image

Gemeente Medemblik ontvangt geen webformulieren door Log4j-lek

dinsdag 28 december 2021, 09:57 door Redactie, 2 reacties

De gemeente Medemblik kan door werkzaamheden die wegens de Log4j-kwetsbaarheid worden uitgevoerd op het moment geen webformulieren ontvangen en roept inwoners op die na 15 december een webformulier hebben ingevuld om de gemeente te mailen.

"Door werkzaamheden rond het wereldwijde beveiligingsincident zijn er problemen met de behandeling van webformulieren. Sinds woensdag 15 december komt een deel van de webformulieren die zijn ingevuld op deze website niet binnen bij de gemeente", aldus een verklaring op de gemeentewebsite.

Inwoners van de West-Friese gemeente die na 15 december een webformulier indienden moeten de gemeente mailen en daarbij het onderwerp van het formulier en het eigen telefoonnummer vermelden. Verder laat de gemeente weten dat het vanwege de kwetsbaarheid zelf extra werkzaamheden uitvoert en daardoor op vrijdagmiddag en maandagochtend telefonisch minder goed bereikbaar is.

Reacties (2)
28-12-2021, 10:22 door Anoniem
Ze ontvangen wel webformulieren maar niet altijd... dus de kop klopt niet helemaal. Er staat immers:


Sinds woensdag 15 december komt een deel van de webformulieren die zijn ingevuld op deze website niet binnen bij de gemeente"

Dat impliceert dat een ander deel dus wel binnenkomt.
28-12-2021, 13:55 door Anoniem
Door Anoniem: Ze ontvangen wel webformulieren maar niet altijd... dus de kop klopt niet helemaal. Er staat immers:


Sinds woensdag 15 december komt een deel van de webformulieren die zijn ingevuld op deze website niet binnen bij de gemeente"

Dat impliceert dat een ander deel dus wel binnenkomt.

Ik lees het als:
1) de gemeente ontvangt geen webformulieren die door log4j zijn getroffen
2) de gemeente ontvangt wel andere webformulieren die niet door log4j zijn getroffen

Maar dat staat een beetje rot, twee regels in dezelfde kop. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat mensen het artikel gaan lezen en dan mag het een beetje flashy zijn.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.