image

Burgerrechtenbewegingen hekelen anti-encryptiecampagne Britse overheid

woensdag 9 februari 2022, 15:13 door Redactie, 3 reacties

Tientallen burgerrechtenbewegingen, beveiligingsexperts en mensenrechtenactivisten hebben in een open brief uitgehaald naar de "anti-encryptiecampagne" van de Britse overheid. De Britse regering betaalde omgerekend 639.000 euro voor een campagne tegen de plannen van Facebook om Facebook en Instagram Messenger standaard van end-to-end encryptie te voorzien.

Daarnaast zorgt de Online Safety Bill van de Britse overheid ervoor dat techbedrijven worden gedwongen om de privacy en veiligheid van versleutelde chatdiensten zoals WhatsApp en Signal te ondermijnen, aldus de organisaties. "Het ondermijnen van encryptie zou onze privécommunicatie onveilig maken, toestaan dat vijandige vreemden en overheden gesprekken onderscheppen. Het ondermijnen van encryptie zou de veiligheid in gevaar brengen van diegenen die dit het meeste nodig hebben", aldus de organisaties en experts.

Die stellen verder dat anti-encryptiebeleid de vrijheid van meningsuiting bedreigt en een gevaar vormt voor onderzoeksjournalistiek. Zonder een veilige communicatiemethode zouden bronnen onbeschermd zijn en klokkenluiders niet naar voren durven te komen. "De Britse overheid moet de beslissing om oorlog te voeren tegen een technologie die voor zoveel mensen in het VK en daar buiten cruciaal is heroverwegen", besluiten de organisaties en experts hun brief.

De brief is onder andere ondertekend door Access Now, Big Brother Watch, Centre for Democracy and Technology, Digital Rights Watch, Electronic Frontier Foundation, Internet Society, Reporters Without Borders en The Tor Project.

Reacties (3)
09-02-2022, 16:41 door Anoniem
Men gaat hier rechtsom of linksom mee door.
Het gedrag van de burger moet helemaal voorspelbaar en controleerbaar en vooral stuurbaar worden.
Een gewaarschuwd eindgebruiker telt voor twee, dus proxy en blokkers.
Niets moet men doen, omdat het nu eenmaal kan.
09-02-2022, 17:01 door karma4
Door Anoniem: Men gaat hier rechtsom of linksom mee door.
Het gedrag van de burger moet helemaal voorspelbaar en controleerbaar en vooral stuurbaar worden. ......
We hebben burgers en "burgers". UIt het oopunt van privacy en de evrm moeten we wat "burgers" doen anders zijn de burgers het haasje.
10-02-2022, 06:10 door Anoniem
Ik snap karma4 wel. Maar ook vrees ik dat er voorlopig geen eind kan worden gemaakt aan crimineel gedrag van burger, noch overheid, noch groot-commercie. Er is een groot gedeelte van de maatschappij die draait op louter (cyber)criminaliteit.

Kijk naar wat er gebeurde vanaf de Vietnamoorlog, omdat de Amerikaanse diensten geld nodig hadden voor "zwarte" projekten - drugshandelen en mensenhandel etc. op grote schaal. Kwam toen ook naar Europa en elders. Follow the money-verhaal.
Trouwens zie wat de familie Sassoon deed voor het VK met opium in China etc (boksersopstand?) in eerder dagen.

Hoe wil je de bokken van de schapen gaan scheiden zonder de komst van de Messias ben Doowid? Wie gaat dat doen in een door en door verrotte maatschappij? Als de derde tempel er is, als cash is uitgefaseerd, als iedereen aan "het grid" is gekoppeld? Zeg het maar, karma4? Is er een uitweg uit het Luciferiaanse ondermaanse?

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.