image

Websites en diensten Rechtspraak weer bereikbaar na ddos-aanval

donderdag 11 november 2021, 10:15 door Redactie, 3 reacties

Websites en diensten van de Rechtspraak zijn na de ddos-aanval die gisteren begon weer bereikbaar. Door de aanval was het niet mogelijk om online zittingen bij te wonen en waren diensten waarvoor moest worden ingelogd, zoals Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier en andere portalen, ook slecht bereikbaar.

"Tijdens zo’n distributed denial of service-aanval wordt een grote hoeveelheid verkeer op een server afgestuurd. Omdat de server dat niet kan verwerken, lopen de diensten die vanaf die server draaien vast. Hierdoor waren rechtspraak.nl en andere online diensten slecht bereikbaar", aldus de Rechtspraak. "Alle online diensten werken weer naar behoren. Excuses voor het ongemak", meldt de organisatie op Twitter.

Reacties (3)
11-11-2021, 11:16 door Anoniem
Nou, dit zegt heel veel over de inrichting. Een DDOS aanval is nooit te voorkomen maar wel de gevolgen en daar zijn diverse oplossingen voor maar alles blijft een kwestie van geld.
11-11-2021, 11:44 door Anoniem
Wie heeft een motief om de website van de Rechtspraak te ddosen? Kan mij niet voorstellen wie hier profijt bij zou hebben?
11-11-2021, 12:42 door Anoniem
Door Anoniem: Wie heeft een motief om de website van de Rechtspraak te ddosen? Kan mij niet voorstellen wie hier profijt bij zou hebben?

Het motief hoeft natuurlijk niet per definitie direct betrekking te hebben op geld of disruptie van de infra van Rechtspraak, wijst de geschiedenis niet uit dat dit soort aanvallen een "proof of concept" zijn? Hiermee bedoel ik dat het meer gaat om het bewijzen dat iets op een bepaalde manier kan (een vulnerability of een exploit etc.) dan om een direct financieel motief.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.