image

Belgische overheid verwacht grote problemen door Log4j-kwetsbaarheid

dinsdag 21 december 2021, 13:36 door Redactie, 3 reacties

De Belgische overheid verwacht "grote problemen" bij bedrijven en organisaties die geen maatregelen tegen de recent ontdekte Log4j-kwetsbaarheid nemen. Daarvoor waarschuwt het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). Volgens de Belgische overheidsinstantie maken cybercriminelen actief misbruik van het beveiligingslek. "Wie geen actie onderneemt, kan nu zeer snel het slachtoffer worden van een cyberaanval."

Het CCB stelt dat het op dit moment moeilijk valt in te schatten hoe het beveiligingslek zal worden misbruikt en op welke schaal. "Cybercriminelen proberen intussen de kwetsbaarheid uit te buiten en zoeken actief naar kwetsbare systemen. Het spreekt voor zich dat dit een gevaarlijke situatie is", aldus de overheidsinstantie, die organisaties oproept de beschikbare updates te installeren. Tevens worden bedrijven en organisaties die slachtoffer worden van een cyberaanval gevraagd om dit bij de overheid te melden.

Reacties (3)
21-12-2021, 14:07 door Anoniem
22-12-2021, 08:52 door Anoniem
In België doen ze alles op hun eigen tempo.
24-12-2021, 15:49 door Anoniem
Dat is geen onterechte vrees van de belgische overheid - helaas. Ik ga er verder niet veel meer over schrijven om slechte mensen geen ideëen te bezorgen - maar ik ken sectoren waar veel webtechnologie gecombineerd met java in gebruik zijn. En daar wordt zeker gelogd - en waar gelogd wordt is de kans niet onbestaande dat dit in gebruik is, nietwaar?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.