image

Tor beloont vrijwilligers die bridge-server opzetten met T-shirt en stickers

donderdag 18 november 2021, 15:54 door Redactie, 3 reacties

Het Tor Project, de organisatie achter het Tor-netwerk, is een nieuwe campagne gestart waarbij het vrijwilligers die een bridge-server opzetten beloont met T-shirts, stickers en hoodies. Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen, maar ook om websites te bezoeken die in het land van herkomst worden geblokkeerd.

Het Tor-netwerk bestaat uit allerlei servers van vrijwilligers die het verkeer van Tor-gebruikers verwerken. Zo is de eerste server de entry guard, die het verzoek van de Tor-gebruiker naar de relay-node doorstuurt. Vervolgens gaat het van deze server naar de exitnode, die het verzoek naar het internet stuurt. De servers waar het Tor-netwerk uit bestaat zijn openbaar.

Regimes die niet willen dat hun bevolking van het Tor-netwerk gebruikmaakt kunnen de ip-adressen van al deze servers blokkeren. Om dergelijke blokkades te omzeilen zijn er "Tor-bridges". Dit zijn privé Tor-servers die als springplank dienen om toegang tot het Tor-netwerk te krijgen. Niet alleen zijn de Tor-bridges privé, ze kunnen ook hun netwerkverkeer aanpassen waardoor het lastig is om te zien dat iemand van Tor gebruikmaakt.

Op dit moment zijn er zo'n twaalfhonderd Tor-bridges, waarvan er negenhonderd het obfs4-obfuscatieprotocol ondersteunen om het netwerkverkeer aan te passen. "Helaas zijn deze aantallen sinds het begin van dit jaar aan het afnemen. Het is niet voldoende om veel bridges te hebben: uiteindelijk kunnen ze allemaal op blocklists belanden. Daarom hebben we een continue stroom van nieuwe bridges nodig die nog nergens worden geblokkeerd. En daarbij hebben we jou hulp nodig", zegt Gustavo Gus van het Tor Project.

Met de nu gestarte campagne hoopt het Tor Project er tweehonderd nieuwe obfs4-bridges bij te krijgen. Om vrijwilligers hiervoor te belonen kunnen die voor het draaien van meerdere bridge-servers onder andere stickers, hoodies en T-shirts krijgen. Om een bridge-server te kunnen draaien is wel een statisch ipv4-adres vereist. Verder mogen er maar twee bridges per ip-adres draaien en is een uptime van 24/7 nodig.

Reacties (3)
19-11-2021, 22:29 door Anoniem
NSA is er klaar mee? Ze hebben de quantum rekenracht om de B-suite te ontsleutelen?
Top geheim natuurlijk en we zullen dat pas horen als het te laat is.
20-11-2021, 18:48 door Anoniem
Hou er bij het aanbieden van een Tor-bridge server rekening mee dat je IP adres zichtbaar is voor het regime dat het normale Tor netwerk blokkeert.

Bovendien zullen bekende dissidenten in de gaten gehouden worden en als 50% van hun data naar jouw IP adres gaat zullen de regimes misschien hun cybercapaciteiten aanwenden om jouw computer aan te pakken. Ook brengt het omzeilen van de great firewall problemen voor de dissident zelf met zich mee.

Je wilt niet de aandacht van deze regimes. Ook niet voor een cool T-shirt.
08-12-2021, 10:58 door Anoniem
Ik vind het een goede zaak als een dictatuur wordt bestreden. Minder goed vind ik de porno-rotzooi in welke vorm dan ook die je via bridges ook mee kan vinden. Daarom ben ik nooit participant geweest van het Tor-project.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.