image

Ruim 29 miljoen extra nodig voor beheer en doorontwikkeling CoronaCheck-app

zondag 6 februari 2022, 12:09 door Redactie, 34 reacties

Er is dit jaar ruim 29 miljoen euro extra nodig voor het beheer en de doorontwikkeling van de CoronaCheck-app en CoronaCheck Scanner-app, zo stelt minister Kuipers van Volksgezondheid. Onlangs meldde de TU Delft op basis van onderzoek dat de coronapas weinig effectief is tegen de omikron-variant.

Kuipers liet vorige maand weten dat de overheid geen nieuwe corona-apps aan het ontwikkelen is en op dit moment het beheer van de apps centraal staat en wellicht ooit het uitfaseren ervan. Voor dit jaar is er echter meer geld nodig voor het beheer en de doorontwikkeling van de corona-apps, zo schrijft de minister in een memorie van toelichting op de aangepaste begroting van het ministerie.

"Er is een aanvullend budget nodig voor de communicatie, doorontwikkeling en het beheer van digitale oplossingen in het kader van corona, zoals de CoronaMelder, de CoronaCheck-app en de CoronaCheckscanner. Voor 2022 gaat het om 29,4 miljoen euro", aldus de minister. Het geld wordt uitgegeven aan "zorgbreed beleid" en personele en overige apparaatsuitgaven.

Verder schrijft de minister dat er door de kortere geldigheid van papieren coronatoegangsbewijzen meer budget nodig is. "Dit hangt samen met langere openingstijden van de helpdesk en het zorgdragen voor geprinte coronatoegangsbewijzen (ctb’s) door het CIBG. Doordat de geldigheidsduur naar verwachting teruggaat naar 90 dagen moet er meer worden geprint. Hiervoor wordt een bedrag van 0,4 miljoen euro opgenomen."

Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’ Volgens een woordvoerder gaat de ontwikkeling snel en wordt er de komende maanden hier met lidstaten verder aan gewerkt.

Reacties (34)
06-02-2022, 12:19 door karma4
Is het vervangen van het gele inentingsboekje nu aan de orde of niet? https://www.hetgelevaccinatieboekje.nl/
Heel vreemd dat privacy met het grote eigenbelang boven volksgezondheid gesteld wordt.
Dat boekje mag wel een update gebruiken maar om daar nu een app van te moeten willen lijkt me wat ver gezocht
06-02-2022, 12:30 door Anoniem
Door karma4: Is het vervangen van het gele inentingsboekje nu aan de orde of niet? https://www.hetgelevaccinatieboekje.nl/
Heel vreemd dat privacy met het grote eigenbelang boven volksgezondheid gesteld wordt.
Dat boekje mag wel een update gebruiken maar om daar nu een app van te moeten willen lijkt me wat ver gezocht
Je bent hier bekend genoeg om te weten dat de privacy en fraude-bestendigheid van de CoronaCheck-app beter zijn dan die van het gele boekje.
06-02-2022, 12:47 door Anoniem
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’ Volgens een woordvoerder gaat de ontwikkeling snel en wordt er de komende maanden hier met lidstaten verder aan gewerkt.

Ik dacht dat dit een conspiracy (theory) was, oh wacht..
06-02-2022, 14:19 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 06-02-2022, 14:30
29 miljoen Euro staatssteun, van o.a. mijn belastinggeld, voor pure chantage om gezonde jongeren (met verwaarloosbaar eigen risico op ernstig ziek worden en averechtse werking op de verspreiding van SARS-Cov-2, in het bijzonder Omikron) te dwingen zich te laten vaccineren of boosteren.

Uit [0]:
De meeste jongeren hebben nog steeds weinig klachten als ze corona krijgen. Het advies om ze toch te vaccineren was dan ook niet alleen bedoeld om jongeren beter te behoeden voor ziekteverschijnselen. Het ging vooral om de indirecte gevolgen.

Het idee was dat als veel jongeren gevaccineerd zijn, het virus minder circuleert in die groep. En minder besmettingen betekent minder quarantaines en minder schoolsluitingen.

Maar die redenering gaat nu niet meer op, zegt de raad. De booster levert nauwelijks nog voordelen op, direct of indirect. Omdat de mildere omikronvariant nu dominant is en veel beperkende maatregelen zijn losgelaten is het risico op schoolsluitingen en quarantaine veel kleiner. Ook draagt het boosteren van jongeren weinig bij om de algehele verspreiding van het virus af te remmen.

Maar 29M is waarschijnlijk peanuts bij wat er aan onnodige vaccins wordt uitgegeven, en die moeten en zullen in armen gaan. Hoe het zover kon komen:

1) Tijdens een presentatie [1] in de Tweede Kamer liet Jaap van Dissel zien dat de gedragsunit van het RIVM had overschat dat:
- hoge bereidheid boostervaccinatie obv gegevens gedragsunit (~80%)

2) Uit [2]:
Regelmatig een boosterprik

Toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei in december dat we toe gaan naar een situatie waarin mensen regelmatig een boosterprik zullen moeten halen. Nederland heeft daarvoor al ruim voldoende vaccindoses ingekocht.
Lees: weggekaapt van landen waar kwetsbaren en ouderen hun eerste prik nog moeten krijgen.

Ook uit [2]:
Het RIVM verwijst in een reactie naar cijfers op zijn eigen website. Daaruit is op te maken dat een boosterprik iets meer bescherming biedt tegen ziekenhuis- en ic-opnames dan mensen die slechts de basisprikken hebben gehad. Dit gaat echter grotendeels over de periode waarin de deltavariant nog dominant was. Het RIVM kan nog weinig zeggen over de effectiviteit van de boosters als het gaat om de omikronvariant.

'Nut van boosterprik is duidelijk'
Volgens het ministerie van Volksgezondheid (VWS) is het nut van de boosterprik voor volwassenen duidelijk. "Rapportages van het RIVM laten duidelijk zien dat volwassenen die na hun basisserie ook een boosterprik hebben ontvangen, veel minder vaak in het ziekenhuis op op de intensive care belanden", zo laat een woordvoerder in een reactie weten.

Het ministerie erkent weliswaar dat het effect van de boosterprik na drie maanden afneemt, maar zegt dat die effectiviteit nog altijd aanzienlijk hoger is dan bij mensen die alleen de eerste twee prikken hebben gehad. "Het voornaamste doel van het vaccinatiebeleid is het voorkomen en verminderen van ernstige ziekte en sterfte door COVID-19", voegt het ministerie toe.

3) Uit [3]:
In Nederland heeft ongeveer 59,4 procent van de gevaccineerde volwassenen een boosterprik gehaald.

Oud-minister De Jonge zei eerder dat het animo voor de boosterprik nog niet zo groot is als hij wil. Slechts in een enkele leeftijdsgroep zou een opkomst van 80 procent worden gehaald. Bij vrijwel alle GGD's is het mogelijk om nu zonder afspraak een booster te krijgen. Sommige vaccinatielocaties zijn door het gebrek aan animo inmiddels alweer dicht.

4) En je moet natuurlijk in de pas blijven lopen met de Europese vriendjes, uit [4]:
Coronavirus: Commission proposes to extend the EU Digital COVID Certificate by one year

KORTOM
Welke invloed heeft de lobby (en mogelijk verboden middelen) van vaccinfabrikanten op de inkoopstrategie en het daarmee verband houdende beleid van regeringen en de EU gehad, en heeft dat nog steeds? Dit stinkt aan alle kanten.

In plaats van te jammeren over bedreigingen [5] (die ik afkeur, maar die excessen zijn door een kleine groep van een veel grotere groep die zich niet gehoord voelt) zouden kamerleden zich niet zo eenzijdig moeten laten informeren door doemdenkers met oogkleppen en onbetrouwbare en onvolledige data [6] en mensen met heel andere belangen dan de volksgezondheid.


[0] https://nos.nl/artikel/2415753-waarom-geen-boosterprik-voor-jongeren-en-kunnen-ze-dan-wel-op-wintersport

[1] -momenteel foutmelding bij download- https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/20211221_commissie_vws_briefing_presentatie_jaap_van_dissel.pdf

[2] https://www.nu.nl/coronavirus/6182134/bescherming-door-booster-neemt-snel-af-wat-zegt-dat-over-nieuwe-prikrondes.html

[3] https://www.nu.nl/coronavirus/6182049/gezondheidsraad-boosterprik-niet-nodig-voor-vrijwel-alle-12-tot-17-jarigen.html

[4] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_744

[5] https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2415876-tweede-kamerleden-over-toename-dreigementen-dit-is-spelen-met-vuur

[6] https://nos.nl/artikel/2415805-rivm-het-kan-nog-weken-duren-voordat-de-piek-is-bereikt
06-02-2022, 14:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-02-2022, 14:53
Er is debat gaande in de medische wereld of het regelmatig artificieel beïnvloeden van het afweersysteem van een dierlijk/menselijk organisme, al of niet van invloed is op de effectiviteit van het afweersysteem op de lange termijn.

Met het oog op die discussie, die gesausd is met de meest onbegrijpelijke medische terminologiën, waar ik als leek geen jota van snap, neem ik geen volgende 'boosterprikken' (sensationele Turbotalk)

3 maal heb ik een vaccinatie genomen. Puur uit eigenbelang en niet beïnvloed door semi-sociaal gezwets dat je dat doet om de zorg te ontlasten.

Zo sta ik op dit moment, 6 februari, 14:42 uur, in deze kwestie van mondiale proportie, waarbij ik opmerk dat mijn standpunt(ten) net zo onderhevig zijn aan mutaties als het virus waar het hier om draait.
Dus misschien denk ik er morgen weer anders over.
06-02-2022, 15:11 door Erik van Straten
Door Anton Bleekers: [...] waarbij ik opmerk dat mijn standpunt(ten) net zo onderhevig zijn aan mutaties als het virus waar het hier om draait. [...]
Je stopt idd sneller met het saboteren van discussies dan Omikron zich verspreidt, uit https://security.nl/posting/741366:
Door Anton Bleekers: Gaap... Covid-19 voor en door leken.

(Iemand nog een digitaal virusje gevonden? PLEASE!)
06-02-2022, 15:14 door karma4 - Bijgewerkt: 06-02-2022, 15:21
Door Erik van Straten: 29 miljoen Euro staatssteun, van o.a. mijn belastinggeld, voor pure chantage om gezonde jongeren (met verwaarloosbaar eigen risico op ernstig ziek worden en averechtse werking op de verspreiding van SARS-Cov-2, in het bijzonder Omikron) te dwingen zich te laten vaccineren of boosteren. ......
Voor covid zit je al aardig in de fabeltjesfuik, dat is jammer. De cijfers geven een veel ongemakkelijker waarheid.
https://www.delta.tudelft.nl/article/voor-veel-studenten-long-covid-een-groot-probleem

Die hele investering als al lang niet meer op corona gericht. He achterliggende idee is dat het gele inentingsboekje en andere applicaties bij de GGD's met de betreffende api's verrijkt kunnen worden. Zorg dat je wat inhoud van bepaalde mensen volgt om bij te blijven. Een indruk geeft: https://dewinter.com/
De app wordt: "gele inentingsboekje" Het is allemaal open source wat kan er in dan mis gaan.
06-02-2022, 15:21 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-02-2022, 15:22
Door Erik van Straten:
Door Anton Bleekers: [...] waarbij ik opmerk dat mijn standpunt(ten) net zo onderhevig zijn aan mutaties als het virus waar het hier om draait. [...]
Je stopt idd sneller met het saboteren van discussies dan Omikron zich verspreidt, uit https://security.nl/posting/741366:
Door Anton Bleekers: Gaap... Covid-19 voor en door leken.

(Iemand nog een digitaal virusje gevonden? PLEASE!)

Exact.
ik geef mijn mening waarbij ik nadrukkelijk niet ga deelnemen aan een oeverloos 'dispuut' hier waarover nagenoeg niemand hier wetenschappelijke verantwoorde kennis in pacht heeft.
Nadrukkelijk in pacht, want zelfs degenen die wel over die kennis beschikken moeten toegeven dat die kennis met de dag muteert door wellicht per uur aangedragen veranderende inzichten. Per uur? Ja. Duizenden wetenschappers houden zich bezig met de Covid-19 problematiek die net zo veranderlijk is als de dagelijkse weersverwachting.

Daarom zijn al die discussies hier zo zinloos. Allemaal lekenpraat. En ik ben ook zo'n leek.
06-02-2022, 15:54 door Erik van Straten
Door Anton Bleekers: En ik ben ook zo'n leek.
Ook ik, zeker als het gaat om virologie en immunologie (maar gaandeweg snap ik er wel ietsje meer van dan zeg 2 maanden geleden).

Probleem: er zijn uitsluitend leken. Ook voor de meest ervaren experts is SARS-Cov-2 steeds weer een verrassing.

Echter, ik weet, beroepsmatig, wel iets van risico's inschatten o.a. op basis van (zeer beperkte, onbetrouwbare en onvolledige statistische) gegevens - potentieel met bias dus. Waarom zou ik er vanuit dat perspectief niet over mogen schrijven, en daar met anderen (ongeacht hun mening) niet over mogen discussiëren? Waarbij ik open sta voor alle goede argumenten - vóór en tegen.

Moeten we dan altijd wachten tot een advies van een orgaan als de gezondheidsraad (dat eerder door VWS onder druk werd gezet om anders te adviseren), of een kritische club als Follow the Money, eindelijk wel de landelijke pers haalt?
06-02-2022, 18:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Is het vervangen van het gele inentingsboekje nu aan de orde of niet? https://www.hetgelevaccinatieboekje.nl/
Heel vreemd dat privacy met het grote eigenbelang boven volksgezondheid gesteld wordt.
Dat boekje mag wel een update gebruiken maar om daar nu een app van te moeten willen lijkt me wat ver gezocht
Je bent hier bekend genoeg om te weten dat de privacy en fraude-bestendigheid van de CoronaCheck-app beter zijn dan die van het gele boekje.
Hoezo is de privacy van de CC-app en CCScanner-app beter dan het gele boekje? Als ik mijn boekje beheer is dat vele malen veiliger dan als de data op internet gezet worden zodat het groeiende leger van hackers daarbij kan.
Alles wat je op internet zet geef je in principe uit handen.
En fraudebestendigheid/ fraudegevoeligheid van het boekje: als een regering niet zo'n kwalijke gezondheidspolitiek zou voeren, die toegang tot de samenleving regelt met een CTB en zo een medische apartheidsstaat creëert zou de noodzaak tot frauderen drastisch verminderen.
06-02-2022, 19:33 door Anoniem
Op intelligence dag van 2015 is hier al over gesproken. (Dit project loopt bii collega's die paars zijn ingedeeld bij Defensie)
Dit staat gewoon op de agenda. Een centrale app waar je overal kan legitemeren.
Zonder wol kom je nooit meer uit het labyrinth.

Wij waren erbij!
Mvg Operators.
06-02-2022, 19:59 door Anoniem
"Over een veelgehoord verwijt, namelijk dat 3G mensenrechten inperkt, zegt Kuipers dat er bij het ministerie continu "proportionaliteitsberekeningen" worden uitgevoerd. Dat houdt in dat de effectiviteit van 3G wordt afgezet tegen de impact op grond- en mensenrechten. Kuipers verzekert dat de maatregel volgens die berekeningen momenteel te verantwoorden is."
Ben wel benieuwd hoe de omzetting van een kwalitatief verschijnsel, te weten mensenrechten (privacy, bewegingsvrijheid, onaantastbaarheid van het lichaam) naar een kwantitatief verschijnsel (aantal besmettingen) eruit ziet.
Met welk getal zou mijn mensenrecht (onder)gewaardeerd worden?
https://www.nu.nl/coronavirus/6182501/kuipers-blijft-3g-beleid-noodzaak-vinden-ondanks-sceptici-en-kritische-kamer.html
06-02-2022, 20:19 door gradje71
Ach, wat is 29 miljoen als we het hebben over de astronomische bedragen die Corona gekost heeft en nog steeds kost dankzij Omikron. 29 miljoen is een peulenschil. Die mensen die nu thuis zitten in quarantaine (voor een verkoudheid die Omikron heet), dat kost pas -serieus- geld. Want Omikron verspreidt als een tierelier.

Dat gezegd hebbende: CTB blijft wel complete onzin.

Waarom deden ze ook alweer al die maatregelen? Om de zorg te ontlasten. Nou, die zorg die is dankzij Omikron helemaal niet zo hoog, en long covid, daar hoor ik ook helemaal niks meer van.

Dus het enige antwoord dat dan nog overblijft is dan alle maatregelen vandaag nog opzeggen.

(Of ze moeten een donkere agenda hebben.)
06-02-2022, 20:29 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-02-2022, 20:30
Door Erik van Straten: 29 miljoen Euro staatssteun, van o.a. mijn belastinggeld, voor pure chantage om gezonde jongeren (met verwaarloosbaar eigen risico op ernstig ziek worden en averechtse werking op de verspreiding van SARS-Cov-2, in het bijzonder Omikron) te dwingen zich te laten vaccineren of boosteren.

Uit [0]:
De meeste jongeren hebben nog steeds weinig klachten als ze corona krijgen. Het advies om ze toch te vaccineren was dan ook niet alleen bedoeld om jongeren beter te behoeden voor ziekteverschijnselen. Het ging vooral om de indirecte gevolgen.

Het idee was dat als veel jongeren gevaccineerd zijn, het virus minder circuleert in die groep. En minder besmettingen betekent minder quarantaines en minder schoolsluitingen.

Maar die redenering gaat nu niet meer op, zegt de raad. De booster levert nauwelijks nog voordelen op, direct of indirect. Omdat de mildere omikronvariant nu dominant is en veel beperkende maatregelen zijn losgelaten is het risico op schoolsluitingen en quarantaine veel kleiner. Ook draagt het boosteren van jongeren weinig bij om de algehele verspreiding van het virus af te remmen.

Maar 29M is waarschijnlijk peanuts bij wat er aan onnodige vaccins wordt uitgegeven, en die moeten en zullen in armen gaan. Hoe het zover kon komen:

1) Tijdens een presentatie [1] in de Tweede Kamer liet Jaap van Dissel zien dat de gedragsunit van het RIVM had overschat dat:
- hoge bereidheid boostervaccinatie obv gegevens gedragsunit (~80%)

2) Uit [2]:
Regelmatig een boosterprik

Toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei in december dat we toe gaan naar een situatie waarin mensen regelmatig een boosterprik zullen moeten halen. Nederland heeft daarvoor al ruim voldoende vaccindoses ingekocht.
Lees: weggekaapt van landen waar kwetsbaren en ouderen hun eerste prik nog moeten krijgen.

Ook uit [2]:
Het RIVM verwijst in een reactie naar cijfers op zijn eigen website. Daaruit is op te maken dat een boosterprik iets meer bescherming biedt tegen ziekenhuis- en ic-opnames dan mensen die slechts de basisprikken hebben gehad. Dit gaat echter grotendeels over de periode waarin de deltavariant nog dominant was. Het RIVM kan nog weinig zeggen over de effectiviteit van de boosters als het gaat om de omikronvariant.

'Nut van boosterprik is duidelijk'
Volgens het ministerie van Volksgezondheid (VWS) is het nut van de boosterprik voor volwassenen duidelijk. "Rapportages van het RIVM laten duidelijk zien dat volwassenen die na hun basisserie ook een boosterprik hebben ontvangen, veel minder vaak in het ziekenhuis op op de intensive care belanden", zo laat een woordvoerder in een reactie weten.

Het ministerie erkent weliswaar dat het effect van de boosterprik na drie maanden afneemt, maar zegt dat die effectiviteit nog altijd aanzienlijk hoger is dan bij mensen die alleen de eerste twee prikken hebben gehad. "Het voornaamste doel van het vaccinatiebeleid is het voorkomen en verminderen van ernstige ziekte en sterfte door COVID-19", voegt het ministerie toe.

3) Uit [3]:
In Nederland heeft ongeveer 59,4 procent van de gevaccineerde volwassenen een boosterprik gehaald.

Oud-minister De Jonge zei eerder dat het animo voor de boosterprik nog niet zo groot is als hij wil. Slechts in een enkele leeftijdsgroep zou een opkomst van 80 procent worden gehaald. Bij vrijwel alle GGD's is het mogelijk om nu zonder afspraak een booster te krijgen. Sommige vaccinatielocaties zijn door het gebrek aan animo inmiddels alweer dicht.

4) En je moet natuurlijk in de pas blijven lopen met de Europese vriendjes, uit [4]:
Coronavirus: Commission proposes to extend the EU Digital COVID Certificate by one year

KORTOM
Welke invloed heeft de lobby (en mogelijk verboden middelen) van vaccinfabrikanten op de inkoopstrategie en het daarmee verband houdende beleid van regeringen en de EU gehad, en heeft dat nog steeds? Dit stinkt aan alle kanten.

In plaats van te jammeren over bedreigingen [5] (die ik afkeur, maar die excessen zijn door een kleine groep van een veel grotere groep die zich niet gehoord voelt) zouden kamerleden zich niet zo eenzijdig moeten laten informeren door doemdenkers met oogkleppen en onbetrouwbare en onvolledige data [6] en mensen met heel andere belangen dan de volksgezondheid.


[0] https://nos.nl/artikel/2415753-waarom-geen-boosterprik-voor-jongeren-en-kunnen-ze-dan-wel-op-wintersport

[1] -momenteel foutmelding bij download- https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/20211221_commissie_vws_briefing_presentatie_jaap_van_dissel.pdf

[2] https://www.nu.nl/coronavirus/6182134/bescherming-door-booster-neemt-snel-af-wat-zegt-dat-over-nieuwe-prikrondes.html

[3] https://www.nu.nl/coronavirus/6182049/gezondheidsraad-boosterprik-niet-nodig-voor-vrijwel-alle-12-tot-17-jarigen.html

[4] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_744

[5] https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2415876-tweede-kamerleden-over-toename-dreigementen-dit-is-spelen-met-vuur

[6] https://nos.nl/artikel/2415805-rivm-het-kan-nog-weken-duren-voordat-de-piek-is-bereikt

Met allemaal links naar ANP/DPG en de corrupte overheid. Diepe zucht. Ik hoop maar dat jij blij bent met je bubble. Verder niemand hoor.
06-02-2022, 21:01 door Anoniem
Door Rexodus:
Door Erik van Straten: 29 miljoen Euro staatssteun ..(..) etc.
Met allemaal links naar ANP/DPG en de corrupte overheid. Diepe zucht. Ik hoop maar dat jij blij bent met je bubble. Verder niemand hoor.
Vergis je niet, deze zgn. "bubble" zwelt dagelijks aan, gezien het toenemende wantrouwen van de Nederlandse bevolking in het beleid van de regering mbt Corona. En nee, dit is geen bubble waar je blij in wordt, eerder boos en gedesillusioneerd.
Meer een wake up call.
06-02-2022, 21:04 door Anoniem
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
07-02-2022, 06:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.

https://www.security.nl/posting/741657/ENISA%3A+privacyzorgen+reden+voor+populariteit+publieke+dns-servers

Voeg daar een te ontwikkelen Europese staats-DNS bij en we volgen China snel in de ontwikkelingen.
En het dan vreemd vinden dat mensen voor publieke DNS systemen kiezen. Zo niet nu, dan in de nabije toekomst.
07-02-2022, 08:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
07-02-2022, 10:27 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
Toch fijn, al die mensen die al weten wat er gaat gebeuren. Vraag is alleen, of dit in je hoofd zit, of dat dit de praktijk is. Persoonlijk maak ik me meer zorgen over politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten, inclusief de opleiding van de onderwijzers daarvoor. Dat garandeert zeker een onafhankelijk onderwijs met brede inzichten en de capaciteit voor de voormalige leerlingen, om te beredeneren wat wel en niet waar zal zijn. Kijk maar naar hoe weloverwogen de chinezen en russen tegen het beleid van hun overheid ingaan, gedragen door het hoge vermogen van zelfdenkend inzicht dat ze geleerd hebben.
07-02-2022, 11:27 door Anoniem
Ik had die Kuijpers wel hoog zitten, maar sinds hij in dat kringetje in den Haag meedraait is deze man ook aardig de weg kwijt geraakt.
07-02-2022, 11:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
Toch fijn, al die mensen die al weten wat er gaat gebeuren. Vraag is alleen, of dit in je hoofd zit, of dat dit de praktijk is. Persoonlijk maak ik me meer zorgen over politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten, inclusief de opleiding van de onderwijzers daarvoor. Dat garandeert zeker een onafhankelijk onderwijs met brede inzichten en de capaciteit voor de voormalige leerlingen, om te beredeneren wat wel en niet waar zal zijn. Kijk maar naar hoe weloverwogen de chinezen en russen tegen het beleid van hun overheid ingaan, gedragen door het hoge vermogen van zelfdenkend inzicht dat ze geleerd hebben.

Inderdaad, ook hier heeft het wappie gehalte ondertussen een high status gekregen, veel mensen vervelen zicht schijnbaar en voegen nog wat extra ruis toe aan onzin verhalen om ze nog wat meer onzin gehalte te geven.

Wat je aanhaalt, "politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten", is zeker zorgelijk, helemaal als je de leiding van de partij als afspiegeling van dat school systeem zou moeten aanhouden.

Zou er toch niet aan moeten denken dat er een Forum voor Democratie school opgericht zal gaan worden. Of zou dat op het Malieveld zijn met een podium waar de grote leider (lijder??) gaat voorlezen uit eigen werk?
07-02-2022, 11:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
Toch fijn, al die mensen die al weten wat er gaat gebeuren. Vraag is alleen, of dit in je hoofd zit, of dat dit de praktijk is. Persoonlijk maak ik me meer zorgen over politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten, inclusief de opleiding van de onderwijzers daarvoor. Dat garandeert zeker een onafhankelijk onderwijs met brede inzichten en de capaciteit voor de voormalige leerlingen, om te beredeneren wat wel en niet waar zal zijn. Kijk maar naar hoe weloverwogen de chinezen en russen tegen het beleid van hun overheid ingaan, gedragen door het hoge vermogen van zelfdenkend inzicht dat ze geleerd hebben.
Een social credit systeem is in China al een feit

Als je daar te veel min punten hebt dan wordt jouw mogelijkheid tot reizen beperkt door de overheid.

Denk niet dat dit in het Westen niet kan gebeuren.

De corona pandemie is een uitstekend middel gebleken om alles door te drukken wat het voor de overheid gemakkelijker maakt om jouw te tracken en uiteindelijk te controleren.

Uiteindelijk zal de corona app uitgebreid worden onder het mom dat het gemakkelijk is en je toch niks hebt te verbergen.

Ik verwacht dat er een veilige digitale euro er in de nabije toekomst zal komen om het risico van besmettingen ect zoveel mogelijk te beperken (zo zullen ze het spelen).

Niet staatsgebonden digitale munten zoals bitcoin zullen dan niet meer als geldig betaalmiddel worden toegestaan.

Kleine moeite om ook dan contant geld af te schaffen.

Als alles gedigitaliseerd is dan zul jij doen wat de overheid je zegt te doen anders wordt jij uit de maatschappij gezet ze hoeven je niet eens in een heropvoedings- kamp te gooien als je rekening wordt geblokkeerd en je internet provider en je niet mag reizen dan kun je niet meer in de maatschappij functioneren.

In China/Rusland wordt harde dwang gebruikt om ervoor te zorgen dat jij doet wat ze willen.

In het westen wordt zachte dwang gebruikt om je te "overtuigen" om te doen wat zij willen.

Er wordt geen harde dwang gebruikt om jouw de corona app te laten gebruiken/je te laten vaccineren het wordt je alleen langzaam onmogelijk gemaakt om dit niet te doen
07-02-2022, 12:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
Toch fijn, al die mensen die al weten wat er gaat gebeuren. Vraag is alleen, of dit in je hoofd zit, of dat dit de praktijk is. Persoonlijk maak ik me meer zorgen over politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten, inclusief de opleiding van de onderwijzers daarvoor. Dat garandeert zeker een onafhankelijk onderwijs met brede inzichten en de capaciteit voor de voormalige leerlingen, om te beredeneren wat wel en niet waar zal zijn. Kijk maar naar hoe weloverwogen de chinezen en russen tegen het beleid van hun overheid ingaan, gedragen door het hoge vermogen van zelfdenkend inzicht dat ze geleerd hebben.

Inderdaad, ook hier heeft het wappie gehalte ondertussen een high status gekregen, veel mensen vervelen zicht schijnbaar en voegen nog wat extra ruis toe aan onzin verhalen om ze nog wat meer onzin gehalte te geven.

Wat je aanhaalt, "politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten", is zeker zorgelijk, helemaal als je de leiding van de partij als afspiegeling van dat school systeem zou moeten aanhouden.

Zou er toch niet aan moeten denken dat er een Forum voor Democratie school opgericht zal gaan worden. Of zou dat op het Malieveld zijn met een podium waar de grote leider (lijder??) gaat voorlezen uit eigen werk?
Er bestaan toch ook wel Islamitische of Joodse of Christelijke scholen? Of een Steve Jobs school. Waarom niet een Forum voor Democratie school? Wat is daar mis mee? Zolang leerlingen gewoon onderwijs krijgen heb ik er geen moeite mee.
07-02-2022, 13:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
Toch fijn, al die mensen die al weten wat er gaat gebeuren. Vraag is alleen, of dit in je hoofd zit, of dat dit de praktijk is. Persoonlijk maak ik me meer zorgen over politieke partijen, die een compleet eigen schoolsysteem op willen zetten, inclusief de opleiding van de onderwijzers daarvoor. Dat garandeert zeker een onafhankelijk onderwijs met brede inzichten en de capaciteit voor de voormalige leerlingen, om te beredeneren wat wel en niet waar zal zijn. Kijk maar naar hoe weloverwogen de chinezen en russen tegen het beleid van hun overheid ingaan, gedragen door het hoge vermogen van zelfdenkend inzicht dat ze geleerd hebben.
Een social credit systeem is in China al een feit

Als je daar te veel min punten hebt dan wordt jouw mogelijkheid tot reizen beperkt door de overheid.

Denk niet dat dit in het Westen niet kan gebeuren.

De corona pandemie is een uitstekend middel gebleken om alles door te drukken wat het voor de overheid gemakkelijker maakt om jouw te tracken en uiteindelijk te controleren.

Uiteindelijk zal de corona app uitgebreid worden onder het mom dat het gemakkelijk is en je toch niks hebt te verbergen.

Ik verwacht dat er een veilige digitale euro er in de nabije toekomst zal komen om het risico van besmettingen ect zoveel mogelijk te beperken (zo zullen ze het spelen).

Niet staatsgebonden digitale munten zoals bitcoin zullen dan niet meer als geldig betaalmiddel worden toegestaan.

Kleine moeite om ook dan contant geld af te schaffen.

Als alles gedigitaliseerd is dan zul jij doen wat de overheid je zegt te doen anders wordt jij uit de maatschappij gezet ze hoeven je niet eens in een heropvoedings- kamp te gooien als je rekening wordt geblokkeerd en je internet provider en je niet mag reizen dan kun je niet meer in de maatschappij functioneren.

In China/Rusland wordt harde dwang gebruikt om ervoor te zorgen dat jij doet wat ze willen.

In het westen wordt zachte dwang gebruikt om je te "overtuigen" om te doen wat zij willen.

Er wordt geen harde dwang gebruikt om jouw de corona app te laten gebruiken/je te laten vaccineren het wordt je alleen langzaam onmogelijk gemaakt om dit niet te doen
Volgende week dinsdag wordt alles duidelijk, want dan geeft de regering een persconferentie. Om eerlijk te zijn geloof ik niet dat ze alles gaan vrijgeven, maar ze kunnen niet meer om de ziekenhuis / IC cijfers heen. Ik snap heel goed dat jij jouw reactie plaatst en misschien heb je helemaal gelijk, maar ik denk niet dat ze meer om de cijfers heen kunnen. Ik denk wel dat je gelijk hebt als het gaat om zaken die eromheen draaien. Hun geloofwaardigheid zakt fors.
07-02-2022, 15:04 door Anoniem
lees tip: https://www.amazon.com/Art-Invisibility-Worlds-Teaches-Brother/dp/0316380504
by Kevin Mitnick

Doe wat je kan (moet) doen. Dat scheelt een hoop energie aan discussies.
07-02-2022, 15:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4: Is het vervangen van het gele inentingsboekje nu aan de orde of niet? https://www.hetgelevaccinatieboekje.nl/
Heel vreemd dat privacy met het grote eigenbelang boven volksgezondheid gesteld wordt.
Dat boekje mag wel een update gebruiken maar om daar nu een app van te moeten willen lijkt me wat ver gezocht
Je bent hier bekend genoeg om te weten dat de privacy en fraude-bestendigheid van de CoronaCheck-app beter zijn dan die van het gele boekje.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fourth_Industrial_Revolution#Components - Location detection technologies (electronic identification)
07-02-2022, 15:38 door Anoniem
Door Erik van Straten: 29 miljoen Euro staatssteun, van o.a. mijn belastinggeld, voor pure chantage om gezonde jongeren (met verwaarloosbaar eigen risico op ernstig ziek worden en averechtse werking op de verspreiding van SARS-Cov-2, in het bijzonder Omikron) te dwingen zich te laten vaccineren of boosteren.

Uit [0]:
De meeste jongeren hebben nog steeds weinig klachten als ze corona krijgen. Het advies om ze toch te vaccineren was dan ook niet alleen bedoeld om jongeren beter te behoeden voor ziekteverschijnselen. Het ging vooral om de indirecte gevolgen.

Het idee was dat als veel jongeren gevaccineerd zijn, het virus minder circuleert in die groep. En minder besmettingen betekent minder quarantaines en minder schoolsluitingen.

Maar die redenering gaat nu niet meer op, zegt de raad. De booster levert nauwelijks nog voordelen op, direct of indirect. Omdat de mildere omikronvariant nu dominant is en veel beperkende maatregelen zijn losgelaten is het risico op schoolsluitingen en quarantaine veel kleiner. Ook draagt het boosteren van jongeren weinig bij om de algehele verspreiding van het virus af te remmen.

Maar 29M is waarschijnlijk peanuts bij wat er aan onnodige vaccins wordt uitgegeven, en die moeten en zullen in armen gaan. Hoe het zover kon komen:

1) Tijdens een presentatie [1] in de Tweede Kamer liet Jaap van Dissel zien dat de gedragsunit van het RIVM had overschat dat:
- hoge bereidheid boostervaccinatie obv gegevens gedragsunit (~80%)

2) Uit [2]:
Regelmatig een boosterprik

Toenmalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei in december dat we toe gaan naar een situatie waarin mensen regelmatig een boosterprik zullen moeten halen. Nederland heeft daarvoor al ruim voldoende vaccindoses ingekocht.
Lees: weggekaapt van landen waar kwetsbaren en ouderen hun eerste prik nog moeten krijgen.

Ook uit [2]:
Het RIVM verwijst in een reactie naar cijfers op zijn eigen website. Daaruit is op te maken dat een boosterprik iets meer bescherming biedt tegen ziekenhuis- en ic-opnames dan mensen die slechts de basisprikken hebben gehad. Dit gaat echter grotendeels over de periode waarin de deltavariant nog dominant was. Het RIVM kan nog weinig zeggen over de effectiviteit van de boosters als het gaat om de omikronvariant.

'Nut van boosterprik is duidelijk'
Volgens het ministerie van Volksgezondheid (VWS) is het nut van de boosterprik voor volwassenen duidelijk. "Rapportages van het RIVM laten duidelijk zien dat volwassenen die na hun basisserie ook een boosterprik hebben ontvangen, veel minder vaak in het ziekenhuis op op de intensive care belanden", zo laat een woordvoerder in een reactie weten.

Het ministerie erkent weliswaar dat het effect van de boosterprik na drie maanden afneemt, maar zegt dat die effectiviteit nog altijd aanzienlijk hoger is dan bij mensen die alleen de eerste twee prikken hebben gehad. "Het voornaamste doel van het vaccinatiebeleid is het voorkomen en verminderen van ernstige ziekte en sterfte door COVID-19", voegt het ministerie toe.

3) Uit [3]:
In Nederland heeft ongeveer 59,4 procent van de gevaccineerde volwassenen een boosterprik gehaald.

Oud-minister De Jonge zei eerder dat het animo voor de boosterprik nog niet zo groot is als hij wil. Slechts in een enkele leeftijdsgroep zou een opkomst van 80 procent worden gehaald. Bij vrijwel alle GGD's is het mogelijk om nu zonder afspraak een booster te krijgen. Sommige vaccinatielocaties zijn door het gebrek aan animo inmiddels alweer dicht.

4) En je moet natuurlijk in de pas blijven lopen met de Europese vriendjes, uit [4]:
Coronavirus: Commission proposes to extend the EU Digital COVID Certificate by one year

KORTOM
Welke invloed heeft de lobby (en mogelijk verboden middelen) van vaccinfabrikanten op de inkoopstrategie en het daarmee verband houdende beleid van regeringen en de EU gehad, en heeft dat nog steeds? Dit stinkt aan alle kanten.

In plaats van te jammeren over bedreigingen [5] (die ik afkeur, maar die excessen zijn door een kleine groep van een veel grotere groep die zich niet gehoord voelt) zouden kamerleden zich niet zo eenzijdig moeten laten informeren door doemdenkers met oogkleppen en onbetrouwbare en onvolledige data [6] en mensen met heel andere belangen dan de volksgezondheid.


[0] https://nos.nl/artikel/2415753-waarom-geen-boosterprik-voor-jongeren-en-kunnen-ze-dan-wel-op-wintersport

[1] -momenteel foutmelding bij download- https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/20211221_commissie_vws_briefing_presentatie_jaap_van_dissel.pdf

[2] https://www.nu.nl/coronavirus/6182134/bescherming-door-booster-neemt-snel-af-wat-zegt-dat-over-nieuwe-prikrondes.html

[3] https://www.nu.nl/coronavirus/6182049/gezondheidsraad-boosterprik-niet-nodig-voor-vrijwel-alle-12-tot-17-jarigen.html

[4] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_744

[5] https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2415876-tweede-kamerleden-over-toename-dreigementen-dit-is-spelen-met-vuur

[6] https://nos.nl/artikel/2415805-rivm-het-kan-nog-weken-duren-voordat-de-piek-is-bereikt

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Reset#:~:text=WEF%20chief%20executive%20officer%20Klaus,and%20governance%20(ESG)%20metrics%20which
https://en.wikipedia.org/wiki/Fourth_Industrial_Revolution
https://en.wikipedia.org/wiki/Cyber-physical_system
https://en.wikipedia.org/wiki/Smart_grid
Je weet wel ... Claus Schwab enzo en conspiricy theories
07-02-2022, 16:54 door Anoniem
29 miljoen.
Wow.

Doet mij denken aan een random artikel met als prijs bijv. E 29,95
Dan lijkt het net geen 30 euro's - of uiteindelijk nog veel meer...
07-02-2022, 21:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.

Zowel de Euro als de dollar liggen al aan een infuus om overeind gehouden te worden. De inflatie gaat inmiddels als een raket omhoog, de staatsschulden stapelen zich op (heeft nou niemand zich afgevraagd waar al die miljarden Corona steun vandaan komen en wie deze gaat terug betalen en waar we die miljarden vandaan hebben gehaald om aan de knoflooklanden weg te geven?). Kortom, de rente zal van 0% echt weer sky high gaan met als gevolg nog een grotere inflatie, huizen markt klapt want niemand kan hypotheek meer betalen, gevolg Euro gaat dood, spaartegoeden en pensioenen verdampen en Euro wordt vervangen door de digitale Euro. Voor het ' gemak' en het bestrijden van criminaliteit wordt deze gekoppeld aan je digitale ID (daar is o.a. die 29 miljoen voor bedoeld) en het social credit systeem is daar. Dat gaat niet zo snel als ik het beschrijf maar in hele kleine stapje waarvan men weet dat mensen dit zullen accepteren.
Kijk maar eens hoe gemakkelijk het vee zich laat prikken en hoe ze de QR code hebben omarmt. Die digitale Euro zal als een gemakkelijker alternatief worden gezien want wie heeft er nog contant geld nodig, toch?
Het vee zal zich wederom laten belazeren maar komen daar pas achter als er geen weg terug meer is dus zullen ze zich vanzelf bij de situatie neerleggen, want zo werkt het bij meer dan 90% van de mensheid. Te dom om te denken en te bang om zich te verzetten.
07-02-2022, 22:31 door Anoniem
Volgens de Nederlandse staatstrollen bestaat professor Schwab niet, slechts in de hoofden van recalcitrante burgers. Alles wat buiten de gecontroleerde meningen valt, daar springen ze met debunken op af als de spreekwoordelijke bok op de haverkist.
Zo voorspelbaar in febr. 2022.
08-02-2022, 09:14 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.

Zowel de Euro als de dollar liggen al aan een infuus om overeind gehouden te worden. De inflatie gaat inmiddels als een raket omhoog, de staatsschulden stapelen zich op (heeft nou niemand zich afgevraagd waar al die miljarden Corona steun vandaan komen en wie deze gaat terug betalen en waar we die miljarden vandaan hebben gehaald om aan de knoflooklanden weg te geven?). Kortom, de rente zal van 0% echt weer sky high gaan met als gevolg nog een grotere inflatie, huizen markt klapt want niemand kan hypotheek meer betalen, gevolg Euro gaat dood, spaartegoeden en pensioenen verdampen en Euro wordt vervangen door de digitale Euro. Voor het ' gemak' en het bestrijden van criminaliteit wordt deze gekoppeld aan je digitale ID (daar is o.a. die 29 miljoen voor bedoeld) en het social credit systeem is daar. Dat gaat niet zo snel als ik het beschrijf maar in hele kleine stapje waarvan men weet dat mensen dit zullen accepteren.
Kijk maar eens hoe gemakkelijk het vee zich laat prikken en hoe ze de QR code hebben omarmt. Die digitale Euro zal als een gemakkelijker alternatief worden gezien want wie heeft er nog contant geld nodig, toch?
Het vee zal zich wederom laten belazeren maar komen daar pas achter als er geen weg terug meer is dus zullen ze zich vanzelf bij de situatie neerleggen, want zo werkt het bij meer dan 90% van de mensheid. Te dom om te denken en te bang om zich te verzetten.
Ik verwacht binnen 10 jaar een officiële digitale euro en dat contant geld wordt afgeschaft en in verband met de bestrijding van criminaliteit niet staatsgebonden digitale munten zoals bitcoin niet als legaal betaalmiddel mogen worden gebruikt.

Je ziet het nu al met de truckers protesten in Canada gofundme kan zomaar de donaties in beslag nemen zonder echte consequenties (uiteindelijk hebben ze besloten het geld terug te geven) en gofundme is slechts een commerciële onderneming. in een volledige cashloze maatschappij kande overheid met 1 handeling je geld in beslag nemen en er zal niks zijn wat je er tegen kunt doen.
08-02-2022, 09:40 door Anoniem
Waarom wordt er overal door fact-checking en getrol de discussie slechts naar een kant opengehouden? Maar op een bepaald moment conflicteren de cijfers, zoals met de oversterfte bij grote verzekeraars, die niet kunnen sjoemelen. Maar die info raken de massa media kanalen en grote platforms niet aan. Eer men met de billen bloot moet, is er weer een andere crisis tot het beoogde doel.
Big Brother in silico.
09-02-2022, 12:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Vorig maand meldde de Europese Commissie aan Follow The Money dat het ontwerp van de Europese corona-app slechts een ‘eerste versie was van wat zich kan ontwikkelen tot een volmaakte digital wallet.’
Toch fijn zo'n democratie. Werkt goed. Lekker transparant ook. De gezondheidscrisis wordt totaal niet misbruikt. Alle qaly's die ze hebben opgeofferd krijgen we allemaal drie dubbel terug. Heus! En zodra die digital wallet er is dan blijft die natuurlijk vrijblijvend.
De volgende stap is een digitale euro en de afschaffing van contant geld.

Met je digitale wallet gekoppeld aan je bankrekening zul je de normale dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Stap daarna is officieel social credit systeem.

Als je teveel minpunten krijgt wordt je rekening geblokkeerd en je digitale wallet uitgeschakeld en wordt je beperkt in het reizen.
Toch fijn, al die mensen die al weten wat er gaat gebeuren. Vraag is alleen, of dit in je hoofd zit, of dat dit de praktijk is.

Dit is al praktijk. ING facciliteert dit al in Belgie en aangezien ING een Nederlands bedrijf is... zie Belgie maar als pilot.

https://arnowellens.eu/article/56772/itsme-van-ing-al-je-persoonlijke-bancaire-en-medische-gegevens-sinds-vandaag-ongevraagd-in-een-app

https://www.ing.be/en/retail/daily-banking/e-banking/itsme

Allemaal publieke info, geen doemdenkerij maar gewoon het zoveelste punt waar de wappies gelijk krijgen. Maar blijf gerust je kop in het zand steken.
09-02-2022, 18:43 door Anoniem
Maak je maar niet te veel illusies. Er is nog nooit iets uit het volk ontstaan zonder maçonnieke aansturing, zelfs bij de Franse revolutie of de revolutie van 1917. Behoefde altijd 'de verborgen hand'. Niets gebeurt spontaan. Niets.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.