekt-ook-klanten~b954bf3a/


De fraudeurs bij de GGD, die vanwege de crisis waren aangetrokken als uitzendkracht, en hun tussenpersonen, vroegen vaak honderden euro’s voor hun medewerking. In het dossier wordt een aantal van 30.000 valse codes genoemd, dus dan loopt de geconstateerde fraude al gauw in de meerdere tonnen aan euro's.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.