image

Politico: vicepresident VS vindt bluetooth-koptelefoons beveiligingsrisico

donderdag 9 december 2021, 11:45 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris beschouwt bluetooth-koptelefoons als een beveiligingsrisico en gebruikt daarom alleen bedrade koptelefoons, zo meldt Politico op basis van drie voormalige anonieme campagnemedewerkers. Bij veel televisieoptredens en interviews op afstand is inderdaad te zien dat Harris een bedrade koptelefoon gebruikt in plaats van een draadloze koptelefoon of oortjes.

Volgens de bronnen waar Politico zich op baseert is Harris voorzichtig als het gaat om security en technologie. Onderzoekers hebben de afgelopen jaren meerdere bluetooth-kwetsbaarheden ontdekt waarmee het mogelijk is om apparaten aan te vallen. Om het aanvalsoppervlak te verkleinen adviseerde het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security recent nog om bluetooth, nfc, wifi en gps op smartphones uit te schakelen wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt. Een advies dat eerder ook de Amerikaanse geheime dienst NSA gaf.

Reacties (8)
09-12-2021, 12:22 door Anoniem
Ja,. Je wil natuurlijk niet dat alles op straat ligt
09-12-2021, 13:01 door Anoniem
Ein-de-lijk dat een publiekelijk figuur, dat niet uit ybersecurity kringen komt, stelt dat Bluetooth niet veilig is. Letterlijk elk jaar is er een grote kwetsbaarheid in de implementatie van het protocol in enorm veel apparatuur. De spec is gewoon veelte groot om voor ingenieurs te begrijpen veilig te implementeren.

Terzijde is Bluetooth ook instabiel in het OV.

Er zou een opvolger moeten komen, dat een stuk simpeler is, en op meerdere frequenties werkt, waarbij een hele hoge frequentie voor drukke gebieden. Tot die tijd gebruik ik gewoon usb met een magnetische connector om snel te schakelen tussen apparaten. En als ik draadloos *moet* gebruiken, dan over wifi met telefoon als transceiver (is dan ook een hogere bitrate dan wat de beste Bluetooth codec kan bieden).
09-12-2021, 13:07 door gradje71
Ik dacht even dat het ging om de straling, maar het blijkt te gaan over spionage.
09-12-2021, 13:46 door Anoniem
Kamala Harris is on to something: AirPods are bad
by Julia Carrie Wong

https://www.theguardian.com/technology/2021/dec/07/kamala-harris-airpods-bad-people


Now, all the smartest tech and security people are saying it too :-)
09-12-2021, 17:13 door Anoniem
Kamala Harris wil niet dat anderen weten dat haar betoog wordt ingefluisterd?
10-12-2021, 09:52 door Anoniem
Door Anoniem: Kamala Harris wil niet dat anderen weten dat haar betoog wordt ingefluisterd?
Of misschien dat ze van geheime informatie voorzien wordt uit hoofde van haar functie? In ieder geval een goede zaak, dat iemand op dat niveau blijk geeft van enig inzicht in data beveiliging.
10-12-2021, 14:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Kamala Harris wil niet dat anderen weten dat haar betoog wordt ingefluisterd?
Of misschien dat ze van geheime informatie voorzien wordt uit hoofde van haar functie? In ieder geval een goede zaak, dat iemand op dat niveau blijk geeft van enig inzicht in data beveiliging.

Je kunt van alles speculeren .

Overigens verwacht ik dat een bedrade (analoge) koptelefoon ook _absoluut_ af te luisteren is op enige afstand .

Gegarandeerd krijgen de toppolitici een briefing van de geheime diensten omtrent veilig opties - wat daarin geadviseerd wordt weten we niet ,

Wat we niet weten - als andere politici wel earbuds gebruiken, is dat omdat ze gewoon het advies negeren, of omdat het advies daaromtrent niet zo heel strak is - rondom de VP en POTUS is natuurlijk wel een forse cirkel waarin echt alles en iedereen gecontroleerd is .
Ik denk niet dat je afluisterspul op vele tientallen meters van mensen van dat niveau krijgt .

Zou er inderdaad een expert advies zijn dat zegt 'analoge koptelefoon is beter dan bluetooth' ?
Of zou het met heel veel mitsen en maren ingekleed zijn, en eigenlijk zeggen "doe helemaal niks als je niet in de veilige bubbelkamer zit " ?

Of zou Harris gewoon een hekel hebben aan earbuds, een koptelefoon nemen, en omdat zij het is wordt dat opgehangen aan " veiligheid' in plaats van aan 'straling' of 'zit niet lekker' . Dat politico artikel is ontzettend vaag in bronnen en lijkt Harris alleen maar als ophangstuk te zien voor een eigen "zie je wel" mening .
12-12-2021, 16:58 door Anoniem
Kamala Harris houdt er dezelfde mening op na als ikzelf - blauwtand deugt niet. Een heel goeie mening lijkt me dat te zijn - ik heb nogal wat artikeltjes met blauwtand en lek in één paragraaf staan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.