image

Organisaties vrezen massasurveillance door EU-voorstel voor aanpak kindermisbruik

vrijdag 18 maart 2022, 16:41 door Redactie, 22 reacties

Een coalitie van meer dan dertig burgerrechtenbewegingen maakt zich zorgen dat een nieuw voorstel van de Europese Commissie voor de aanpak van kindermisbruikmateriaal een gevaarlijk precedent schept voor massasurveillance van privécommunicatie. De organisaties hebben de Europese Commissie dan ook een open brief gestuurd waarin ze hun zorgen uiten (pdf).

Het voorstel richt zich op twee primaire zaken. Ten eerste worden alle providers die chat- of berichtendiensten bieden verplicht om misbruikmateriaal te detecteren, rapporteren en verwijderen. Zo zouden aanbieders van chatdiensten en webmail worden gedwongen om elk privébericht te controleren, aldus de organisaties. Ten tweede zou er een Europees centrum moeten worden opgericht om deze activiteiten te coördineren en bepaalde preventiemaatregelen te vergroten.

De burgerrechtenbewegingen vragen de Europese Commissie om ervoor te zorgen dat het voorstel geen bepalingen bevat die tot massasurveillance leiden of dit kunnen verplichten. Verder moeten alleen gerichte interventies worden toegestaan, verankerd in de wet en met gerechtelijk toezicht. Daarnaast moeten genomen maatregelen zijn begrensd en een zo'n klein mogelijke impact als mogelijk op de privacy hebben.

Het voorstel is afkomstig van Eurocommissaris Ylva Johansson, die eerder in opspraak raakte wegens verschillende EU-initiatieven met een gebrek aan bescherming van fundamentele rechten. Burgerrechtenbeweging EDRi wilde overleggen met de commissaris, om zo de zorgen te uiten die het voorstel op de vrijheid kan hebben en ervoor te zorgen dat de plannen aan fundamentele rechtenstandaarden voldoen. De commissaris besloot niet af te spreken.

De brief is onder andere ondertekend door Bits of Freedom, European Digital Rights (EDRi), Big Brother Watch, Committee to Protect Journalists, Electronic Frontier Foundation (EFF), Privacy International en Vrijschrift.org.

Image

Reacties (22)
18-03-2022, 16:49 door Anoniem
Ze moeten toch een pretekst hebben om de berichten van iedere EU-staatsburger mee te kunnen lezen.
De spreekwoordelijke stok om alle burger-honden mee te kunnen slaan.
De schoudersurfende onverkozen EU-Masters. Wat zijn we er toch blij mee. (NOT).

Ondanks dat gaat de satanische narigheid in de hoogste regionen gewoon verder en wordt gebruikt ter compromitering,
zodat alle gecompromiteerde regerenden netjes hun voorgeschreven scriptjes gaan en blijven uitvoeren.

Er zijn schuldige en nog schuldiger dieren op de EU-Animal-farm. Het wordt niet beter.
18-03-2022, 16:56 door Anoniem
Heel eng allemaal. Het komt nu allemaal snel dichterbij.
18-03-2022, 21:34 door Anoniem
Het voorstel is afkomstig van Eurocommissaris Ylva Johansson, die eerder in opspraak raakte wegens verschillende EU-initiatieven met een gebrek aan bescherming van fundamentele rechten. Burgerrechtenbeweging EDRi wilde overleggen met de commissaris, om zo de zorgen te uiten die het voorstel op de vrijheid kan hebben en ervoor te zorgen dat de plannen aan fundamentele rechtenstandaarden voldoen. De commissaris besloot niet af te spreken.

Dan is het tijd om deze commissaris de laan uit te sturen.
Er is zelfs geen pretentie meer om te willen luisteren naar bezwaren.
Enige geloofwaardigheid verliest de commissie en deze commissaris specifiek nu helemaal.

Oh, en de KP-kaart is weer eens getrokken.
De volgende inbreukmakende maatregel zal wel weer onder het mom van anti-terrorisme maatregel ingevoerd worden.

Wat een circus.
En dan vervolgens verbaasd zijn als de opkomst bij verkiezingen steeds lager wordt.
Mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd of beschermd door hun eigen overheden.
Daar is geen diepgravend onderzoek door een minister van BZ voor nodig.
Open je ogen en kijk een keer om je heen.
18-03-2022, 22:20 door Anoniem
Heksen hebben altijd bestaan en ze bestaan nog steeds. Van heksenjachten is men echter op een gegeven moment toch maar afgestapt. Dat laatste bleek meer over afwijkingen van de jagers te gaan dan over de heksen zelf.

Als wij hier thuis op de bank zitten, dan zitten er tegelijk twee misbruikslachtoffertjes TV te kijken. Waarbij we ons beiden pas later echt beseft hebben hoe dat door de jaren heen een spoor door ons leven getrokken heeft. De gestolen onschuld van een kind.

Of Apple nu met zo een massascan idee komt of een EU commissaris, het is onzinnig. Verkooppraatjes en valse gevoelens van veiligheid voorwenden. Tegelijk denk ik niet dat er aan, zeg maar, de vraagzijde van kindermisbruik door de tijden heen zoveel veranderd is. Het is van alle tijden. Als ik zo terugdenk hoe het mij vergaan is, of mijn partner, dan is het vrijwel uitgesloten dat een massasurveillance daar enig verschil had gemaakt. Qua informatie had ik wel liever in een eerder stadium van mijn leven meer willen weten over de gevolgen die het later allemaal gehad bleek te hebben. Daar had ik wèl wat aan gehad.
18-03-2022, 22:48 door johanw
Gelukkig zullen apps als Signal geen gehoor geven aan de eisen van de commissarissen van de EUSSR. Hoewel de Eurocraten lijken te denken dat hun wetten wereldwijd gelden is dat natuurlijk niet het geval. Maar met censuur en anti-encryptie is de toon wel gezet: de EU is zich aan het ontwikkelen naar een dictatuur. Misschien dat Putin ons nog komt bevrijden maar ik ben bang van niet.
19-03-2022, 01:53 door [Account Verwijderd]
Door johanw: Gelukkig zullen apps als Signal geen gehoor geven aan de eisen van de commissarissen van de EUSSR. Hoewel de Eurocraten lijken te denken dat hun wetten wereldwijd gelden is dat natuurlijk niet het geval. Maar met censuur en anti-encryptie is de toon wel gezet: de EU is zich aan het ontwikkelen naar een dictatuur. Misschien dat Putin ons nog komt bevrijden maar ik ben bang van niet.

De Europese Socialistische Sovjet Republiek..... Tjonge jij hebt écht kennis van de pan-Europese verhoudingen zo te horen want je bent bang dat Poetin ons niet komt bevrijden. Wat is toch je drijfveer voor deze krankzinnige vergelijking? Emigreer naar Oekraïne. Daar heb je meer zekerheid warm onthaald te worden door de thermobarische bommen van Poetin de liberator.
Dat mes snijdt dan aan twee kanten. Jij helemaal blij met Vladimir P. de de-nazificeerder en in Nederland komt er een plaats vrij voor een vluchteling uit Oekraïne. Prima toch? Of niet?
19-03-2022, 07:01 door karma4 - Bijgewerkt: 19-03-2022, 07:09
Ik heb zo'n idee dat dit soort organisaties geen probleem heeft met een dictatuur en volledige staatsinmenging.

Gezien het geopperde idee dat de USSR de wereld gaat bevrijden is dat niet uit de lucht gegrepen.
Een 5e colonne propaganda om dat te bereiken werkt niet in een open source gebeuren als propageren ze open source.
Datzelfde kun je zeggen van privacy activisten, ooit was in de jaren 30 zelfbeschikking en opkomen voor je eigen persoonlijke rechten bij onze oosterburen een gewaardeerd ideaal. 15 jaar later lag dat anders

https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/commissioner-ylva-johansson-to-broach-media-freedom-during-slovenia-visit/ Als het probleem is de vrijheid van meningsuiting alleen mag als het aan bepaalde opinies voldoet dan zitten we in de minitrue 1984 lijn. Dat is zo te zien niet haar richting, het is wel te zien in de activistische hoeken die tegenstanders persoonlijk aanvallen
19-03-2022, 08:41 door Anoniem
Wat altijd opvalt aan de "massa"-initiatieven is dat er nooit kritisch naar de grootte van het probleem en het effect van de oplossing worden gekeken. Dan weet je eigenlijk al direct hoe de vork in de steel zit.
19-03-2022, 13:32 door Anoniem
Door Anoniem: Wat altijd opvalt aan de "massa"-initiatieven is dat er nooit kritisch naar de grootte van het probleem en het effect van de oplossing worden gekeken. Dan weet je eigenlijk al direct hoe de vork in de steel zit.


Gevalletje oplossing zoekt probleem.
In dit geval:

De oplossing is de wens tot massa-surveillance van de eigen EU-bevolking.
Het probleem dat voor het karretje gespannen wordt om dit te bereiken: KP.

Alsof je met een kanon probeert een mug te doden.
Of met een sleepnet één plankton proberen te vangen.

Het wordt tijd dat email en andere electronisch communicatie onder het briefgeheim gaan vallen.
Al was het maar om van dit soort kranzinnige ideeen van bestuurders verlost te zijn.
19-03-2022, 15:53 door Anoniem
Kindermisbruik, terrorisme, witwassen, allemaal goede argumenten om iedereen te verdenken tot het tegendeel bewezen is.
En bij een verdenking hoort ook een verregaande schending van de privacy.
19-03-2022, 18:48 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Kindermisbruik, terrorisme, witwassen, allemaal goede argumenten om iedereen te verdenken tot het tegendeel bewezen is.
En bij een verdenking hoort ook een verregaande schending van de privacy.

En dat is maar goed ook. Leer er maar mee leven dat existentie in een maatschappij waarin het verminderd ondervinden van respect voor elkaars privacy en fysiek welzijn steeds vaker wordt ondermijnd door misdaad, en bijgevolg grote nadelen kent bezien vanuit de gewenste opsporing van de veroorzakers van bestrafbare menselijke ellende.

Surveillance en verdenking zijn twee verschillende dingen. Het is maar hoe je in je vel steekt en ik heb de indruk- neen ik weet welhaast zeker, dat er een groeiende groep is die lijdt aan een vorm van 'beducht zijn voor...' veroorzaakt door social media relpraat door te denken dat als er wordt gesurveilleerd er verdachten gevonden moeten worden.

Als ik een email verstuur is deze van dien aard dat ik er geen verdenking van ... mee op de hals haal.
Iemand die zich wel zorgen maakt in hetzelfde geval heeft iets te verbergen in mijn ogen dat 'het daglicht niet kan verdragen'.

NADRUKKELIJK:

Natuurlijk onderken ik een groot grijs gebied waardoor mensen, zoals bijvoorbeeld journalisten, in een penibele situatie terecht kunnen komen indien hun mail (nogmaals als voorbeeld) essentiële informatie bevat die voor de gevestigde orden minder, ahum... 'welgevallig' kan uitpakken, maar shit!... dat is de pest van leven in een uiterst complexe (digitale) wereld waarin zoveel belangen met elkaar kunnen botsen.
19-03-2022, 20:49 door Anoniem
@N. van N. Je conclusie is eigenlijk gelijk je antwoord. Begin er dan niet aan. Hoe meer je hier aan opoffert, hoe minder je overhoudt. Niet veel mensen willen leven in een continentale en/of later globale politiestaat. Toch? Of ben jij de voorstander omdat zo'n standpunt uitdragen je geliefd maakt in bepaalde kringen. Amerika gesticht als vrijplaats voor narcotica- en mensenhandel is een mooi voorbeeld. Dezelfde broeders, dezelfde ideeën.
20-03-2022, 08:25 door Anoniem
Door Anoniem: Heksen hebben altijd bestaan en ze bestaan nog steeds. Van heksenjachten is men echter op een gegeven moment toch maar afgestapt. Dat laatste bleek meer over afwijkingen van de jagers te gaan dan over de heksen zelf.

Als wij hier thuis op de bank zitten, dan zitten er tegelijk twee misbruikslachtoffertjes TV te kijken. Waarbij we ons beiden pas later echt beseft hebben hoe dat door de jaren heen een spoor door ons leven getrokken heeft. De gestolen onschuld van een kind.

Of Apple nu met zo een massascan idee komt of een EU commissaris, het is onzinnig. Verkooppraatjes en valse gevoelens van veiligheid voorwenden. Tegelijk denk ik niet dat er aan, zeg maar, de vraagzijde van kindermisbruik door de tijden heen zoveel veranderd is. Het is van alle tijden. Als ik zo terugdenk hoe het mij vergaan is, of mijn partner, dan is het vrijwel uitgesloten dat een massasurveillance daar enig verschil had gemaakt. Qua informatie had ik wel liever in een eerder stadium van mijn leven meer willen weten over de gevolgen die het later allemaal gehad bleek te hebben. Daar had ik wèl wat aan gehad.

+100%
Machtsmisbruik nl. massa-surveillance probeert men te rechtvaardigen met een verwijzing naar een andere vorm van machtsmisbruik nl. kinderporno. Als helaas ervaringsdeskundige o.h.g.v. misbruikt worden kan ik alleen maar beamen wat jullie zeggen. Werden we vroeger gegroomed door ...., nu worden we gegroomed door de EU waarmee onze eigen zg. 'democratische' regeringen intensief samenwerken.

Diezelfde figuren die massa-surveillance willen toepassen, geven niet thuis als er echt een concreet misbruiikschandaal is waarbij mensen van hun eigen club betrokken zijn. Het is het verhaal van de RK kerk: machtige organisatie die veel sociale controle wil uitoefenen op de eigen 'bevolking' maar die het veel belangrijker vindt om de eigen priesters en bisschoppen te beschermen dan de eigen bevolking.

Niet uit mijn naam! Op deze manier voel ik me juist nog een keer misbruikt.
20-03-2022, 14:03 door Anoniem
Het probleem met bestuurders is dat het in de meeste gevallen ambtenaren zijn geweest die nooit buiten deze bubble een bestaan hebben gehad en totaal geen notie hebben hoe de maatschappij in elkaar zit. Ook hier wordt dus een Europees centrum opgericht - lees ambtenaren - voor coordinatie en verscherpte preverntiemaatregelen. Steeds meer toezicht en controle.
20-03-2022, 15:27 door Anoniem
Het is allemaal onstaan door het vrije internet en waar het ooit voor bedoelt was
te vervangen door de verdere digitalisering en controle smart-devices lots en algoritmes
schaf je het af,dan kunnen burgers weer proberen te gaan leven,i.p.v als zombies door het leven te moeten
we gaan gebukt onder steeds meer volledige controle,het stop niet alleen maar meer en meer controle.

Jou gedrag, je privacy en de beveiligings risicos over het gebruik van digitalisering waarom zou je er nog
eeuwig over moeten nadenken al die zorgen.

The Matrix
20-03-2022, 16:51 door Anoniem
Door Nicolaas van Nimwegen:
Door Anoniem: Kindermisbruik, terrorisme, witwassen, allemaal goede argumenten om iedereen te verdenken tot het tegendeel bewezen is.
En bij een verdenking hoort ook een verregaande schending van de privacy.
Surveillance en verdenking zijn twee verschillende dingen. Het is maar hoe je in je vel steekt en ik heb de indruk- neen ik weet welhaast zeker, dat er een groeiende groep is die lijdt aan een vorm van 'beducht zijn voor...' veroorzaakt door social media relpraat door te denken dat als er wordt gesurveilleerd er verdachten gevonden moeten worden.
In principe zijn surveillance en verdenking twee verschillende dingen, maar als een nieuw gebruik in de maatschappij geïntroduceerd is zal dit ook altijd achteraf gerechtvaardigd moeten worden om te onderbouwen dat het invoeren ervan wenselijk was. Dus door het opvoeren van een bepaald quotum veroordeelde verdachten die zonder betreffend surveillancemiddel niet gepakt zouden zijn geworden.
Oftewel het nut van surveillance moet zich continue bewijzen (totdat de bevolking voldoende gebrainwasht is en iedereen de mind van een politieagent heeft).
20-03-2022, 20:07 door Anoniem
Dat wordt dus illegale zooi gewoon weer via de post versturen.
21-03-2022, 08:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Het voorstel is afkomstig van Eurocommissaris Ylva Johansson, die eerder in opspraak raakte wegens verschillende EU-initiatieven met een gebrek aan bescherming van fundamentele rechten. Burgerrechtenbeweging EDRi wilde overleggen met de commissaris, om zo de zorgen te uiten die het voorstel op de vrijheid kan hebben en ervoor te zorgen dat de plannen aan fundamentele rechtenstandaarden voldoen. De commissaris besloot niet af te spreken.

Dan is het tijd om deze commissaris de laan uit te sturen.
Er is zelfs geen pretentie meer om te willen luisteren naar bezwaren.
Enige geloofwaardigheid verliest de commissie en deze commissaris specifiek nu helemaal.

Oh, en de KP-kaart is weer eens getrokken.
De volgende inbreukmakende maatregel zal wel weer onder het mom van anti-terrorisme maatregel ingevoerd worden.

Wat een circus.
En dan vervolgens verbaasd zijn als de opkomst bij verkiezingen steeds lager wordt.
Mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd of beschermd door hun eigen overheden.
Daar is geen diepgravend onderzoek door een minister van BZ voor nodig.
Open je ogen en kijk een keer om je heen.

Juist een reden, om wel te gaan stemmen. Maar dan wel opletten op wie (zowel persoon als partij) je stemt. Dit op basis van beloftes voor de toekomst en handelen in het verleden. Wie niet gaat stemmen, legt zich neer bij de plannen van de personen via die verkiezing op die plaats komen.
21-03-2022, 10:53 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het voorstel is afkomstig van Eurocommissaris Ylva Johansson, die eerder in opspraak raakte wegens verschillende EU-initiatieven met een gebrek aan bescherming van fundamentele rechten. Burgerrechtenbeweging EDRi wilde overleggen met de commissaris, om zo de zorgen te uiten die het voorstel op de vrijheid kan hebben en ervoor te zorgen dat de plannen aan fundamentele rechtenstandaarden voldoen. De commissaris besloot niet af te spreken.

Dan is het tijd om deze commissaris de laan uit te sturen.
Er is zelfs geen pretentie meer om te willen luisteren naar bezwaren.
Enige geloofwaardigheid verliest de commissie en deze commissaris specifiek nu helemaal.

Oh, en de KP-kaart is weer eens getrokken.
De volgende inbreukmakende maatregel zal wel weer onder het mom van anti-terrorisme maatregel ingevoerd worden.

Wat een circus.
En dan vervolgens verbaasd zijn als de opkomst bij verkiezingen steeds lager wordt.
Mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd of beschermd door hun eigen overheden.
Daar is geen diepgravend onderzoek door een minister van BZ voor nodig.
Open je ogen en kijk een keer om je heen.

Juist een reden, om wel te gaan stemmen. Maar dan wel opletten op wie (zowel persoon als partij) je stemt. Dit op basis van beloftes voor de toekomst en handelen in het verleden. Wie niet gaat stemmen, legt zich neer bij de plannen van de personen via die verkiezing op die plaats komen.

In theorie zou ik het met je eens zijn. Maar die theorie is achterhaald door de huidige praktijk. Het probleem met stemmen is dat het in de verste verte niet genoeg is, en ook niet effectief. Je stemt dan ofwel op één van 150 Nederlandse parlementariërs die elk 0,0000001% invloed hebben (of nemen) op het structurele regeringsbeleid en nog minder op het regeringsbeleid m.b.t. de EU (via de Raad van Europa, de Europese ministerraad en ambtelijke contacten met Brussel); ofwel op een Europarlementariër die in Brussel doet wat-ie wil, althans in 99,999% van de gevallen zolang het maar gehoorzaam is aan de wensen het bestuurlijke establishment in Nederland, dat weer sterke banden heeft met lobbygroepen zoals het W.E.F.

Probleem is ook dat slechts een kleine minderheid van de Nederlandse bevolking in staat is onafhankelijk te denken en waar te nemen. De afgelopen veertig jaar is de neoliberale lobby er met succes in geslaagd om d.m.v. een ideologie van stupide consumentisme het grootste deel van de bevolking te verdommen. Vroeger heette dat "opium voor het volk" of "spiegeltjes en kraaltjes voor de inboorlingen". De overweldigende meerderheid van de kalkoenen rent klakkeloos achter de slagers aan die elk jaar voor het kerstdiner weer een plakje van hen afsnijden. Het doet pijn, maar waardoor dat komt, beseffen die kalkoenen niet. Dit betekent dat zelfs als jij en ik op de door jou genoemde manier bewust gaan stemmen, dit hooguit leidt tot enkele kritische luizen in de pels van de regering.

Ik denk dat burgerlijke ongehoorzaamheid, burgerlijk ontwijkingsgedrag, volkswoede etc. (zeg maar: met je voeten stemmen) vele malen effectiever zijn dan onze formele, democratische stem in het stemhokje. 97% van de politici en 99,9% van de bestuurders en ambtenaren nemen die formele stem allang niet meer serieus, d.w.z. niet inhoudelijk serieus. Het moet voor die kalkoenen eerst nog veel meer pijn gaan doen, voordat ze tandjes gaan ontwikkelen en veranderen in harpijen. Die tandjes gaan dan leiden tot een heleboel onschuldige slachtoffers, maar met een beetje geluk worden er dan in de marge ook wat van die slagers aangepakt - voor zover die zich niet tijdig hebben teruggetrokken in gated communities, boardrooms, de Kaayman-eilanden, een chique maar naamloos Brussels kantoorpand, you name it.

Ik zal zelf wel blijven stemmen, als een soort symbolische herinnering aan hoe het zou moeten zijn, maar zonder de illusie dat hiermee het toenemende totalitarisme bij het bestuur of in de bevolking kan worden gekeerd. Stemmen is tegenwoordig een beetje zoals een kaarsje branden in de kerk.

M.J.
21-03-2022, 11:59 door Anoniem
Ik dacht dat XS4ALL jaren geleden eens een bericht de wereld ingeslingerd had, dat zij "alle hun verkeer scanden op foto-/filmmateriaal" en daarmee getagd materiaal met één druk op de knop konder filteren.
21-03-2022, 12:52 door Anoniem
Wie het probleem van armoede en kindermisbruik beter wil aanpakken, moet bereid zijn om meer te investeren in beter basisonderwijs, goede seksuele voorlichting, vrij verkrijgbare anticonceptie, meer wijkagenten en de controlerende taak van de kinderbescherming. Men moet ook de vraag durven stellen of bepaalde stelletjes door de rechter misschien beter verboden zou moeten worden om ooit (nog) kinderen te krijgen, laat staan daarvoor te zorgen. Zolang we leven in een samenleving waarin iedere ongeschikte (minderjarige) moeder of een slechte vader zomaar een kind kan krijgen of verwekken, om het vervolgens te verwaarlozen, blijft de bestrijding van kindermisbruik als dweilen met de kraan open.

https://www.trouw.nl/binnenland/de-werkweek-van-sylvana-ik-ben-jeugdbeschermer-advocaat-mediator-en-pispaal-tegelijk~b6e98d06a/
04-06-2022, 20:34 door Anoniem
Door Anoniem: Wie het probleem van armoede en kindermisbruik beter wil aanpakken, moet bereid zijn om meer te investeren in beter basisonderwijs, goede seksuele voorlichting, vrij verkrijgbare anticonceptie, meer wijkagenten en de controlerende taak van de kinderbescherming.

Wil men kindermisbruik beter kunnen aanpakken, dan zal men bepaalde maatschappelijke mythes moeten doorprikken:

Huiselijk geweld wordt voornamelijk geassocieerd met mannen. Maar studies geven aan dat vrouwen net zo agressief kunnen zijn: vijftig procent van de klap pen thuis komt voor rekening van vrouwen. Waarom wordt mannelijke agressie consequent opgeblazen en vrouwelijke afgezwakt?

Het agressieve geslacht
Door Theo Richel
in HP/De Tijd 20 juni 2003

https://theorichel.nl


Dat HP/De Tijd artikel is bijna twintig jaar oud. Vele wetenschappelijke studies en politie onderzoeken zijn sindsdien verschenen die het gegeven bevestigen, maar het stereotype beeld van "man-slaat-vrouw", de man als dader, is nauwelijks bijgesteld. Dat vooroordeel verhinderd een goede aanpak van niet alleen huiselijk geweld, maar ook van kindermisbruik (dat vaak mede wordt gepleegd door vrouwen). 'Slachtofferfeminisme' is fnuikend voor kinderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.