image

Panasonic meldt diefstal gegevens sollicitanten bij inbraak op fileserver

dinsdag 11 januari 2022, 12:21 door Redactie, 0 reacties

Bij een inbraak op een fileserver van Panasonic zijn persoonlijke gegevens van sollicitanten buitgemaakt, zo heeft de Japanse elektronicagigant in een update over het datalek bekendgemaakt. Eind november vorig jaar liet het bedrijf weten dat het ongeautoriseerde toegang tot de fileserver had ontdekt. Verdere details werden niet gegeven, maar volgens de Japanse publieke omroep NHK had de aanvaller bijna vijf maanden toegang tot de server voordat die werd opgemerkt.

Nu meldt Panasonic dat uit onderzoek blijkt dat de aanvaller via de server van een overzeese dochteronderneming toegang tot de fileserver heeft gekregen. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat andere systemen door de aanvaller zijn gecompromitteerd. Op de fileserver stond persoonlijke informatie van personen die bij Panasonic hebben gesolliciteerd of stage bij het bedrijf wilden lopen.

Naar aanleiding van de aanval zegt Panasonic aanvullende beveiligingsmaatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. Zo zijn de toegangscontroles vanaf buitenlandse locaties aangescherpt, zijn relevante wachtwoorden gereset en is de servermonitoring uitgebreid. Verdere details over de manier waarop de aanvaller toegang tot de server wist te krijgen zijn niet gegeven, hoewel Panasonic zegt dat het meer informatie zal delen zodra het beschikbaar komt (pdf).

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.