image

Noors mediabedrijf kan door cyberaanval geen papieren kranten drukken

woensdag 29 december 2021, 10:57 door Redactie, 1 reacties

Amedia, één van de grootste mediabedrijven in Noorwegen, kan door een cyberaanval vandaag geen papieren kranten drukken. Door de aanval werken de systemen voor het publiceren van papieren kranten en beheer van advertenties en abonnementen niet naar behoren, aldus Amedia in een verklaring op de eigen website.

Het Noorse mediabedrijf beheert meer dan negentig lokale en regionale kranten in Noorwegen, alsmede online kranten en bereikt naar eigen zeggen meer dan 2,5 miljoen Noren. De situatie is volgens Amedia op dit moment onduidelijk, alsmede de volledige omvang van de schade. Ook is nog niet bekend of er gegevens van abonnees of medewerkers bij de aanval zijn buitgemaakt. Eén van de aangevallen systemen bevat onder andere namen, adresgegevens en telefoonnummers van abonnees.

Door de aanval kunnen adverteerders geen advertenties bestellen en is het voor abonnees niet mogelijk om abonnementen af te sluiten of op te zeggen. Daarnaast zal er zoals gezegd vandaag geen papieren krant verschijnen. De online krant is wel beschikbaar. Mochten er toch gegevens van abonnees of medewerkers zijn buitgemaakt zal het mediabedrijf dit naar eigen zeggen laten weten.

Reacties (1)
30-12-2021, 00:40 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-12-2021, 00:40
Noors mediabedrijf kan door cyberaanval geen papieren kranten drukken

Elk nadeel hep z'n voordeel (Johan Cruijff) want beter voor het milieu. Dat moet dus wel een white hat hacker zijn geweest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.