image

Kabinet wil pasfoto en vingerafdrukken paspoort en id-kaart centraal opslaan

vrijdag 1 april 2022, 10:21 door Redactie, 33 reacties

Het kabinet wil dat pasfoto's, vingerafdrukken en handtekeningen voor identiteitskaarten en paspoorten centraal worden opgeslagen en wil hiervoor de Paspoortwet wijzigen. Wie een paspoort of id-kaart aanvraagt moet pasfoto, vingerafdrukken en handtekening afstaan. De gegevens worden bij de gemeente bewaard. Na de uitgifte van het identiteitsdocument worden de afgenomen vingerafdrukken verwijderd.

Als het aan het kabinet ligt wordt de Paspoortwet aangepast. "Zodat de pasfoto’s, vingerafdrukken en handtekeningen digitaal op een centrale plek worden opgeslagen." Volgens het kabinet is deze aanpassing nodig voor mensen die een nieuw paspoort of identiteitskaart in een andere gemeenten aanvragen. Bij de aanvraag van bijvoorbeeld een id-kaart kan de gemeente de pasfoto van de aanvrager vergelijken met de vorige aanvraag.

Wanneer de vorige aanvraag bij een andere gemeente is gedaan, moeten de gemeenten elkaar vragen om de pasfoto’s. "Dat kost tijd en er is kans op fouten", aldus het kabinet. Hoe vaak erin dit proces fouten worden gemaakt wordt niet vermeld. Door de biometrische gegevens centraal op te slaan zullen pasfoto’s, vingerafdrukken en handtekeningen voor alle gemeenten op een centrale plek beschikbaar zijn, zo laat het kabinet verder weten. Dat claimt dat de centrale opslag ook fraude met identiteitskaarten of paspoorten beter kan voorkomen, maar wederom wordt dit niet met cijfers onderbouwd.

Net als in de huidige situatie zullen afgenomen vingerafdrukken in de centrale opslag na de uitgifte van de identiteitskaart of paspoort, of de weigering hiervan, worden verwijderd. "De centrale voorziening heeft tot doel de uitgevende instanties 24/7 toegang te verschaffen tot biometrische gegevens van de aanvrager. Hiermee wordt het aanvraag- en uitgifteproces betrouwbaarder en wordt de dienstverlening verbeterd", zo staat in een uitleg over de voorgestelde aanpassing van de Paspoortwet. Verder wil het kabinet de geslachtsvermelding op de Nederlandse identiteitskaart schrappen. Via Internetconsultatie.nl kan er tot 31 mei op het voorstel worden gereageerd.

Reacties

De eerste reacties op het voorstel zijn niet positief: "Slecht idee. Als burger heb ik vooral zorgen m.b.t. wie toegang hebben tot die centrale plek. Ik wil niet dat andere gemeenten mijn gegevens beschikbaar hebben. O.g.v. de AVG acht ik dat ook niet in lijn met de beginselen van art. 5. Daarnaast zal het buitengewoon interessant zijn voor hackers als alles op één plek wordt bewaard. Als er 'wordt ingebroken' is de schade mogelijk niet te overzien."

"Gemakkelijker voor hackers om een aanval uit te voeren. Hierdoor wordt het makkelijk om identiteitsfraude te realiseren door een man-in-the-middle-attack kunnen hackers een andere foto laten zien aan de medewerker die het checkt. Daarnaast kunnen criminelen vinger afdrukken stelen en deze namaken (voor 100 euro ) zodat ze gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Ook kan het dus zo dat iemand aan de andere kant van de wereld deze identiteit overneemt."

Image

Reacties (33)
01-04-2022, 10:37 door Anoniem
De overheid zou eerst eens moeten bewijzen dat ze verantwoordelijk met data kunnen omgaan. Tot op heden hebben ze namelijk vooral het tegendeel bewezen.
01-04-2022, 10:39 door Anoniem
Weer een stukje makkelijker voor hackers om alles in één alles te downloaden. Als nu eerst zorgt dat de veiligheid van hun eigen systeem op orde is, want zolang er nog lekken zijn, geen goede AVG wordt nageleefd en het systeem secure is, is dit gedoemd om te mislukken, al denken daar natuurlijk de ministers anders over, want Nederland online is heel veilig, not.
01-04-2022, 10:42 door Anoniem
Er klopte al weinig van de onderbouwing voor invoering huidige paspoort, het zou betere veiligheidswaarborgen bieden. Nu halen ze het onderuit met onderbouwing voor nog weer een verandering in omgang met de gegevens. In tranches voeren ze een totalitair gebeuren in zonder dat jij en ik daar echt mee geholpen worden.
01-04-2022, 10:56 door gradje71
Dat is echt hartstikke leuk allemaal. Ze zijn echt heel goed bezig. En de vaart zit er nu goed in, ga zo door.
01-04-2022, 10:59 door Reinder
Onhoudt dit goed. Wat we hier zien is een hellend vlak waar we nu halverwege op staan. Dit is een volgende stap naar een verplichte, centrale database met foto's, vingerafdrukken en uiteindelijk DNA van alle burgers.Dat is het nu nog niet, maar we staan op dat hellend vlak dat in die richting wijst. Het enge is ook dat er maar een handjevol mensen nodig zijn om het er doorheen te drukken. Als de verantwoordelijk bewindspersonen het willen, dan hebben die veelal een meerderheid in de kamer en de zogenaamde fractiediscipline doet de rest. Een stuk of tien mensen zijn er nodig, meer niet. Het is m.i. een fout in ons systeem dat de uitvoerende macht samengesteld wordt door de meerderheid van de volksvertegenwoordiging, terwijl die laatste de eerste zou moeten controleren. Het is letterlijk de slager die z'n eigen vlees keurt, en je ziet dat ook bijvoorbeeld aan recent door de coalitie afgewezen verzoeken voor debatten over ernstige kwesties. We zouden aparte verkiezingen moeten hebben voor de mensen die dingen gaan uitvoeren, en voor mensen die die uitvoering gaan controleren.
01-04-2022, 11:14 door gradje71
We zouden aparte verkiezingen moeten hebben voor de mensen die dingen gaan uitvoeren, en voor mensen die die uitvoering gaan controleren.

Dat zouden we moeten hebben ja. Er ligt nog een grote stapel van initiatieven die ligt te versloffen. Die gasten weten ook wel dat dit het moment is en dat bij de komende 1e kamerverkiezingen alles helemaal omvalt. Dat is waarom ze alle initiatieven gewoon naast zich neer leggen.
01-04-2022, 11:25 door Anoniem
Huh? Die vingerafdrukken zouden toch helemaal niet opgeslagen gaan worden? Alleen op het paspoort, zo is ons beloofde men ons.

Wederom zien we het gebeuren: eerst de data maken. En daarna lekker centraliseren zodat iedereen er in kan graaien. Want zo werkt de overheid in Nederland.
01-04-2022, 11:45 door Anoniem
Is dit zo iets als je portemonnee aan de deur van het stadhuis hangen?
01-04-2022, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem: De overheid zou eerst eens moeten bewijzen dat ze verantwoordelijk met data kunnen omgaan. Tot op heden hebben ze namelijk vooral het tegendeel bewezen.

Leg eens uit?
En doen bedrijven(= de markt) het dan beter?
01-04-2022, 12:33 door Anoniem
Ik hoop écht dat het een 1-aprilgrap is, maar zaken die net iets te waarschijnlijk zijn, lenen zich daar niet zo goed voor. Niet zo'n heel goede dus.
01-04-2022, 12:48 door Anoniem
Een database met biometrische gegevens met van alle inwoners van een gemeente, je weet wel, bij diezelfde gemeentes waar ze struktureel geld te kort hebben.

What could possibly go wrong?
01-04-2022, 13:10 door 75 Ohm
Door gradje71:
We zouden aparte verkiezingen moeten hebben voor de mensen die dingen gaan uitvoeren, en voor mensen die die uitvoering gaan controleren.

Dat zouden we moeten hebben ja. Er ligt nog een grote stapel van initiatieven die ligt te versloffen. Die gasten weten ook wel dat dit het moment is en dat bij de komende 1e kamerverkiezingen alles helemaal omvalt. Dat is waarom ze alle initiatieven gewoon naast zich neer leggen.

'gasten die weten dat bij 1e kamerverkiezingen alles omvalt'.

?
01-04-2022, 13:18 door Anoniem
Bij de aanvraag van bijvoorbeeld een id-kaart kan de gemeente de pasfoto van de aanvrager vergelijken met de vorige aanvraag.

Dat is helemaal niet nodig en pertinente onzin.

Ik heb hier gekeken bij mijn gemeente en het is helemaal niet mogelijk om je ID in een andere gemeente aan te vragen en in een andere gemeente op te halen, sterker nog, hier in mijn provincie moet je het zelfde gebouw hebben om je aanvraag te doen en op te halen.

Verder is het zo dat bij de controle van de pasfoto van de oude en de nieuwe dit gewoon in real time kan gebeuren bij aanvraag.
Je moet de nieuwe foto's inleveren en je oude paspoort laten zien... lijkt me een uitstekend moment om dat te controleren.
Sterker nog, het moet gecontrolleerd worden op dat moment. Anders zou je namelijk voor iemand anders een paspoort kunnen aanvragen.

Het is dus een oplossing voor een niet bestaand en door burgers niet beleefd probleem om een illegale en uiterst dubieuze database van gegevens te gaan bouwen.
En deze is nog dommer dan die ambtenaren die 70 jaar geleden het een goed idee vonden om van iedereen op te schrijven of die protestants of joods was.
Met deze database uitgebreid met DNA kun je letterlijk je blond-haar-blauwe ogen mensen gaan kweken, of mensen bouwen die volgzaam zijn en altijd op jou stemmen.
Mogelijkheden zijn eindeloos voor sicko's....
01-04-2022, 13:40 door Anoniem
1 april !
01-04-2022, 13:51 door Anoniem
Welkom in DDR2.0 versie:NL
01-04-2022, 14:22 door Anoniem
EU-CLOUD-ISP-CENTRAAL GELEGEN DATABASE-SHARING
en straks je verplichte digitale europese ID en APP om gebruik
te kunnen blijven maken van het opgedeelde internet.

Wij van de europese unie,leuker kunnen we het niet maken
wel veiliger,you own nothing,we think about you dan weet je toch :-)

The Matrix
01-04-2022, 14:38 door Anoniem
Ze kunnen straks nauwkeuriger door kunstmatige intelligentie
de gegevens van je gezicht vastliggen in hun database,maar'
ook de mogelijkheid,dit in een slimme drone te verwerken met explosieven
zodoende het als oorlogswapen te gebruiken in tijden van oorlog
mocht de centrale database waar alle burgers in staan gehackt wordt.
01-04-2022, 15:32 door karma4
Het enige waar het hier om gaat is kunnen aantonen dat het om de juiste persoon gaat. Dat is privacy beschermend.
Alleen fouten figuren van oplichters tot zware misdadigers willen dat natuurlijk niet. Ze zouden wel eens aangesproken kunnen worden op hun fouten en schade moeten gaan vergoeden aan hun slachtoffers
01-04-2022, 16:05 door Anoniem
Door karma4: Het enige waar het hier om gaat is kunnen aantonen dat het om de juiste persoon gaat. Dat is privacy beschermend.
Alleen fouten figuren van oplichters tot zware misdadigers willen dat natuurlijk niet. Ze zouden wel eens aangesproken kunnen worden op hun fouten en schade moeten gaan vergoeden aan hun slachtoffers
Nee hoor hoe kom je daarbij? De overheid wil het toch zelf? ;)


En nu even serieus.
Als je wilt verifieren dat iemand is wie ze zeggen dat het is dan laat je ze naar kantoor komen en stel je de identiteit vast daar voor hoef je niks langer op te slaan dan voor uitgifte nodig is. We hebben niet voor niks het BSN nummer en registratie.

De paspoort wet aanpassen is hier bij lange na niet genoeg als er biometrische data betrokken is dan hebben we het over medische data verwerking en daar zijn veel strengere eisen aan verbonden even los van de GDPR die trouwens niet geldt voor overheden (help men maar meteen even uit die droom)

Trouwens overheid is hier ook lekker laat mee een andere groot overtreder die dit al jaren flikte is namelijk ovchipkaart.nl
Jaren terug meegemaakt dat een verloren ov-kaart binnen twee dagen vervangen werdt met mijn pasfoto van 8 jaar terug.
Nooit toestemming voor gegeven en ik ben zo iritant persoon die kleine lettertjes leest. Geeft ook meteen het nut van pasfoto's aan want ik loop dus al 10 + jaar met een foto die totaal niet meer op mij lijkt.
01-04-2022, 16:09 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ
Wat ik me afvraag, is of een supercomputer sneller dan de snelste reageerders door zou hebben dat dit een 1 april-grap is.

Althans, is dat zo...? De toon heeft iets los en joligs. De afwezigheid van namen van bewindslieden of andere (bekende) personen in het artikel doet vermoeden dat de redactie onaangename juridische procedures of aangifte bij de politie wil vermijden.

In Nederland mag je nog een 1 april-grap uithalen. Nog net... De volgende fase is dat dit, net als bijv. de voorheen traditionele figuur van de schoorsteenvegende Zwarte Piet, "not done" of te riskant gaat worden gevonden. Misschien krijgen we dan, vergelijkbaar met de roetveeg-piet, een 1 april-grap met een roetveeg-emoji als veilige disclaimer... Wat zijn we toch vrij, vrij, vrij! in dit land. 1 april!

M.J.
01-04-2022, 17:01 door Anoniem
Het lijkt me geen 1 april grap want dan zou Internetconsultatie.nl (overheidssite) daar ook aan meewerken?
01-04-2022, 19:40 door Anoniem
Door karma4: Het enige waar het hier om gaat is kunnen aantonen dat het om de juiste persoon gaat. Dat is privacy beschermend.
Alleen fouten figuren van oplichters tot zware misdadigers willen dat natuurlijk niet. Ze zouden wel eens aangesproken kunnen worden op hun fouten en schade moeten gaan vergoeden aan hun slachtoffers

Karma4, ik weiger me door jou weg te laten zetten als een fout figuur, oplichter of misdadiger.

Tot zover mijn reactie op onze huistrol.

m.b.t. het topic:
Iedereen met 2 hersencellen of meer snapt dat dit een slecht idee is. Het centraal opslaan van deze data maakt het een aantrekkelijk doelwit voor crimminelen en de overheid is NIET in staat onze data te beschermen. Dat is door de jaren heen wel gebleken.

Zijn die vorige illegaal verzamelde en centraal opgeslagen vingerafdrukken al verwijderd?
01-04-2022, 20:57 door Anoniem
Voor zover ik me herinner was het juist vanwege veiligheidsredenen de bedoeling dat die gegevens alleen bij de betreffende gemeente (tijdelijk) opgeslagen was.

Het zal wel nodig zijn om één centrale database te hebben om de nieuwe digitale identiteit vanuit de EU te realiseren. Daarom gaat dit vast gewoon doorgezet worden.
01-04-2022, 22:09 door Anoniem
1 april
02-04-2022, 02:05 door Anoniem
Door Anoniem: 1 april
2 april, 2.01 uur: 121 openbare reacties op internetconsultatie.

Overwegend (zeer) negatief.
Op vraag 2: verwijdering vermelding geslacht op ID-kaart: divers beeld.

https://www.internetconsultatie.nl/biometrischegegevenspaspoortwet/reacties
02-04-2022, 12:00 door Anoniem
Door Anoniem: Voor zover ik me herinner was het juist vanwege veiligheidsredenen de bedoeling dat die gegevens alleen bij de betreffende gemeente (tijdelijk) opgeslagen was.

Het zal wel nodig zijn om één centrale database te hebben om de nieuwe digitale identiteit vanuit de EU te realiseren. Daarom gaat dit vast gewoon doorgezet worden.

Dat is precies wat hier gebeurd.
02-04-2022, 12:03 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ
Door Anoniem: Het lijkt me geen 1 april grap want dan zou Internetconsultatie.nl (overheidssite) daar ook aan meewerken?

Inderdaad, heftig. Het tempo waarin de Nederlands autoriteiten toewerken naar het inrichten van een verhulde politiestaat, is zo absurd hoog dat je gaat denken dat het een 1 april-grap moet zijn. Totdat je beseft dat het geen grap is, maar een opkomende nachtmerrie.

Gelukkig zijn de (inmiddels 129) reacties op Internetconsultatie.nl in overgrote meerderheid zeer kritisch, d.w.z. ronduit negatief, als het gaat om vraag 1 over de centralisering van de opslag van biometrische gegevens - en het ontbreken van de noodzaak voor opslag van die gegevens die oorspronkelijk slechts zouden dienen om te checken of fysieke reisdocumenten werkelijk bij de persoon van de drager horen.

In feite maakt de opslag van deze gegevens in een digitaal systeem, en al helemaal de centralisering van die opslag, de identificatie van burgers juist extra fraudegevoelig.

Het werkelijke doel hiervan is dan ook niet fraudebestrijding, maar vergaande controle (macht) van het overheidsbewind over burgers.

De politie vertelt ons keer op keer dat we onze woningen moeten beveiligen met "inbraak-vertragende" middelen. Maar nu wil de overheid een gigantisch inbraak-versnellend systeem optuigen, en bovendien een enorme hoeveelheid data-goud op één enkele plek gaan bewaren. Dit gaat niet over de veiligheid van burgers, maar om een volgende aflevering van de machtsgreep ten koste van de burgers.

De vraag is nu of het NL-bewind een internetconsultatie met enkele honderden of duizenden reacties serieus gaat nemen, als de uitkomst het bewind niet bevalt. Immers, een vorige incarnatie van datzelfde bewind heeft de mogelijkheid van een nationaal raadgevend referendum afgeschaft toen de uitkomsten daarvan niet bevielen.

M.J.
02-04-2022, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem: Huh? Die vingerafdrukken zouden toch helemaal niet opgeslagen gaan worden? Alleen op het paspoort, zo is ons beloofde men ons.

Wederom zien we het gebeuren: eerst de data maken. En daarna lekker centraliseren zodat iedereen er in kan graaien. Want zo werkt de overheid in Nederland.

Euh nee dat was expliciet het plan al bij invoering. Wel is de geheel verrassende wending van D66 /s

https://www.privacybarometer.nl/maatregel/19/Vingerafdrukken_in_paspoort_en_(centrale)_database


Minister Donner (CDA) laat in een brief op 27 april 2011 weten dat hij voorlopig afziet van de opname van vingerafdrukken in een (centrale) database. De kwaliteit van de afgenomen vingerafdrukken is te laag, zodat ze niet geschikt zijn voor identificatie. Het doel om tot een centrale database te komen, blijft wel overeind. Maar een centrale database wordt uitgesteld totdat de techniek voor betere kwaliteit vingerafdrukken kan zorgen.

Tijdens de behandeling van de paspoortwet in 2009, waarin de afname van vingerafdrukken geregeld wordt, stemde een kamermeerderheid nog vóór centrale opslag.

Ook veel gemeenteraden keren zich ook tegen de opslag van biometrische gegevens. D66 spant zich daar erg voor in.
02-04-2022, 14:07 door Anoniem
@M.J.

Het is jammer dat het hier ook als grap wordt afgedaan, precies onder de groep mensen die het belang van dit bericht in zouden moeten zien. Terwijl NU iedereen kritisch zou moeten zijn is de timing van dit nieuws erg ongelukkig.

Dit zou ons allemaal bezig moeten houden en niet zonder aardverschuiving naar de achtergrond verdwijnen zodat de burgers er pas te laat achterkomen waar hun gegevens zijn gebleven, wie er over gaat, onder welke voorwaarden en hoe derden er toegang toe (zullen) krijgen. Iedereen krijgt straks te horen dat ze er zelf met een app/DigiD/IRMA/etc. kennis van kunnen nemen dat de gegevens daar staan. Maar dan is het kalf al verdronken.

E.
03-04-2022, 08:15 door Anoniem
Als Microsoft al niet in staat is om hun kroonjuwelen te beschermen denken we dan wel dat onze overheid onze data kan beschermen?

Slecht plan dus.
03-04-2022, 13:52 door majortom - Bijgewerkt: 03-04-2022, 14:05
Door Anoniem: @M.J.

Het is jammer dat het hier ook als grap wordt afgedaan, precies onder de groep mensen die het belang van dit bericht in zouden moeten zien. Terwijl NU iedereen kritisch zou moeten zijn is de timing van dit nieuws erg ongelukkig. [...]
E.
De timing is juist heel gelukkig. Allerhande andere zaken vormen nu het gesprek van de dag, waardoor dit soort zaken niet prominent in het nieuws komen. Al wat gezien hierover in andere media? Ik niet. Niet in de kranten, niet op nu.nl, alleen hier. Daarom dacht ik in eerste instantie ook dat het een 1 april grap was, maar de datums in de ondersteunende documenten vertellen anders. Hierdoor kunnen dit soort wetsvoorstellen sluipenderwijs door de Kamer worden geloosd, zonder dat er veel ophef komt. En komt men er later achter, dan is het te laat.

Uit een van de ondersteunende documenten de volgende onderbouwing van het "probleem" dat zou worden opgelost door invoering van deze centrale administratie:
Bij de verificatie van de identiteit van de aanvrager van een reisdocument doen zich knelpunten voor in gevallen waarin het voorgaande reisdocument door een andere uitgevende instantie is uitgegeven dan die waar de aanvraag wordt gedaan. De verificatie vindt plaats aan de hand van een gezichtsopname van de
aanvrager die ten behoeve van de aanvraag van een eerder uitgegeven reisdocument is vastgelegd.De gezichtsopname is (naast vastlegging in de chip van het voorgaande document) enkel aanwezig in de decentrale opslag van de voorgaande uitgevende instantie en moet door de (nieuwe) uitgevende instantie aldaar worden opgevraagd, omdat deze decentrale systemen niet aan elkaar zijn gekoppeld noch kunnen worden gekoppeld. De manier waarop de gegevens worden uitgewisseld (namelijk het vervaardigen van kopieën van documenten en toesturen per e-mail) bemoeilijkt een betrouwbare identificatie van de aanvrager en brengt risico’s met zich voor de informatieveiligheid van het aanvraag- en uitgifteproces.
Er wordt aangegeven dat men gegevens van het voorgaande document wil vergelijken met de gegevens van het nieuw uit te geven reisdocument. Laten dat nu net de gegevens zijn die al zijn opgeslagen in de chip op het voorgaande reisdocument. Dus waarom worden de gegevens uit deze (decentrale) chip niet gebruikt ter verificatie?

En de situatie waarin het voorgaande document als vermist/gestolen is opgegeven is niets ander dan de aanvraag van je initiele document. Dit proces is er al en wordt niet aangepast. Dus in deze gevallen beschouw je dit als een initiele aanvraag met alle procedures en maatregelen die daarbij horen. En als je dat blijkbaar niet vertrouwt, dan is dat proces niet goed geregeld, en zou het betekenen dat de output die uit dit proces komt niet betrouwbaar is, waardoor per definitie de eventueel opgeslagen centrale administratie als onvertrouwd moet worden beschouwd en niet gebruikt kan worden voor de verficatie die men beoogt.

Verder wordt vermeld dat gemeentes op dit moment blijkbaar niet correct omgaan met de behandeling van dit soort gegevens (dat lijkt me dan overigens een schending van de AVG). Nooit van encrypted email of een andere manier van vertrouwd uitwisselen gehoord? En hoe kunnen dit soort gegegevens van een voorgaand reisdocument uberhaupt nog uitgewisseld worden? Was het niet zo dat deze gegevens meteen verwijderd zouden worden op het moment dat ze op de chip waren gezet? Of doet men hier iets stiekums?

En dan centrale opslag. Hoe wordt voorkomen dat deze gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt? Hetzij bewust hetzij onbewust? Wat gaat men doen als deze biometrische gegevens op straat komen te liggen? Iedereen van een nieuw gezicht en vingerafdrukken voorzien?

Dit betreft dan gewoon een biometrische databank van alle Nederlanders van 14 jaar en ouder. Te gebruiken voor heel veel. Iedere Nederlander zal straks door Justitie per definitie als verdacht worden aangemerkt. Waarschijnlijk binnen nu en 10 jaar uitgebreid met een verplichte DNA swap.

Conclusie: het doel waarvoor deze centrale opslag gerelealiseerd zou worden kan op een andere manier heel goed worden gerealiseerd, namelijk door gebruik te maken van het voorgaande reisdocument. Deze "oplossing" biedt geen extra bescherming en veiligheid, maar zorgt juist voor een onveiligere situatie, immers een nieuwe aanvalsvector mbt deze data. Eea lijkt me dan ook niet proportioneel voor het gestelde doel. Niet doen dus.

Maar mevrouw van Huffelen zal wel weer willen toeslaan. Privacy aspecten en security zijn irrelevant geworden. Ingezet tijdens de pandemie, nu vervolgd door de oorlog in Oekraine. Den Haag klapt verrukt in hun handen welke mogelijkheden ze nu in de schoot geworpen krijgen.
03-04-2022, 14:06 door Anoniem
You own nothing and will be happy. Uitgerold in sneltreinvaart.
Men heeft de technische middelen. Eerst doen, dan de consequenties overzien.
04-04-2022, 00:06 door Anoniem
Door Anoniem: Weer een stukje makkelijker voor hackers om alles in één alles te downloaden. Als nu eerst zorgt dat de veiligheid van hun eigen systeem op orde is, ...
Als je deze pii nu eens niet opslaat, kan je ze ook niet lekken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.