image

Van Huffelen eerste Nederlandse staatssecretaris voor Digitalisering

zondag 2 januari 2022, 14:06 door Redactie, 54 reacties

Alexandra van Huffelen wordt de eerste Nederlandse staatssecretaris voor Digitalisering, zo heeft D66 vandaag bekendgemaakt. Vorige maand werd Van Huffelen nog genomineerd voor een Big Brother Award, de prijs voor de grootste privacyschender van Nederland. De bewindsvrouw was de afgelopen twee jaar staatssecretaris van Financiën met als portefeuille toeslagen en douane en hield zich onder andere bezig met de afhandeling van de Toeslagenaffaire.

Voordat ze toetrad tot het kabinet was ze onder meer algemeen directeur van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf in Amsterdam, senator voor D66, wethouder Duurzaamheid in Rotterdam, voorzitter van kunstcentrum De Appel in Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

In het vorige maand gepresenteerde coalitieakkoord staat een aparte paragraaf over digitalisering. Het is voor het eerst dat het onderwerp een apart hoofdstuk in een regeerakkoord krijgt. "En terecht. We mogen niet langer naïef zijn over de impact van techreuzen en digitalisering op onze samenleving. Ook moeten we onze bedrijven, vitale infrastructuur en kenniseconomie beter beschermen tegen hacks", aldus D66-Kamerlid Van Ginneken.

D66 had in het verkiezingsprogramma gezegd dat er één minister moest komen met verantwoordelijkheid voor zowel digitalisering van de overheid zelf als digitalisering in de samenleving en economie, inclusief de veiligheid, privacy en ethische aspecten. Afgelopen donderdag werd bekend dat de partij de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering gaat leveren.

Big Brother Award

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) besloot samen met een deel van de achterban Van Huffelen vorige maand te nomineren voor de Big Brother Awards Publieksprijs. Ze dankte haar nominatie aan het toeslagenschandaal. "De belastingdienst discrimineerde jarenlang op grond van afkomst door een hoger frauderisico te koppelen aan een niet-Nederlandse nationaliteit", aldus BoF.

Volgens de burgerrechtenbeweging schond de fiscus de privacy van vele onschuldige gezinnen, wiens leven door de toeslagenaffaire werd ontwricht. "Mensen bouwden torenhoge schulden op met alle gevolgen van dien en kinderen werden uit huis geplaatst." De Publieksprijs ging uiteindelijk naar demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid voor het invoeren van het coronatoegangsbewijs.

Reacties (54)
02-01-2022, 14:23 door Anoniem
haar 'history' zal haar niet in de weg gaan staan, zal ze zelf vinden...
02-01-2022, 14:35 door Anoniem
Als je de ministersploeg zo ziet...
Dan gaan we een hele slechte tijd tegemoet. Helaas.

De enige hoop is de eerste kamer nog. Digi-drammen al om. What could possibly go wrong?
02-01-2022, 14:52 door Anoniem
Hoera zesjes-cultuur.
02-01-2022, 14:52 door gradje71
Dit moet mensen toch ondertussen wel wakker maken zou ik zeggen.
02-01-2022, 14:52 door Anoniem
Van deze D66'er hebben we niks te vrezen, ze kan er niet eens voor zorgen dat mensen die door de overheid als criminelen weggezet zijn gecompenseerd worden. Dat zijn pas zaken die er echt toe doen.
02-01-2022, 15:01 door Anoniem
neen beste zij slapen eer dat ze wakker zijn we failliet....
02-01-2022, 15:05 door Anoniem
Fijn. Een digibeet als staatssecretaris voor Digitalisering. Gaat helemaal goed komen dus...
02-01-2022, 15:11 door gradje71 - Bijgewerkt: 02-01-2022, 15:14
Nu las ik ook dat onze grote vriend Hugo de Jonge minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening gaat worden, dus ... de woningmarkt ... Ik geloof niet dat hij dat fatsoenlijk aan zal gaan pakken, gezien zijn "strubbels" in het Coronabeleid.

Mensen, wordt wakker, ze gaan ons niet helpen.
02-01-2022, 15:31 door Anoniem
Het is toch een gemiste kans om op het thema Digitalisering iemand te zetten die echt verstand heeft van security, privacy, en de wettelijke gevolgen en impact.
02-01-2022, 15:47 door Anoniem
We mogen niet langer naïef zijn over de impact van techreuzen en digitalisering op onze samenleving. Ook moeten we onze bedrijven, vitale infrastructuur en kenniseconomie beter beschermen tegen hacks", aldus D66-Kamerlid Van Ginneken.
dat klinkt naar meer digitalisering in plaats van een goede pas op de plaats zo lang de kans op blootstelling blijft door schier oneindige zero-days. Tegelijk ook een verlegging van accent van overheden de boel op orde naar bedrijven de boel op orde.
Als je nou eens 2 jaar geen enkele zero-day zou hebben in systemen die overheden en organisaties voor vitale infrastructuur en kenniseconomie kunnen raken dan kan je voorzichtig optimistisch gaan doen.
Maar met log4j en andere kwetsbaarheden in breed gebruikte software wordtdat nog een hele toer.
02-01-2022, 16:19 door Anoniem
@ Vandaag, 15:11 door gradje71

Dan heb je de rest nog niet bekeken w.b. namen.
Het is overal vrij kansloos wat ze aan poppetjes verdeeld hebben over de diverse ministeries.

Mensen, wordt wakker, ze gaan ons niet helpen.

Zolang je maar vriendjes blijft met rutte zit je daar gebeiteld voorlopig.
Die gasten gaan het echt geen 4 jaar volhouden.
HOPELOOS !!!!!
02-01-2022, 16:20 door Anoniem
Zoals gewoonlik, de beste stuurlui staan aan wal!
02-01-2022, 17:30 door Anoniem
Beste Alexandra,

Noem 5 netwerk devices, en wat is het verschil tussen saas,paas en iaas?
Nee niet Duckduckgo’en even uit het hoofdje.
02-01-2022, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem: Het is toch een gemiste kans om op het thema Digitalisering iemand te zetten die echt verstand heeft van security, privacy, en de wettelijke gevolgen en impact.
Daar werd een naam van genoemd maar die dacht natuurlijk (terecht) "ik ben toch niet gek!".
Dat is natuurlijk de hele tijd het probleem bij het vinden van deskundige ministers. De meeste slimme mensen gaan
echt dat baantje niet doen. Kennelijk hebben ze nu Robbert Dijkgraaf over weten te halen maar dat gaat natuurlijk
net zo'n fiasco worden als met Ronald Plasterk... die begon ook vol enthousiasme en liep snel vast.
02-01-2022, 18:51 door Anoniem
Door Anoniem: Van deze D66'er hebben we niks te vrezen, ze kan er niet eens voor zorgen dat mensen die door de overheid als criminelen weggezet zijn gecompenseerd worden. Dat zijn pas zaken die er echt toe doen.

Ze zit daar alleem zo dat ze haar ontslag "mag" aanbieden bij het volgende schandaal. Blijkbaar is ze niet slim genoeg om dat door te hebben.
02-01-2022, 18:54 door Anoniem
Dus nog nooit één dag gewerkt en zich onder het volk begeven. Hoe kan het dat Alexandra deze functie krijgt?

Dit gaat het einde qua privacy betekenen in Nederland. Dat wordt volgend jaar eerst inloggen met DigiD voordat jij online mag en uiteraard alleen als je beschikt over genoeg sociaal-krediet-punten.
02-01-2022, 19:05 door Anoniem
Door gradje71: Nu las ik ook dat onze grote vriend Hugo de Jonge minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening gaat worden, dus ... de woningmarkt ... Ik geloof niet dat hij dat fatsoenlijk aan zal gaan pakken, gezien zijn "strubbels" in het Coronabeleid.

Mensen, wordt wakker, ze gaan ons niet helpen.

Op naar de volgende set apps van Hugo.
Daarmee gaat hij alle problemen in de woningmarkt oplossen.

/ironie off
02-01-2022, 20:30 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals gewoonlik, de beste stuurlui staan aan wal!
Misschien heb je de memo niet ontvangen, maar mevrouw Van Huffelen was verantwoordelijk voor het rechtzetten van de Kindertoeslagenaffaire, waar ze na 1 jaar meldde dat slechts 1% van de slachtoffers was gecompenseerd.
02-01-2022, 21:03 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals gewoonlik, de beste stuurlui staan aan wal!

Dat houd je toch zolang ze op een andere partij stemmen dan degene waar de voorkeur naar uit gaat om een positie op een ministerie te halen.
Dus die blijven dan ook aan de wal staan.
Een gemiste kans dus.
02-01-2022, 21:19 door Anoniem
Door Anoniem: @ Vandaag, 15:11 door gradje71

Dan heb je de rest nog niet bekeken w.b. namen.
Het is overal vrij kansloos wat ze aan poppetjes verdeeld hebben over de diverse ministeries.

Mensen, wordt wakker, ze gaan ons niet helpen.

Zolang je maar vriendjes blijft met rutte zit je daar gebeiteld voorlopig.
Die gasten gaan het echt geen 4 jaar volhouden.
HOPELOOS !!!!!
Daarom stem anders bij de gemeenteraads verkiezingen om de tegenmacht in de 1e kamer te organiseren. De 2e kamer is een verloren zaak voor stemmend Nederland maar we hebben nog wel invloed hoe de 1e kamer ingedeeld gaat worden. Stem verstandig en geef de regeringspartijen geen macht in de 1e kamer. Als dat gebeurd zijn we echt aan de duivel overgeleverd.
02-01-2022, 21:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Van deze D66'er hebben we niks te vrezen, ze kan er niet eens voor zorgen dat mensen die door de overheid als criminelen weggezet zijn gecompenseerd worden. Dat zijn pas zaken die er echt toe doen.

Ze zit daar alleem zo dat ze haar ontslag "mag" aanbieden bij het volgende schandaal. Blijkbaar is ze niet slim genoeg om dat door te hebben.

Een departement zonder voorgeschiedenis dus ook niet verantwoordelijk voor gemaakte fouten door voorgangers.
Er komt niks uit haar handen dus dan kan je ook niks fout doen.

Nee, die zit de reis wel uit en toucheerd een mooie 160.000 euro belastinggeld excl. vergoedingen en pensioenbijdrage.
02-01-2022, 22:17 door [Account Verwijderd]
Een staatssecretaris hoeft helemaal geen verstand van inhoudelijke zaken te hebben m.b.t. het departement dat hij/zij dient.
Wat lezen we hier?...
Het is zoals gebruikelijk weer een grote chaotische bende ongefundeerd geschreeuw en gebral van hopeloze a-politieke sufferds die van voren nog niet weten hoe van achteren het Nederlandse staatsbestel in elkaar steekt, noch zich eens hebben ingelezen wat secretarieel werk precies is, en toch hier over elkaar buitelen en struikelen met het schuim in de mondhoeken de ander overschreeuwend in verwilderde verdwazing. Stelletje op hol geslagen Neanderthalers hebben meer verstand in de Hypothalamus alleen dan in de holle koppen met verpapte linker- en rechter Hemisfeer van jullie schreeuwers.

Dringend advies: Willen jullie 16 maart 2022 a.u.b. wegblijven van de gemeenteraadsverkiezingen? Dank! Juliie bijdrage kan gemist worden. Voldoende motivatie voor dat dringende beroep op jullie is in dit topic ruimschoots geleverd.
02-01-2022, 22:29 door Anoniem
Door Ard van Wiersum: Een staatssecretaris hoeft helemaal geen verstand van inhoudelijke zaken te hebben m.b.t. het departement dat hij/zij dient.
Wat lezen we hier?...
Het is zoals gebruikelijk weer een grote chaotische bende ongefundeerd geschreeuw en gebral van hopeloze a-politieke sufferds die van voren nog niet weten hoe van achteren het Nederlandse staatsbestel in elkaar steekt, noch zich eens hebben ingelezen wat secretarieel werk precies is, en toch hier over elkaar buitelen en struikelen met het schuim in de mondhoeken de ander overschreeuwend in verwilderde verdwazing. Stelletje op hol geslagen Neanderthalers hebben meer verstand in de Hypothalamus alleen dan in de holle koppen met verpapte linker- en rechter Hemisfeer van jullie schreeuwers.

Dringend advies: Willen jullie 16 maart 2022 a.u.b. wegblijven van de gemeenteraadsverkiezingen? Dank! Juliie bijdrage kan gemist worden. Voldoende motivatie voor dat dringende beroep op jullie is in dit topic ruimschoots geleverd.

Niet onderbouwd? Heb je de reactie van '20:30 door Anoniem' niet gelezen?
02-01-2022, 23:13 door Anoniem
Jemig hoop gezeik zeg. Iedereen weet het zo goed dan zeg ik doe er wat aan of houd je mond.
02-01-2022, 23:26 door Anoniem
Door Ard van Wiersum: Een staatssecretaris hoeft helemaal geen verstand van inhoudelijke zaken te hebben m.b.t. het departement dat hij/zij dient.
Wat lezen we hier?...
Het is zoals gebruikelijk weer een grote chaotische bende ongefundeerd geschreeuw en gebral van hopeloze a-politieke sufferds die van voren nog niet weten hoe van achteren het Nederlandse staatsbestel in elkaar steekt, noch zich eens hebben ingelezen wat secretarieel werk precies is, en toch hier over elkaar buitelen en struikelen met het schuim in de mondhoeken de ander overschreeuwend in verwilderde verdwazing. Stelletje op hol geslagen Neanderthalers hebben meer verstand in de Hypothalamus alleen dan in de holle koppen met verpapte linker- en rechter Hemisfeer van jullie schreeuwers.

Dringend advies: Willen jullie 16 maart 2022 a.u.b. wegblijven van de gemeenteraadsverkiezingen? Dank! Juliie bijdrage kan gemist worden. Voldoende motivatie voor dat dringende beroep op jullie is in dit topic ruimschoots geleverd.
Bemoei je met je eigen leven. Mening prima maar andere commanderen kom je hier niet mee weg je hebt geen enkele autoriteit dus doe ook niet alsof.

Ja volgens de wet hoeft een staatssecretaris niet het kennisdomein te bezitten maar zullen we dat even ook doen bij de arts die u later mischien moet vertellen dat de behandeling niet goed is gegaan of uw boekhouder doe onregelmatigheden ziet? Of gaan we dan toch ja maar roepen en met twee maten meten?

En nee het hoeven geen experts te zijn maar als ze niet eens praktijk ervaring hebben en tegenspraak kunnen geven tegen een onzin verhaal van consultants dan hebben we er ook geen donder aan.
Bedenk goed dat je dus in feite een eerste jaars stagiar zet op een post met impact op staatsveiligheid en miljoenen levens.
Hadden we een ITer op de top positie gehad dan hadden we geen maanden onderzoek hoeven af te wachten op verloren bonnetjes of brieven in de la want dan had die gene gewoon de exchange activiteits logs opgevraagd en ook enige coverups gezien.

Maar IT heeft een ding hoog in vaandel en dat is ook de reden dat je niet gauw ITers in politiek gaat treffen. effcientie
Want als er een plek is waar men nog nooit van efficientie gehoord heeft dan is het wel de politiek. Als ik die debatten volg en en technieche briefings en dat doe ik wekelijks kan ik maar een ding bedenken hoe in godsnaam krijgt men het voormekaar 8 uur te vergaderen zonder maar een steek verder te komen terwijl als we in de zakelijke wereld langer dan 1 uur zitten we al tijd lopen te verkwisten.

Naast dat geen enkel bedrijf zo een kleuterklas zou tollereren waar men geen antwoord op de vraag geeft door andere mensen in spreekt niet tluisterd naar de voorzitter of erger nog afgeleid is met een mobiel apparaat.
De politiek moet zich doodschamen en de oude leermeesters draaien zich om in hun graf als ze wisten hoe een stel kleuters de huidige politiek voert.
02-01-2022, 23:27 door Anoniem
Het is nog iets te vroeg om de huidige formatie gelijk als staatsgevaarlijk weg te zetten. Eerst iedereen een eerlijke kans geven om zich te bewijzen. Dat krijgen de uit huis gezette kindjes ook namelijk.
03-01-2022, 00:12 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het is toch een gemiste kans om op het thema Digitalisering iemand te zetten die echt verstand heeft van security, privacy, en de wettelijke gevolgen en impact.
Daar werd een naam van genoemd maar die dacht natuurlijk (terecht) "ik ben toch niet gek!".
Dat is natuurlijk de hele tijd het probleem bij het vinden van deskundige ministers. De meeste slimme mensen gaan
echt dat baantje niet doen. Kennelijk hebben ze nu Robbert Dijkgraaf over weten te halen maar dat gaat natuurlijk
net zo'n fiasco worden als met Ronald Plasterk... die begon ook vol enthousiasme en liep snel vast.

Inderdaad. Plasterk was één van de meest intelligente mensen die ooit minister geworden zijn - en als minister bijzonder zwak.

"boerenslim" en "snapt het politieke spel" zijn m.i. op bestuurlijk niveau belangrijker kwaliteiten dan "intellectueel" en "vakspecialist" .

Wat dat betreft kun je erg twijfelen met alle bewezen kwaliteiten die Robbert Dijkgraaf (genoemd voor OCW) heeft, en met zijn (nu nog) heel positieve imago - of hij dan wel een geschikte _bestuurder_ kan zijn. Volgens mij is zijn ervaring op dat vlak nihil .

(Een professor geeft leiding aan een tiental mensen , feitelijk. De KNAW , waar hij president van was, heeft een voorzitter en een president . De presidenten lijken allemaal erg prominente wetenschappers te zijn. De voorzitters herken ik niet. Het lijkt erop dat de president dan meer ceromonieel is en dagelijks bestuurd door de voorzitter gedaan wordt) .
03-01-2022, 06:58 door gradje71 - Bijgewerkt: 03-01-2022, 07:21
Door Ard van Wiersum: Een staatssecretaris hoeft helemaal geen verstand van inhoudelijke zaken te hebben m.b.t. het departement dat hij/zij dient.
Wat lezen we hier?...
Het is zoals gebruikelijk weer een grote chaotische bende ongefundeerd geschreeuw en gebral van hopeloze a-politieke sufferds die van voren nog niet weten hoe van achteren het Nederlandse staatsbestel in elkaar steekt, noch zich eens hebben ingelezen wat secretarieel werk precies is, en toch hier over elkaar buitelen en struikelen met het schuim in de mondhoeken de ander overschreeuwend in verwilderde verdwazing. Stelletje op hol geslagen Neanderthalers hebben meer verstand in de Hypothalamus alleen dan in de holle koppen met verpapte linker- en rechter Hemisfeer van jullie schreeuwers.

Dringend advies: Willen jullie 16 maart 2022 a.u.b. wegblijven van de gemeenteraadsverkiezingen? Dank! Juliie bijdrage kan gemist worden. Voldoende motivatie voor dat dringende beroep op jullie is in dit topic ruimschoots geleverd.
En wederom bedankt beste Ard, bedankt voor jouw toevoeging en het neerzetten van jouw verheven positie boven de rest van de samenleving. Gelukkig weet jij het allemaal veel beter, kom jij met heel goede ideeën opzetten en help je ons. De rest van de Nederlandse samenleving heeft het helaas maar "te dealen" met deze fantastische vrouw, die volgend jaar zeer waarschijnlijk geen kandidaat meer wordt van de Big Brother Award, maar die deze award gewoon verdient in 2022. Zo kijk ik naar de stand van zaken.

Ik denk dat zij veel meer problemen gaat creëren dan dat zij gaat oplossen. Ik denk dat de enige technologie die zij kent haar ipad is.

En ja, iedereen zou moeten gaan stemmen zodat die idioten een keer weg mogen gaan.
03-01-2022, 08:43 door Anoniem
die van voren nog niet weten hoe van achteren het Nederlandse staatsbestel in elkaar steekt,
Wie schreef hier dat alleen maar dan ook alleen leden van de tweede kamer volksvertegenwoordigers zijn.
Het is heel gemakkelijk om iemand af te kraken zonder zelf in de spiegel te kijken. Nu maar een link er bij.

https://www.tweedekamer.nl/zo_werkt_de_kamer/de_nederlandse_democratie/volksvertegenwoordiging

Ik wacht nog af voor commentaar want ik behoor niet tot die zij die in de toekomst kunnen kijken, dat wil niet zeggen
dat ik hier geen mening over heb. Maar we kunnen toch ook proberen om ook reacties die wij zelf niet leuk vinden
gewoon te laten zoals zij zijn en met respect voor anders denkenden.

Een staatssecretaris hoeft helemaal geen verstand van inhoudelijke zaken te hebben m.b.t. het departement dat hij/zij dient.
Met andere woorden kan een kind van vier ook staatssecretaris zijn, maar is het niet zo dat dit misschien met vriendjes
politiek te maken heeft. Waar het wel mee te maken heeft is hoe een persoon is, zie Peter Omtzigt die komt niet
voor in de hedendaags politiek van Rutte, en waarom dat is gemakkelijk uit te zoeken.
03-01-2022, 09:24 door Ron625 - Bijgewerkt: 03-01-2022, 09:31
We mogen niet langer naïef zijn over de impact van techreuzen en digitalisering op onze samenleving.

Gelukkig ook iets positiefs, hopelijk kan ze overheden gaan straffen die nog steeds de "verboden" gesloten standaarden gebruiken in hun communicatie, zoals DOC, DOCx, XLS, XLSx, e.d.
Maar dat zal wel weer op de lange baan geschoven worden.
03-01-2022, 10:26 door gradje71
Door Ron625:
We mogen niet langer naïef zijn over de impact van techreuzen en digitalisering op onze samenleving.

Gelukkig ook iets positiefs, hopelijk kan ze overheden gaan straffen die nog steeds de "verboden" gesloten standaarden gebruiken in hun communicatie, zoals DOC, DOCx, XLS, XLSx, e.d.
Maar dat zal wel weer op de lange baan geschoven worden.
Je hebt helemaal gelijk. Kijk aub bv nog een keer naar de standaardisatie van de OOXML standaard. Dat hele proces is volslagen waardeloos. Kijk en huiver.

https://en.wikipedia.org/wiki/Standardization_of_Office_Open_XML
03-01-2022, 10:57 door majortom
Door Anoniem:
Door Anoniem: @ Vandaag, 15:11 door gradje71

Dan heb je de rest nog niet bekeken w.b. namen.
Het is overal vrij kansloos wat ze aan poppetjes verdeeld hebben over de diverse ministeries.

Mensen, wordt wakker, ze gaan ons niet helpen.

Zolang je maar vriendjes blijft met rutte zit je daar gebeiteld voorlopig.
Die gasten gaan het echt geen 4 jaar volhouden.
HOPELOOS !!!!!
Daarom stem anders bij de gemeenteraads verkiezingen om de tegenmacht in de 1e kamer te organiseren. De 2e kamer is een verloren zaak voor stemmend Nederland maar we hebben nog wel invloed hoe de 1e kamer ingedeeld gaat worden. Stem verstandig en geef de regeringspartijen geen macht in de 1e kamer. Als dat gebeurd zijn we echt aan de duivel overgeleverd.
Nieuw voor me dat de gemeenteraadsverkiezingen invloed hebben op de Eerste Kamer. Volgens mij betreft dat toch echt de verkiezingen voor Provinciale Staten, die leiden tot een herindeling van de Eerste Kamer. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_Kamer_der_Staten-Generaal.
03-01-2022, 11:30 door Anoniem
@ Vandaag, 10:57 door majortom,

Klopt. Het zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten, die leiden tot een herindeling van de Eerste Kamer.
Maar als je dan even wacht of iemand het overneemt (over gemeentelijke verkiezingen), dan is de lol groter.
Ze hebben allemaal zo goed opgelet op school, dat de 1 het nog beter weet dan de ander.
Of wordt dat tegenwoordig ook niet meer op school behandeld.
Zou mij niks verbazen gezien de staat van het onderwijs en wat ze nog mee krijgen.
03-01-2022, 11:58 door Anoniem
Staatssecretaris voor Digitalisering niet gehinderd door gebrek aan enige kennis van digitalisering, dat gaat de goede kant op met NL.
03-01-2022, 12:54 door Anoniem
Door Anoniem: Beste Alexandra,

Noem 5 netwerk devices, en wat is het verschil tussen saas,paas en iaas?
Nee niet Duckduckgo’en even uit het hoofdje.
Veel te ingewikkeld. Je moet dít vragen: "Wat is een IP-adres?"
03-01-2022, 14:03 door Anoniem
Dringend advies: Willen jullie 16 maart 2022 a.u.b. wegblijven van de gemeenteraadsverkiezingen? Dank! Juliie bijdrage kan gemist worden. Voldoende motivatie voor dat dringende beroep op jullie is in dit topic ruimschoots geleverd.
Dat noem ik nou eens een goed advies! Ga ik zeker doen!
03-01-2022, 14:08 door Anoniem
....Neanderthalers hebben meer verstand in de Hypothalamus...
De Hypothalamus, dat een onderdeel is van het lymbisch systeem, controleert het autonome zenuwstelsel en het endocriene systeem. Met het verstand heeft het niets te maken.
03-01-2022, 14:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Beste Alexandra,

Noem 5 netwerk devices, en wat is het verschil tussen saas,paas en iaas?
Nee niet Duckduckgo’en even uit het hoofdje.
Veel te ingewikkeld. Je moet dít vragen: "Wat is een IP-adres?"
Nu is het wachten op de nieuwe voorlichting campagnes die wild gaan gooien met de marketing termen als IoT en Cloud en toch nog het weet te presteren ergens halverwege internet te noemen ;)

Ik zie me in mijn hoofd weer die scene voor me van IT Crowd met The Internet.
https://www.youtube.com/watch?v=Vywf48Dhyns
03-01-2022, 14:54 door linuxpro
Toen ik het las keek ik even op de kalender... maar het is geen 1 april, is er werkelijk iemand die deze domme doos eh herstel, bewindsvrouw serieus neemt. Het lijkt wel een kabinet samengesteld met nono's, dombo's en falers... geen nood, met de juiste vrindjes blijf je aan de bak in den-haag...
03-01-2022, 14:55 door Anoniem
Dat je een post in het leven roept voor digitalisering zegt helemaal niets over het serieus nemen van het onderwerp. Vooral niet als de persoon die de post moet gaan bekleden nul komma nul verstand heeft van dat onderwerp. Hoeveel disfunctionerende afdelingen en ambtenaren telt de publieke sector wel niet? De opmerking van Van Ginneken is een typisch politieke opmerking, een lege huls.
03-01-2022, 15:30 door Anoniem
Wanneer implementeerde deze overheid iets correct de eerste keer? Past toch perfect in het plaatje zo. :') (van binnen huilende)
03-01-2022, 17:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Beste Alexandra,

Noem 5 netwerk devices, en wat is het verschil tussen saas,paas en iaas?
Nee niet Duckduckgo’en even uit het hoofdje.
Veel te ingewikkeld. Je moet dít vragen: "Wat is een IP-adres?"
Die vraag stelde ik mezelf ook in 1989 toen ik een sun sparc moest configureren....
03-01-2022, 17:34 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals gewoonlik, de beste stuurlui staan aan wal!
Zou in dit geval best kunnen, in het kabinet in elk geval niet
03-01-2022, 18:50 door Anoniem
Door Anoniem: Het is nog iets te vroeg om de huidige formatie gelijk als staatsgevaarlijk weg te zetten. Eerst iedereen een eerlijke kans geven om zich te bewijzen.
Het moment dat meneer Putin of meneer Biden het hier voor het zeggen heeft, zijn we echt telaat.
03-01-2022, 19:05 door Anoniem
Door Ard van Wiersum: Een staatssecretaris hoeft helemaal geen verstand van inhoudelijke zaken te hebben m.b.t. het departement dat hij/zij dient.
Wat lezen we hier?...
Het is zoals gebruikelijk weer een grote chaotische bende ongefundeerd geschreeuw en gebral van hopeloze a-politieke sufferds die van voren nog niet weten hoe van achteren het Nederlandse staatsbestel in elkaar steekt, noch zich eens hebben ingelezen wat secretarieel werk precies is, en toch hier over elkaar buitelen en struikelen met het schuim in de mondhoeken de ander overschreeuwend in verwilderde verdwazing. Stelletje op hol geslagen Neanderthalers hebben meer verstand in de Hypothalamus alleen dan in de holle koppen met verpapte linker- en rechter Hemisfeer van jullie schreeuwers.

Dringend advies: Willen jullie 16 maart 2022 a.u.b. wegblijven van de gemeenteraadsverkiezingen? Dank! Juliie bijdrage kan gemist worden. Voldoende motivatie voor dat dringende beroep op jullie is in dit topic ruimschoots geleverd.

"Secretarieel werk" dat is uitvoeren en het bewerkstelligen van genomen beslissingen toch?
Het compenseren van slachtoffers van de toeslagenaffaire was zo'n uitvoerende taak. Hoe ver is ze daarmee?
Oh ja, het afzwakken van memo Palmen dat kon ze wel, een rapport over het achterhouden van informatie deels achterhouden.


Als je 20 "Sorry" video's op kunt nemen heb je nog geen kennis van digitalisering hoor.

Enfin, ik ga natuurlijk gewoon stemmen en ik hoop binnen een paar maanden ook voor de 2e kamer want dit is kabinet is een aanfluiting en niks meer of minder dan een doorstart na een failissement.
04-01-2022, 08:08 door cisootje
Door Anoniem: Beste Alexandra,

Noem 5 netwerk devices, en wat is het verschil tussen saas,paas en iaas?
Nee niet Duckduckgo’en even uit het hoofdje.

Vraagt ze: "Uhm, wat is Duckcuckgo'en?" want zij gebruikt natuurlijk Google, what else?
04-01-2022, 12:28 door Anoniem
Door Anoniem: Als je de ministersploeg zo ziet...
Dan gaan we een hele slechte tijd tegemoet. Helaas.

De enige hoop is de eerste kamer nog. Digi-drammen al om. What could possibly go wrong?
Tja, je hebt zelf op hen gestemd.
06-01-2022, 03:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-01-2022, 03:30
Handig hè? Redactie! Dat je geen berichten van jezelf weg kan halen? Dan doen we dit maar gebruiken om te schelden op het Security.nl design!
06-01-2022, 03:28 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Enfin, ik ga natuurlijk gewoon stemmen en ik hoop binnen een paar maanden ook voor de 2e kamer want dit is kabinet is een aanfluiting en niks meer of minder dan een doorstart na een failissement.

Alleen de allernaïefste geloven dat er nog een 2e Kamerverkiezing komt. In een dictatuur heb je weinig aan verkiezingen. En als ze er al zouden komen, is het net zo'n frauduleus toneelspel als wat we afgelopen maanden hebben gezien. Inclusief de nepverkiezingen die eraan vooraf gingen.
06-01-2022, 03:32 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als je de ministersploeg zo ziet...
Dan gaan we een hele slechte tijd tegemoet. Helaas.

De enige hoop is de eerste kamer nog. Digi-drammen al om. What could possibly go wrong?
Tja, je hebt zelf op hen gestemd.

Dit zijn de slimste. Ik heb er al een tegen de vlakte gemept die dat vol overtuiging tegen mij zei. Er gaan er beslist nog vele volgen. Tot het weer stil is...
06-01-2022, 03:32 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-01-2022, 03:33
..
07-01-2022, 18:34 door Anoniem
Hiermee moet ze aan de slag:

De Raad van State publiceerde in mei vorig jaar een zogenoemd ‘Toetsingskader: Digitalisering en wetgeving’ [PDF]. Daarmee zou de wetgever zich bijvoorbeeld moeten afvragen of een burger wel begrijpt wat er van hem of haar op digitaal gebied wordt verlangd in een nieuwe wet, of de techniek voldoende gebruiksvriendelijk is en of er nog genoeg ‘zinvol’ contact is met de overheid.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/voor-het-eerst-is-er-een-staatssecretaris-digitalisering-hiermee-moet-ze-aan-de-slag~b98eccba/
23-01-2022, 09:07 door Anoniem
Interview met Inge Bryan, hoofd van Fox-IT

Hoofdschuddend kijkt ze naar de competentiestrijd tussen haar oude werkgever, de AIVD, en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), dat verantwoordelijk is voor de digitale bescherming van overheid en bedrijfsleven. ‘De AIVD wil niet gecoördineerd worden, terwijl dat de opzet van het NCSC is. Allemaal egootjes.’ Of naar het pas aangetreden kabinet met daarin de eerste bewindspersoon voor Digitalisering. ‘Als je nu als politiek iets gaat doen met digitalisering, ben je vijftien jaar te laat. Er is allang gedigitaliseerd.’

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarom-hackt-de-politie-ransomwarebendes-niet-helemaal-de-tering~b7671d0a/

Bryan maakte zich kwaad over het trage delen van actuele dreigingsinformatie tussen de overheden en het bedrijfsleven.
04-02-2022, 14:40 door Anoniem
Bij BNR laat van Huffelen haar ware aard zien, ze vindt het niet zo'n gek idee dat Neil Young opstapt bij Spotify naar aanleiding van kwalificaties over Joe Rogan.
Desinformatie is volgens van Huffelen ongelofelijk schadelijk. Het probleem daarmee is, zoals de kaarten steeds worden gelegd dat de informatie die eerst controversieel zou zijn na verloop van tijd stelselmatig door MSM wordt gebracht als "nieuws". Voorbeelden vonden ook plaats bij Rutte III, over het nut van QR codes, 2G nut, dat ondanks de prik je toch besmet kan raken en zo nog veel meer.
Dat stelt Joe Rogan ook terecht in zijn verweer aan de orde.
We kunnen het desinformatie dus nauwelijks los zien van dat iets fout zou zijn omdat een andere partij het nieuws nog niet heeft gebracht.
Van Huffelen begeeft zich in kader van "digitalisering" dus op z'n minst op glibberig terrein met haar controversiële stellingname.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.