image

Universiteit Utrecht stopt proef met slimme camera's in collegezalen

donderdag 9 december 2021, 12:23 door Redactie, 3 reacties

De Universiteit Utrecht stopt een proef waarbij slimme camera's worden ingezet om het aantal mensen in collegezalen en de universiteitsbibliotheek te tellen. De beslissing volgt na een protest van medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden die honderden van dergelijke camera's gebruikt en ondanks de bezwaren van plan is die te blijven gebruiken.

RTV Utrecht deed navraag bij de Universiteit Utrecht, die de scancamera's gebruikt in twee vestigingen van de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast waren de camera's recentelijk geïnstalleerd in zeven gebouwen en acht onderwijsruimtes om de naleving van de coronamaatregelen te controleren. Deze proef is nu stopgezet.

"Naar aanleiding van de situatie in Leiden en het feit dat we voor het coronabeleid op dit moment niet de bezetting van de gebouwen hoeven bij te houden, is besloten om de camera's uit te zetten en de evaluatie van de proef naar voren te halen", zegt een woordvoerder tegenover RTV Utrecht. De universiteit zal na de evaluatie bepalen of de camera's in de Universiteitsbibliotheek weer worden ingeschakeld.

Reacties (3)
09-12-2021, 17:41 door Anoniem
https://www.mareonline.nl/nieuws/universiteit-zet-omstreden-cameras-uit/

https://www.medewerkers.universiteitleiden.nl/binaries/content/assets/ul2staff/organisatiegids/ur-besluiten/2021/adv---2021.12.06---classroom-scanners.pdf


en dat is hoe bestuurlijk nederland bezig is. Leiden is daar niet uniek in ben ik bang.....
09-12-2021, 21:16 door Anoniem
Gewoon kijken hoe ver ze kunnen gaan.
Camera's hebben niks te zoeken op een universiteit. Op straat trouwens ook niet.
12-12-2021, 14:03 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Gewoon kijken hoe ver ze kunnen gaan.
Camera's hebben niks te zoeken op een universiteit. Op straat trouwens ook niet.

...zodat iedereen 'lekker zijn gang' kan gaan ook als het niet strookt met Nederlandse wetgeving of begrijpelijker gesteld: schijt kan hebben aan de Nederlandse wetgeving.
Dat is Nederland 2021.
Ik ben blij dat ik 65+ ben i.p.v. ± 25
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.