image

Witte Huis: verdachte achter ransomware-aanval op Colonial Pipeline aangehouden

maandag 17 januari 2022, 09:55 door Redactie, 0 reacties

Bij een operatie van de Russische geheime dienst FSB waarbij vorige week meerdere personen werden aangehouden die onderdeel van de REvil-ransomwaregroep zouden zijn is ook een persoon aangehouden die voor de ransomware-aanval op de Colonial Pipeline verantwoordelijk wordt gehouden. Deze aanval was volgens de FBI het werk van de DarkSide-groep.

Bij de aanval op de Colonial Pipeline Company werd de grootste brandstofpijplijn van de Verenigde Staten platgelegd, wat onder andere voor brandstoftekorten in het land zorgde. Het bedrijf betaalde 4,4 miljoen dollar losgeld, waarvan het grootste deel door de FBI werd teruggehaald. Daarnaast zorgde de aanval ervoor dat de aanpak van ransomware hoog op de Amerikaanse politieke agenda terechtkwam en de Amerikaanse president Biden dit onder andere met de Russische president Putin besprak.

Tijdens een gesprek met journalisten liet een functionaris van het Witte Huis weten dat de VS blij is met de stappen van het Kremlin tegen ransomwaregroepen in Rusland. Verder voegde de functionaris toe dat één van de aangehouden verdachten ervan wordt verdacht achter de aanval op de Colonial Pipeline te zitten. "We zullen ons inzetten om de personen die ransomware-aanvallen tegen de Amerikaanse bevolking hebben uitgevoerd, waaronder de aanvallen tegen JBS, Colonial Pipeline en Kaseya, voor het gerecht worden gebracht."

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.