image

Pilot om met smartphone paspoortloos te reizen op Schiphol op losse schroeven

vrijdag 25 februari 2022, 10:05 door Redactie, 12 reacties

Een pilot van de Nederlandse overheid en het World Economic Forum (WEF) om door middel van een smartphone paspoortloos te reizen op Schiphol staat op losse schroeven, zo laat staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering weten.

Het Known Traveller Digital Identity (KTDI) programma van het WEF moet mensen paspoortloos tussen internationale bestemmingen laten vliegen. Reizigers kunnen hun paspoort via een app op hun smartphone laden. Vervolgens worden de gegevens via nfc uitgelezen en gecontroleerd. Volgens het WEF moet het programma de doorstroom van passagiers bevorderen en identiteitsfraude tegengaan.

Begin 2018 werd Nederland door het WEF en de Canadese overheid benaderd om deel te nemen aan een proefproject om het Known Traveller Digital Identity (KTDI) concept in de praktijk te testen. Voor de uitvoering van het project is een publiek-privaat consortium ingericht, bestaande uit het WEF, Canadese overheid, Nederlandse overheid, Air Canada, Toronto Pearson International Airport, Aéroports de Montréal, KLM, Schiphol, Accenture en Vision-box. Het projectmanagement aan Nederlandse kant is ondergebracht bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bij de proef zou de "digitale representatie" van het paspoort, met toestemming van de passagier, worden opgeslagen in een beveiligde database die beheerd wordt door de Rijksdienst van Identiteitsgegevens (RvIG). Deze gegevens zouden voor de duur van de pilot worden bewaard. De pilot zou eind 2020 moeten plaatsvinden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

"Als gevolg van de uitbraak van Covid-19 is het aantal reizigers wereldwijd echter sterk afgenomen en zijn de prioriteiten op het gebied van innovaties in grensmanagement veranderd, de implementatie van het Europese Entry Exit Systeem geniet momenteel de hoogste prioriteit", laat Van Huffelen weten op Kamervragen van FvD-Kamerlid Van Houwelingen.

Door de ontwikkelingen heeft de planning van de pilot vertraging opgelopen en Canada en Nederland heroverwegen of zij de implementatie van de pilot nog willen voortzetten en in welke vorm. "Op dit moment is het derhalve zeer onzeker of deze pilot nog geïmplementeerd zal worden", aldus de staatssecretaris.

Reacties (12)
25-02-2022, 10:12 door Anoniem
"Als gevolg van de uitbraak van Covid-19 is het aantal reizigers wereldwijd echter sterk afgenomen en zijn de prioriteiten op het gebied van innovaties in grensmanagement veranderd, de implementatie van het Europese Entry Exit Systeem geniet momenteel de hoogste prioriteit", laat Van Huffelen weten op Kamervragen van FvD-Kamerlid Van Houwelingen.
Bovendien heeft de naam WEF inmiddels een nare bijsmaak gekregen natuurlijk. Ik gok dat als dit weer opgestart wordt het ineens geen "project van het WEF" meer is...
25-02-2022, 10:48 door gradje71
Op het moment dat wij met z'n allen zeggen dat het genoeg is, dan pas houdt het allemaal op. Maar als ik nu kijk naar hoe makkelijk de jeugd ermee omgaat, dan vrees ik het ergste. De jeugd is gebleken zeer meezaam mee te gaan, dat viel mij echt op. Het zijn een stelletje natte dweilen helaas. Geen enkele protestactie. Maar misschien is deze "pilot" wel de druppel geweest. Ik weet het niet.Ik weet wel dat ze reizen zeer moeilijk maken en dat kwam allemaal vanwege 9/11 en de shit die toen overheden hebben geïntroduceerd, om "terroristen" te ontmoedigen, maar ze hebben het voor de rest van de samenleving zeer lastig gemaakt.
25-02-2022, 11:25 door Anoniem
Huh? Het WEF was toch een praatclubje? Het feit dat ze pilot willen doen met een digitaal paspoort zegt me dat zelf onze overheid er niet meer omheen kan dat dit clubje allesbehalve een praatclubje is en in feite gewoon aan het mee regeren is. De fuhrer van deze club is behoorlijk omstreden als nazaat van een familie die zowel de 1e als 2e wereldoorlog mede gefinancieerd hebben en zelf ook nogal omstreden uitspraken in zijn boeken doet over de toekomst van zijn ubermensch. het WEF is mijns inziens gewoon een ordinaire voortzetting van de NSDAP, die ook naar een groot Duits Rijk euhh Europa streefde. Je ziet al dat een ongekozen mislukte Duitse al aardig wat omstreden en gevaarlijke uitspraken heeft gedaan die een zwarte toekomst voorspellen voor de individuele landen binnen de EU. Maar er is nog te weinig chaos om de volledige macht te grijpen dus nu gaan ze, na het mislukte Corona vaccinatie debacle (waar ze nog steeds aan trekken overigens), het proberen met een Russische inval door allerlei sancties af te kondigen waar alleen de bevolking in de EU landen door getroffen wordt. Daarom weigert Al KaQ (Kaag) ook de hoge kosten voor het gas te compenseren wat chaos moet er nu eenmaal komen.
Pas als de chaos compleet is en de lidstaten gaan elkaar naar het leven staan zal het WEF als een Feniks uit het vuur opstaan als de grote redder met Rutte als een van de grote fuhrers.
Complot theorie? Ja, zal best maar de afgelopen 2 jaar hebben we veel van dit soort theorieen waarheid zien worden waarbij telkens het volk het bokje van allerlei schimmige constructies bleek te zijn.
We zullen het zien wat de nabije toekomst ons gaat brengen.
25-02-2022, 12:19 door Anoniem
Ik snap niet dat de Nederlandse staat in zee gaat met een niet Nederlandse club (wef) als het gaat om iets gevoeligs als paspoorten. Wie/wat is dat? Waarom zouden we meedoen aan een paspoortprogramma van hen?
25-02-2022, 13:47 door gradje71 - Bijgewerkt: 25-02-2022, 13:48
Door Anoniem: Ik snap niet dat de Nederlandse staat in zee gaat met een niet Nederlandse club (wef) als het gaat om iets gevoeligs als paspoorten. Wie/wat is dat? Waarom zouden we meedoen aan een paspoortprogramma van hen?

Ken jij echt het WEF niet??? Het WEF is een NGO, een "praatclubje" dat jaarlijks in Davos wordt gevoerd en waar alleen de superrijken globalisten worden uitgenodigd EN prominente politici (zoals Christine Lagarde). Er is een heel mooi plaatje van de chef van het WEF, Klaus Schwab samen met Rutte, Kaag en Koningin Maxima die aandachtig zitten te luisteren naar wat Schwab allemaal aan het zeggen heeft. Je kan het heel eenvoudig opzoeken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/World_Economic_Forum

De Engelstalige versie van wikipedia is veel uitgebreider:

https://en.wikipedia.org/wiki/World_Economic_Forum

Als je dat leest dan begrijp je iets meer van de terminologie die ook in Nederland wordt gebruikt.
25-02-2022, 16:33 door Anoniem
Ik wist niet dat het WEF achter het overnemen van onze paspoorten cohtrolle op internationale luchthavens zat.

Weer wat geleerd.
25-02-2022, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Huh? Het WEF was toch een praatclubje? Het feit dat ze pilot willen doen met een digitaal paspoort zegt me dat zelf onze overheid er niet meer omheen kan dat dit clubje allesbehalve een praatclubje is en in feite gewoon aan het mee regeren is. De fuhrer van deze club is behoorlijk omstreden als nazaat van een familie die zowel de 1e als 2e wereldoorlog mede gefinancieerd hebben en zelf ook nogal omstreden uitspraken in zijn boeken doet over de toekomst van zijn ubermensch. het WEF is mijns inziens gewoon een ordinaire voortzetting van de NSDAP, die ook naar een groot Duits Rijk euhh Europa streefde. Je ziet al dat een ongekozen mislukte Duitse al aardig wat omstreden en gevaarlijke uitspraken heeft gedaan die een zwarte toekomst voorspellen voor de individuele landen binnen de EU. Maar er is nog te weinig chaos om de volledige macht te grijpen dus nu gaan ze, na het mislukte Corona vaccinatie debacle (waar ze nog steeds aan trekken overigens), het proberen met een Russische inval door allerlei sancties af te kondigen waar alleen de bevolking in de EU landen door getroffen wordt. Daarom weigert Al KaQ (Kaag) ook de hoge kosten voor het gas te compenseren wat chaos moet er nu eenmaal komen.
Pas als de chaos compleet is en de lidstaten gaan elkaar naar het leven staan zal het WEF als een Feniks uit het vuur opstaan als de grote redder met Rutte als een van de grote fuhrers.
Complot theorie? Ja, zal best maar de afgelopen 2 jaar hebben we veel van dit soort theorieen waarheid zien worden waarbij telkens het volk het bokje van allerlei schimmige constructies bleek te zijn.
We zullen het zien wat de nabije toekomst ons gaat brengen.


Ja ik weet het. Werner von Braun werd hoofd NASA. Andere top Nazis werden hoofd EU, Europese bank, hoofd NATO en veiligheid enzovoorts

De CIA is in 1947 opgericht door de paperclip Nazis. Zij hebben het oude clubje de OSS (inlichtingendienst dan de USA die ons beschermden tegen communisten en Nazis) overgenomen.

20.000 Nazis vertrokken naar Amerika na de oorlog, en 18.000 naar Moscow. Hitler heeft volgens een ex CIA agent, nu documentairemaker, nog jaren in Argentinie gewoond in Bariloche op een zwaar beveiligd compound. Er woonden tot in de jaren 70 nog Duitsers en nu nog de nazaten van hun.

Nuremberg was dus een showtrial?

Ik snap ze wel. Een klassieke kinetische oorlog trekt teveel aandacht. Je kunt beter in de shaduw werken en alles afdoen als een spirituele oorlog zodat het plausibel onkenbaar is.

Slimme jongens dat wel helaas dragen ze voor mij weinig bij
25-02-2022, 16:54 door Anoniem
Dit verduidelijkt veel wan WEF betreft.

https://www.bitchute.com/video/ugr7NKqli4fq/ Klaus Schwab 2017 te Harvard
echt ff kijken er wordt veel duidelijk door..ook het feit dat diverse ministers en hoge ambtenaren lid van deze club zijn.
Let op waar die man trots op is.
26-02-2022, 05:12 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Ik wist niet dat het WEF achter het overnemen van onze paspoorten cohtrolle op internationale luchthavens zat.

Weer wat geleerd.

Sommige mensen zijn nou eenmaal extreem naïef. Troost je. Je bent niet alleen.
26-02-2022, 19:27 door Anoniem
En welk probleem wordt hier nou precies opgelost?
27-02-2022, 00:32 door Anoniem
Door Anoniem: En welk probleem wordt hier nou precies opgelost?
Mensen die hun paspoort thuis hebben laten liggen?
27-02-2022, 09:24 door Anoniem
Door Anoniem: En welk probleem wordt hier nou precies opgelost?


Known Digital Traveller Identity

Cross-border travel is fundamental to global prosperity and trade, the exploration of new cultures
and the exchange of ideas. Travel broadens our horizons and drives economies. With the number
of international arrivals expected to grow by 50% by 2030, we must accommodate the vast flow of
travellers despite increasing security threats, limited infrastructure and numerous layers of screening.
Currently, a secure and seamless traveller journey is not guaranteed and, if not managed well, the
travel experience and the global travel industry might suffer.

Together with its partners, the World Economic Forum explored solutions to seamless and secure
travel challenges and developed the Known Digital Traveller Identity concept as part of its project,
Shaping the Future of Security in Travel. By applying design-thinking strategies and adopting a
traveller-centric approach, constituents mapped the traveller journey and identified key pain points
for the traveller, government agencies and businesses as they interact throughout the travel process.
Fourth Industrial Revolution technologies such as biometrics, blockchain, cryptography and mobile
devices enable efforts to overcome challenges faced by stakeholders to achieve a more secure and
seamless traveller journey.

This Known Traveller Digital Identity concept is founded on the principle that an individual traveller has
control over the use of their own identity and its components. Due to this decentralization of control
over the components of their identity, a traveller can push proof of their identity information – secured
by distributed ledger technology and cryptography – to governmental and private-sector entities
throughout their journey. Access to verified personal biometric, biographic and historical travel data will
enable entities along the way to undertake advanced risk assessment, verify travellers’ identities and
provide seamless access through biometric recognition technology. All of this can be achieved without
the need to have personal data stored in one central database, which would pose too great a risk for
stakeholders responsible for securely handling personal identity information.

Dus PKI voor mensen op een blockchain om decentraal met biometrische info en privégegevens je identiteit te kunnen aantonen.
Geniaal natuurlijk, maar terug naar je vraag; welk probleem wordt hier opgelost? Ik heb werkelijk waar geen idee.
Volgens mij is er nu eindelijk een toepassing gevonden voor blockchain en dat willen ze inzetten zodat de rijken vlug en veilig kunnen vliegreizen zonder controles. Zelf blijken ze ook toch wat last te ondervinden van alle antiterreurmaatregelen die nooit meer weggaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.