image

Politie Oost-Nederland meldt flinke stijging van cybercrime in 2021

vrijdag 14 januari 2022, 16:34 door Redactie, 1 reacties

Waar traditionele criminaliteit zoals woninginbraken, diefstallen, overvallen of straatroof vorig jaar daalde, zag de politie Oost-Nederland een flinke stijging van cybercrime. Het aantal aangiften van cybercrime, zoals ransomware, kende een stijging van 73 procent. Het aantal gevallen van betaalverzoekfraude, bankphishing en bankhelpdeskfraude liet een lichte daling zien.

De werkelijke cijfers liggen volgens de politie hoger, omdat niet alle slachtoffers aangifte doen. De politie stelt dat het belangrijk is om altijd aangifte te doen, om hiermee achterliggende patronen te ontdekken en (internationale) netwerken op te sporen. Verder meldt de politie dat opsporing en vervolging niet voldoende zijn om de opmars te stoppen en er daarom ook wordt geïnvesteerd in het verstoren en preventie.

Reacties (1)
14-01-2022, 22:24 door Anoniem
Lebowski: Are you going to find these guy, ..., you got some promising leads?

Cop: Leads? Yeah, sure! I'll just check with the boys down at the crime lab, they've got four more detectives working on the case. They got us working in shifts! Hahaha ... ... leads!

Cop: Hahaha ... ... leads!

https://www.youtube.com/watch?v=v7acD4q0lp0
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.