/dev/null - Overig

Is booking.com hacked?

01-03-2022, 11:07 door EenVraag, 2 reacties
Hallo,

Ik ben sinds een week ingeschreven bij het affiliate partner programma van booking.com

Vandaag kan ik niet meer inloggen. Ook de herstelprocedure levert geen mogelijk tot inloggen want mijn emailadres wordt niet meer herkend.

Mijn vermoeden is hacken, maar het kan ook zijn dat het iets anders is. (hacking/corruptie van binnen uit, of een onhandige en klantonvriendelijke helpdesk )


Nu is het natuurlijk eenvoudig een nieuwe account aanmaken, maar het zou wel zo okay zijn als je als affiliatepartner contact kon opnemen met een bedrijf als booking.com.

Of dat het mogelijk is te attenderen op een mogelijke hack. Maar dit is allemaal niet mogelijk, of deze locaties zijn slecht te vinden via hun website.

Mijn suggestie aan de overheid is dit zo veel mogelijk verplicht te stellen voor bedrijven.

Ook moeten dergelijke grote bedrijven/instellingen openheid geven over het personeel en wie op welke locatie werkzaam is. Nu weet niemand wie over de gegevens gaat die iemand bij een bedrijf achterlaat.

Maar een bereikbare helpdesk voor zowel particulieren als bedrijven is toch wel een minste vereiste.
Reacties (2)
01-03-2022, 11:19 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-03-2022, 11:21
@ TS,

Gebruik je een Script Blocker?
Het is mogelijk dat van de ene dag op de andere - zoals je zelf constateert met je opmerking: "vandaag" - de Webmasters van Booking.com iets hebben veranderd in de structuur van de site waardoor functies uitvallen bij gebruik van een Script Blocker in je browser.

Ik heb dat enkele jaren geleden meegemaakt bij Visa-ICS. Ik kon van de ene week op de andere niet meer inloggen met mijn meest gebruikte werkstation. Op de andere heb ik indertijd - onder hetzelfde besturingssysteem overigens - Firefox in nominale staat hersteld (verfrissen noemt Mozilla dat) en kon daarna probleemloos inloggen bij ICS.
01-03-2022, 11:51 door Anoniem
Hoe kom je van "Vandaag kan ik niet meer inloggen. " naar "Mijn vermoeden is hacken,"?

Er kunnen 1000-en dingen aan de hand zijn. Bijvoorbeeld een database die even niet werkt, een storing van wat anders, automatische opruiming omdat je lang niets verkocht hebt, contractontbindingen, etc.etc.etc. tot zelfs dat je zelf een typo maakt.

Het is nogal wat om dan een topic te beginnen, publiek, met meteen de vraag of ze gehackt zijn.

En de overheid wil je vervolgens iets laten verplichten? Welke overheid? Want dit is een internationaal bedrijf. Moet de VN zich uitspreken over CVD procedures die het NCSC in NL allang promoot?
Als je dan toch iemand wilt bereiken: de DPO moet wel altijd bereikbaar zijn vanuit privacy overwegingen, maar dan moet je toch wel even wat meer hebben dan "ik kan niet inloggen dus....".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.