image

Gerefurbishte AirPods soms gekoppeld aan iCloud-account vorige eigenaar

donderdag 7 april 2022, 15:43 door Redactie, 3 reacties

Gerefurbishte AirPods blijken soms nog gekoppeld te zijn aan het iCloud-account van de vorige eigenaar, die zo de locatie kan zien wanneer de apparaatjes opnieuw worden geactiveerd. Daarnaast krijgt de nieuwe eigenaar een melding te zien dat de AirPods nog steeds zijn gekoppeld aan het account van de vorige eigenaar. De koppeling is een probleem voor bedrijven die gerefurbishte AirPods aanbieden, zo stelt Business Insider. Zo claimt refurbisher goTRG meer dan dertigduizend AirPods te hebben liggen die met het probleem te kampen hebben.

Bij de problematische gerefurbishte AirPods verschijnt een melding van een "AirPods Mismatch" en dat de apparaatjes zijn gekoppeld aan een ander Apple ID. Op het moment dat de nieuwe eigenaar de gerefurbishte AirPods activeert kan de vorige eigenaar via de Find My-app eenmalig de locatie van de apparaatjes zien. De oplossing is dat de originele eigenaar voor de verkoop de AirPods van zijn iCloud-account loskoppelt. De meeste mensen zouden dit echter vergeten en een refurbisher is niet in staat om AirPods van andermans iCloud-account los te koppelen.

Volgens Kyle Wiens van de website iFixit is er sprake van opzet. "Het laat een onderliggende strategie van Apple zien om elk onderdeel van de ervaring te controleren, waaronder het synchroniseren van individuele onderdelen in de telefoon, of een individueel oordopje aan een account." Beveiligingsonderzoeker Patrick Wardle denkt dat de maatregel mogelijk bewust is genomen om te voorkomen dat gestolen AirPods na een fabrieksreset direct door de dief zijn te gebruiken of ontraceerbaar zijn voor het slachtoffer.

Reacties (3)
08-04-2022, 06:45 door Anoniem
Als je een auto verkoopt vergeet je hem toch ook niet over te schrijven?

Bij ontvangst van die apparaten door refurbishment dient er gewoon op gecontroleerd te worden. Niet ontgrendeld is geen geld.

Wel zou als het een legitieme verkoop is geweest het eenvoudig moeten zijn voor de originele eigenaar het te verwijderen. Dus als het aankomt bij de refurbishment dat de eigenaar dat alsnog kan uitvoeren.
08-04-2022, 09:01 door Anoniem
Beide hebben gelijk wat strategie aan gaat. Ja het is makkelijk traceerbaar wat iemand met Apple producten doet. Big Brother?
Ja het is handig als deze gestolen worden.

Het grootste probleem is Apple zelf. persoonlijk vind ik het raar dat zelfs je oordopjes traceerbaar zijn. Daar in tegen wie ja zulke dingen met jou oorsmeer er aan :P. blech
09-04-2022, 11:48 door Anoniem
Dit is het geval bij meerdere Appel apparaten die "tweede hands" door resellers verkocht worden.
Reseller maakt het apparaat schoon, Fabrieks schoon, plakt folietje er op/ om stop het in een originele verpakking met verse kabels of oplader, stickers printen, folie om de doos.
Niemand kan zien dat het om een gebruikt product gaat.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.