image

Zwitserland levert Russische cybercrimeverdachte uit aan Verenigde Staten

dinsdag 21 december 2021, 14:04 door Redactie, 0 reacties

Zwitserland heeft een 41-jarige Russische man die wordt verdacht van het stelen van beursgevoelige data en aandelenfraude uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Rus is samen met vier landgenoten door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd voor ongeautoriseerde toegang tot computers en aandelenfraude.

Volgens de aanklacht wisten de verdachten door middel van gestolen inloggegevens in te breken op de accounts en systemen van twee niet nader genoemde "SEC Filing Agents". Bedrijven gebruiken filing agents voor het indienen van financiële kwartaal- en jaaroverzichten bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De verdachten wisten met hun toegang financiële overzichten in handen te krijgen nog voordat die bij de SEC waren ingediend of openbaar waren gemaakt.

Daardoor wisten ze wat de koers van bedrijven vermoedelijk zou doen en konden zo handelen met voorkennis. Op deze manier wisten de verdachten tientallen miljoenen dollars te verdienen, zo stellen de Amerikaanse autoriteiten. De 41-jarige Russische man werd op 21 maart van dit jaar in Zwitserland aangehouden en vorige week aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.