image

ALDI laat Britten via camera's en speciale app kassaloos boodschappen doen

dinsdag 18 januari 2022, 17:06 door Redactie, 8 reacties

Supermarktketen ALDI heeft de eerste kassaloze winkel in het Verenigd Koninkrijk geopend waar klanten door middel van een app en speciaal gepositioneerde camera's boodschappen kunnen doen. Klanten hoeven hun producten niet te scannen en de boodschappen worden automatisch afgerekend, zo laat de supermarktketen in een aankondiging weten.

Om de ALDI-supermarkt in Londen te kunnen betreden moeten klanten eerst de Aldi Shop&Go-app installeren en een bijbehorend account aanmaken. Via de app kan toegang tot de supermarkt worden verkregen. Vervolgens zullen camera's in de winkel monitoren welke producten in het winkelmandje worden gedaan. Zodra de klant de winkel verlaat worden de boodschappen automatisch afgerekend en verschijnt de kassabon in de app.

Klanten die alcohol of andere producten willen kopen waarvoor een bepaalde leeftijd geldt kunnen via de Aldi-app hun leeftijd bevestigen. De app maakt hiervoor gebruik van "facial age estimation" technologie. Deze technologie is ontwikkeld door het bedrijf Yoti en maakt gebruik van een algoritme om de leeftijd van de klant te bepalen. Die moet hiervoor een foto van zijn gezicht laten maken. Klanten kunnen er ook voor kiezen om hun leeftijd door een winkelmedewerker te laten bevestigen.

ALDI is dit jaar ook in Nederland van plan om een kassaloze winkel te openen. Deze winkel zou begin dit jaar op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht moeten worden geopend.

Reacties (8)
18-01-2022, 17:25 door Anoniem
Als de privacy bewuste Duitsers dit soort gekkenheid gaan uithalen weet je echt dat we verloren zijn.
18-01-2022, 17:29 door majortom
Weer een winkel om te mijden.
18-01-2022, 17:37 door Anoniem
CCTV shopping : typies brits
18-01-2022, 20:19 door Anoniem
Een app, een account, camera's, foto van gezicht en automatisch afrekenen. Toedeledokie.
19-01-2022, 00:27 door Anoniem
Fascinerend hoe de aldi broertjes nà hun dood juist zo dement zijn geworden. Doe het maar na!
19-01-2022, 08:06 door Anoniem
En nu maar hopen dat na openen van die vestiging in NL na 3 weken zich de 1e klant nog moet gaan komen melden om kassaloos te shoppen. hopeloos..
19-01-2022, 09:43 door Anoniem
Het is niet voor niets een proef, ze kijken wie er allemaal in trapt. Maar het zou me niets verbazen, wanneer ze dit in Duitsland niet mogen, omdat daar de privacy hoog in het vaandel staat. Bovendien zou ik in zo'n winkel niets kopen, ze halen het geld automatisch van je rekening en je krijgt de kassabon bij het verlaten van de winkel in de app. Hoe kan ik dan klagen, dat er iets op de bon staat, voor een andere prijs dan op het schap, of iets, wat ik niet in mijn mandje heb liggen, maar waarvan het systeem niet heeft "gezien", dat ik het terug heb gezet?
19-01-2022, 18:54 door MathFox
Door Anoniem: Het is niet voor niets een proef, ze kijken wie er allemaal in trapt. Maar het zou me niets verbazen, wanneer ze dit in Duitsland niet mogen, omdat daar de privacy hoog in het vaandel staat. Bovendien zou ik in zo'n winkel niets kopen, ze halen het geld automatisch van je rekening en je krijgt de kassabon bij het verlaten van de winkel in de app. Hoe kan ik dan klagen, dat er iets op de bon staat, voor een andere prijs dan op het schap, of iets, wat ik niet in mijn mandje heb liggen, maar waarvan het systeem niet heeft "gezien", dat ik het terug heb gezet?
Goede vragen... Ook: hoe voorkomt het systeem dat een derde mijn telefoon leent en op mijn kosten inkopen doet? Is het mogelijk om klantcodes te kopiëren naar een andere telefoon en zo op kosten van een ander boodschappen te doen?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.