image

Rechter: tijd om op applicaties in te loggen is aan te merken als arbeidstijd

maandag 11 april 2022, 15:25 door Redactie, 35 reacties

De tijd die werknemers nodig hebben om op bedrijfsapplicaties in te loggen is aan te merken als arbeidstijd en moet door de werkgever worden vergoed, zo heeft de kantonrechter van de rechtbank Den-Haag geoordeeld in een zaak die door een medewerker van een contactcenter was aangespannen. De medewerker vorderde betaling van achterstallig loon over de tien minuten die hij voorafgaand aan zijn dienst aanwezig moet zijn. In die tien minuten moet de medewerker eerst inloggen in tien programma’s, voordat hij kan inloggen in het belsysteem.

De werkgever in deze zaak verwacht dat medewerkers zodra hun dienst begint meteen kunnen starten met bellen. Dit houdt in dat medewerkers op dat moment hun headset op hebben, zijn ingelogd achter de computer en klaarzitten om de eerste call aan te kunnen nemen. Om dat te garanderen moeten werknemers van het bedrijf tien minuten vóór de start van hun dienst aanwezig te zijn. In deze tijd kan de medewerker de systemen opstarten en inloggen.

In totaal moeten tien applicaties worden gestart, namelijk het urenregistratiesysteem, rooster, e-mailclient, klantensysteem, agenda, het communityforum, een e-shoptool voor Nederland, een e-shoptool voor België, TeamViewer en het Kladblok. Bij negen van de tien genoemde programma’s moet door de werknemer worden ingelogd met een inlognaam die steeds hetzelfde is en een wachtwoord dat in het algemeen ook hetzelfde is maar wel moet worden ingevoerd, zo staat in het vonnis.

Het Kladblok hoeft alleen te worden gestart. De programma’s moeten allemaal klaar staan om de klanten die inbellen of gebeld gaan worden te woord te kunnen staan. Als alle tien de programma’s zijn opgestart, moet er nog op een zogenaamde 'groene knop' worden geklikt om in te loggen in het belsysteem. "Dat inloggen mag niet te vroeg gebeuren omdat dan het scherm van de leidinggevende ‘vervuild’. De leidinggevende monitort alle calls", zo laat het vonnis verder weten.

Volgens de medewerker moet hij de tien minuten voor aanvang van zijn dienst aanwezig zijn voor het inloggen op de applicaties. De werkgever betwist dat en zegt dat zij niet van haar medewerkers verwacht dat er in deze tijd werkzaamheden worden verricht. Wel stelt het bedrijf op basis van eigen onderzoek dat werknemers – afhankelijk van het project waarop zij werken – ergens tussen de twintig en zes minuten voorafgaand aan de start van de dienst worden geacht in te loggen.

Het bedrijf geeft niet aan hoeveel tijd de werknemer in kwestie precies nodig heeft om de tien programma’s op te starten, maar aangezien in de planningsregels tien minuten staat gaat de rechter hiervan uit. Die stelt dat de onderneming eist dat haar werknemers op tijd in het belsysteem zijn ingelogd en er bij het niet naleven hiervan sancties kunnen volgen. Voor zover de 'wachttijd' al niet wordt besteed aan werkzaamheden zoals het lezen van e-mails, is die onvoldoende om als vrij te besteden tijd te beschouwen, concludeert de rechter.

Die komt tot de conclusie dat de tijd die nodig is om in de tien programma’s in te loggen, is aan te merken als arbeidstijd. "Het gaat immers wel degelijk om tijd waarin instructies van Teleperformance gelden, te weten het opstarten van alle programma’s die voor het uitvoeren van het werk nodig zijn. Het gaat dus om voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de telefoonwerkzaamheden uit te kunnen voeren", zo laat het vonnis weten. Volgens de rechter kan de werknemer daarom aanspraak maken op loonbetaling over die tien minuten. Het bedrijf moet de werknemer nu een bedrag van 2900 euro betalen alsmede de proceskosten.

Reacties (35)
11-04-2022, 15:33 door Anoniem
IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
11-04-2022, 15:46 door Anoniem
Eindelijk een uitspraak hierover.

Nu probeer ik zelf altijd 10-15min van te voren op werk aanwezig te zijn, maar is op vrijwillige basis. Maar ook van die callcenter kutbaantjes gehad waar dat verplicht werd, en dat heb ik altijd onzin gevonden. Een werkgever kan je toch niet verplichten onbetaald aanwezig te zijn.
11-04-2022, 15:56 door Anoniem
Vraag me af of dit ook geldt voor supermarkt medewerkers cash die moeten wachten totdat de cash kassa's geteld zijn.
11-04-2022, 16:27 door Anoniem
Hoe laag kan je zakken als werkgever.
11-04-2022, 16:29 door Anoniem
Dat is een fors lange callcenter carriere - als 10 minuten per dag opgeteld zijn tot een salaris van 2900 euro .

Elke zes dagen een uur - elke 48 (werk) dagen een werkdag erbij . Elke 240 dagen een werk-week erbij.
240 dagen is al meer dan een werk-jaar .

Hoeveel is een callcenter salaris per maand ? Natte vinger kijken we toch naar 6 tot 8 weken salaris , denk ik.

Het is dus over een zes tot acht jaar periode , denk ik.
11-04-2022, 17:04 door Reinder
Dat je het als werkgever uberhaupt durft om te zeggen dat het in orde brengen van het gereedschap dat je nodig hebt om je werk te kunnen uitvoeren geen werktijd is, is al idioot. Wat voor werkgevers zijn dit, die zeggen "inloggen in de verplichte werk-applicaties doe je maar in je eigen tijd".
11-04-2022, 17:14 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is een fors lange callcenter carriere - als 10 minuten per dag opgeteld zijn tot een salaris van 2900 euro .
Lees het vonnis als je je dit soort dingen afvraagt, het artikel linkt er niet voor niets naar.

In het vonnis kan je lezen dat het gaat om €1587,03 aan achterstallig loon en €86,26 aan vakantiegeld. Daar komt een wettelijke verhoging bij van €836,64 en buitengerechtelijke incassokosten van €384,90. Daar komt dan ook nog eens wettelijke rente overheen.

Die werkgever moet met andere woorden aanzienlijk meer betalen dan hij kwijt was geweest als hij niet die afknijpmentaliteit tegenover zijn werknemers had gehad.
11-04-2022, 17:57 door Anoniem
Volgens de FNV kregen de medewerkers bij Teleperformance hun plaspauzes niet vergoed en viel het bruto uurloon van onder de 10 euro vaak lager uit, omdat zij bij onbereikbaarheid buiten hun schuld (door bijvoorbeeld een internetstoring) niet krijgen doorbetaald. Over deze kwesties werden in de Tweede Kamer in 2020 vragen gesteld.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/02/fnv-duizenden-medewerkers-coronacallcenters-onderbetaald-a4030117

Een soortgelijke kwestie speelde eerder bij een orderverwerkingsbedrijf in Roermond, waar een vrouw op staande voet werd ontslagen, omdat ze weigerde 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. De rechtbank in Roermond stelde de werkgever destijds ook in het ongelijk. De "inlogtijd" valt gewoon onder de werktijd, concludeert de kantonrechter

https://www.trouw.nl/economie/ook-de-computer-opstarten-is-werktijd-callcenter-moet-medewerker-vanaf-tien-voor-negen-al-betalen~be4e01f3/

Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis was de GGD GHOR een grote klant van Teleperformance in Zoetermeer.
11-04-2022, 19:08 door Anoniem
Door Reinder: Dat je het als werkgever uberhaupt durft om te zeggen dat het in orde brengen van het gereedschap dat je nodig hebt om je werk te kunnen uitvoeren geen werktijd is, is al idioot. Wat voor werkgevers zijn dit, die zeggen "inloggen in de verplichte werk-applicaties doe je maar in je eigen tijd".
Daar is je hoge salaris na, zeggen ze. Ik zou eerst inloggen en dan uitgebreid koffie gaan halen.
11-04-2022, 19:14 door Anoniem
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
11-04-2022, 19:37 door Anoniem
Beste, te zielig voor woorden Teleperformance werkgever,

Maak een scriptje (of laat het maken) die alle noodzakelijke applicaties start, dat alles met SSO en je krijgt er gemotiveerdere werknemers voor terug, dat garandeer ik.
11-04-2022, 21:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.
Maar goed daar gaat dit topic niet over. Ik heb eens een manager gekend die meiden op de wc kwam bezoeken als het te lang duurde. Hoe lager het loon sorry fooi hoe minder privileges je hebt hier in Nederland.
11-04-2022, 21:33 door Anoniem
Hetzelfde bij PostNL in Nederland, 10 minuten van te voren aanwezig zijn voor een soepele dienstwissel, dat de lopende band maar niet onbelast wordt.. Maar wel in je eigen tijd natuurlijk.
11-04-2022, 22:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dat is een fors lange callcenter carriere - als 10 minuten per dag opgeteld zijn tot een salaris van 2900 euro .
Lees het vonnis als je je dit soort dingen afvraagt, het artikel linkt er niet voor niets naar.

In het vonnis kan je lezen dat het gaat om €1587,03 aan achterstallig loon en €86,26 aan vakantiegeld. Daar komt een wettelijke verhoging bij van €836,64 en buitengerechtelijke incassokosten van €384,90. Daar komt dan ook nog eens wettelijke rente overheen.

Ah, het linkje had ik over het hoofd gezien.

Dus : bruto maandsalaris 1951 euro (32 uur minimaal) - en de boel speelt over de periode 2016-2021 .

Afgezien van het verkeerde uitgangspunt qua gederfd salaris klopt mijn achterkant-envelop berekening dan best aardig.


Die werkgever moet met andere woorden aanzienlijk meer betalen dan hij kwijt was geweest als hij niet die afknijpmentaliteit tegenover zijn werknemers had gehad.

Daarintegen, als de werkgever de zaak gewonnen had scheelde dat (zeker over de hele ploeg callcenterbellers) nog een stuk meer.
11-04-2022, 22:13 door Anoniem
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!

Je bedoelt dat je NU in eigen tijd staat te wachten op het opstarten van je werkplek ?

De meeste kantoorpikken tellen hun gewerkte uren toch echt van de slagboom binnen tot de slagboom buiten , en helemaal niet van "computer is opgestart" tot "shutdown aangeklikt" .

Zo'n callcenter heeft dan de "prikklok" in de vorm van "groene knop ik kan calls aannemen" en dan komt het probleem dat ze proberen opstarten en inloggen buiten de baas z'n tijd te houden.

Een klassieke prikklop hangt ook bij de ingang - dus dan is alle opstart tijd (en poepen met een krantje) ook al van de baas.
11-04-2022, 22:59 door Anoniem
Door Anoniem: Beste, te zielig voor woorden Teleperformance werkgever,

Maak een scriptje (of laat het maken) die alle noodzakelijke applicaties start, dat alles met SSO en je krijgt er gemotiveerdere werknemers voor terug, dat garandeer ik.

Ga maar niet in HR management .
Beter opstarten is best prettig - maar gemotiveerde callcenter medewerkers is wel een heel zware belofte die je doet .
11-04-2022, 23:12 door Anoniem
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Ik heb ook zo'n computer. Daar heb ik maar Xubuntu op gezet.
12-04-2022, 00:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien.
Dat is nog niets.
Als je Google Chrome gebruikt zet die een soort cache in je profiel, default roamend.
Dat kan makkelijk tot meerdere gigabytes oplopen als je sites bezoekt die veel opslaan.
12-04-2022, 06:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.
Maar goed daar gaat dit topic niet over. Ik heb eens een manager gekend die meiden op de wc kwam bezoeken als het te lang duurde. Hoe lager het loon sorry fooi hoe minder privileges je hebt hier in Nederland.

En de deur(en) van het eigenlijke toilet stonden open of ontbraken?
12-04-2022, 06:39 door Anoniem
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!

Daar betaalt normaal gesproken een werkgever je toch al voor?
En ook voor alle koffie- (en rook-, plas- en internet-) pauzes die men neemt.
Tenzij iemand echt exact alle minuten bijhoudt die hij/zij op een dag niet actief werk voor zijn baas uitvoert en dat van zijn "gewerkte" uren aftrekt. Ik ben benieuwd hoe hard de gemiddelde Nederlander dan nog echt werkt. :-)

Dus leg uit: Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit, en wat schrijf je in totaal aan uren voor zo'n dag?

En als het starten lang duurt (om welke reden dan ook) dan kan (en naar ik aanneem zal) die tijd voor iets anders gebruikt worden. Post, bureau opruimen, koffie halen, bijpraten met collega's, uit het raam kijken, aan de thermostaat zitten, etc.
12-04-2022, 06:55 door Anoniem
Volgens die redeneren zou de tijd om je om te kleden van je normale kleding naar een uniform dus ook onder werktijd vallen?
12-04-2022, 07:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.

Man o man wat een sneue opmerking zeg, ook onder Windows kan je gewoon mountpoints maken.
Wat mensen er allemaal niet bijslepen zeg om weer een Windows/Linux discussie te starten.

ps, Ik ben zelf geen Windows gebruiker.
12-04-2022, 08:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.
Maar goed daar gaat dit topic niet over. Ik heb eens een manager gekend die meiden op de wc kwam bezoeken als het te lang duurde. Hoe lager het loon sorry fooi hoe minder privileges je hebt hier in Nederland.

Volgens mij is het idee van roaming dat je het ook gecached op je laptop hebt staan, zodat je offline kan werken.
Maar dit zijn ook geen configuraties meer van deze tijd waar iedereen altijd online werkt, desnoods met VPN.
Een re-direct is dus ook beter dan het roamen van de data.

Tegenwoordig zie ik steeds meer OneDrive for Business, geen home folders meer die syncen, tevens met Files on Demand cache je alleen wat je gebruikt.
12-04-2022, 08:42 door Anoniem
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!

Dit ligt vaak aan jezelf, Omdat er zoveel troep van je moet worden ingeladen.
12-04-2022, 08:54 door Anoniem
Helaas geldt hetzelfde voor de schoonmaakbranche op vakantieparken, de werknemers worden geacht om 9:45 aanwezig te zijn op een verzamelpunt om het werk te verdelen, waarna ze werken van 10:00 tot 15:00 en dan pas mogen ze terug fietsen naar het verzamelpunt om daar de fiets te stallen, alle schoonmaakspullen in te leveren/schoon te maken etc.
Ook dit is al snel 15 minuten, maar vaak meer.

Dit is dus per medewerker 30 minuten onbetaald werk per schoonmaak- wisseldag en op grotere parken gaat het dan al snel om 50-100 mensen, vaak studenten (via uitzendbureau) en migranten.
Maak je hier bezwaar tegen, dan wordt dat gezien als werk weigeren en wordt je er zonder pardon uitgeschopt.
12-04-2022, 10:20 door Anoniem
Wat sneu allemaal.
Is dat echt zo'n probleem om een kwartiertje eerder aanwezig te zijn om zodoende je werkplek alvast op orde te krijgen?
Dadelijk ook nog alle tijd die nodig hebt om van je eigen voordeur tot aan je werkplek als werktijd te bestempelen. Want in ogenschouw genomen hoort dat ook bij op orde brengen van je werkplek.
Ik krijg hier werkelijk kromme tenen van, van deze discussie. Zullen dezelfde pipo's wel zijn die koffieverbruik e.d. gedeclareerd hebben tijden thuiswerken.
En ja, ik werk bij een telefonische helpdesk aan de telefoon.
12-04-2022, 10:34 door Anoniem
Teleperformance heeft zes vestigingen in Nederland met honderden callcentermedewerkers in dienst. Voor hen schept deze uitspraak een interessant precedent om ook onbetaalde uren te declareren.

https://www.ad.nl/werk/tien-minuten-voor-je-dienst-aanwezig-daar-moet-je-baas-voor-betalen~a4b012eb/
12-04-2022, 11:03 door Anoniem
Door Anoniem:Dit is dus per medewerker 30 minuten onbetaald werk per schoonmaak- wisseldag en op grotere parken gaat het dan al snel om 50-100 mensen, vaak studenten (via uitzendbureau) en migranten.
Maak je hier bezwaar tegen, dan wordt dat gezien als werk weigeren en wordt je er zonder pardon uitgeschopt.

Dus nu is het wachten tot de eerste daar een proces over aanspant. Een student die toch net afgestudeerd is of zo en al werk gevonden heeft dat bij z'n studie past.
12-04-2022, 11:06 door Anoniem
De ruim 6.000 extra callcentermedewerkers die voor de GGD via Teleperformance werden ingezet, liepen duizenden euro’s per jaar mis. Bovendien bouwden deze medewerkers geen pensioen op.

https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/algemeen-nieuws/2021/01/miljoenenaanbesteding-coronacallcenters-leidt-tot

Antwoord van minister Hugo de Jonge (CDA) op vragen van de leden Kröger en Smeulders (beiden GroenLinks) over de onderbetaling van medewerkers bij de Coronacallcenters

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2021Z02176&did=2021D10818
12-04-2022, 11:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.

Man o man wat een sneue opmerking zeg, ook onder Windows kan je gewoon mountpoints maken.
Wat mensen er allemaal niet bijslepen zeg om weer een Windows/Linux discussie te starten.

ps, Ik ben zelf geen Windows gebruiker.
Kan niet. Je kan de hele home niet mounten, wel mydocuments en je moet het hele prifiel download anders kan je niks. Daarom duurt het bij sommigen zo lang en dat tijdprobleem wordt hier genoemd.
12-04-2022, 11:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!

Dit ligt vaak aan jezelf, Omdat er zoveel troep van je moet worden ingeladen.
Hey ligt niet aan mij. Ik heb het niet ingericht. De software staat het blijkbaar toe.
12-04-2022, 13:01 door Anoniem
Door Anoniem: Is dat echt zo'n probleem om een kwartiertje eerder aanwezig te zijn om zodoende je werkplek alvast op orde te krijgen?

Die "kwartiertjes" tellen op de lange duur op tot grote getallen. Op jaarbasis gaat het bij een werkweek van 5 dagen gauw om zo'n 60 uur aan gemiste inkomsten (vrije dagen en ziekte niet meegeteld). Voor mensen die werkzaam zijn aan de onderkant van de arbeidsmarkt, kan ik het mij goed voorstellen dat ze hun tijd niet kostenloos aan hun werkgever ter beschikking wensen te stellen, zeker niet als de arbeidsomstandigheden ook nog te wensen over laten.
12-04-2022, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.

Man o man wat een sneue opmerking zeg, ook onder Windows kan je gewoon mountpoints maken.
Wat mensen er allemaal niet bijslepen zeg om weer een Windows/Linux discussie te starten.

ps, Ik ben zelf geen Windows gebruiker.
Kan niet. Je kan de hele home niet mounten, wel mydocuments en je moet het hele prifiel download anders kan je niks. Daarom duurt het bij sommigen zo lang en dat tijdprobleem wordt hier genoemd.

Maar de grootste meuk kun/kon je naar andere locaties BUITEN het profiel verwijzen. Dat kost alleen wel inrichtingswerk.
In Windows 10 heb ik al mijn data mappen van de bibliotheek naar mijn D-schijf verbannen. Dus buiten het profiel. Dat scheelt heel wat data bij het starten. Verder kun je ook met portable apps werken. Dat vervuilt het profiel ook al een heel stuk minder.

Waarom MS ervoor gekozen heeft om als standaard instelling data in het profiel op te nemen is mij nog steeds niet duidelijk. Dat heb ik nooit begrepen.
Idem dat er standaard met 1 partitie gewerkt wordt.
Verban die data (als die al lokaal moet staan) naar aparte partitie, en installeer alleen het OS, en de noodzakelijke software in het OS-partitie.
Wel zo netjes, en minder vervuilend (voor je profiel).
12-04-2022, 13:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!

Dit ligt vaak aan jezelf, Omdat er zoveel troep van je moet worden ingeladen.
Hey ligt niet aan mij. Ik heb het niet ingericht. De software staat het blijkbaar toe.
Natuurlijk ligt het niet aan jouw. Dat ligt aan het gekozen ICT systeem. De verhoudingen zijn ver zoek. Al die kwartiertjes niet vergoeden zijn kennelijk nodig om de salarisverhoging van de baas te kunnen betalen en het ergerlijke is dat hij (meestal een hij) zich niet eens voor schaamt ook, anders deden ze niet zo moeilijk want je staar er wel mee te kijk.
13-04-2022, 08:49 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: IK geloof dat ik dat ook maar eens ga doen want het kost hier 20 min voordat mijn windowsprofiel is geladen!
Klinkt als een verkeerde configuratie actief.
IK heb wel eens mensen met 2GB aan profiel gezien. Default staat mydocuments er in. Is verder ook gewoon een slecht ontwerp. Wordt allemaal over het netwerk gezeuld. In Linux kan het gewoon gemount worden en wordt het pas opgehaald als je het nodig hebt. Veel efficiënter.

Man o man wat een sneue opmerking zeg, ook onder Windows kan je gewoon mountpoints maken.
Wat mensen er allemaal niet bijslepen zeg om weer een Windows/Linux discussie te starten.

ps, Ik ben zelf geen Windows gebruiker.
Kan niet. Je kan de hele home niet mounten, wel mydocuments en je moet het hele prifiel download anders kan je niks. Daarom duurt het bij sommigen zo lang en dat tijdprobleem wordt hier genoemd.

Maar de grootste meuk kun/kon je naar andere locaties BUITEN het profiel verwijzen. Dat kost alleen wel inrichtingswerk.
In Windows 10 heb ik al mijn data mappen van de bibliotheek naar mijn D-schijf verbannen. Dus buiten het profiel. Dat scheelt heel wat data bij het starten. Verder kun je ook met portable apps werken. Dat vervuilt het profiel ook al een heel stuk minder.

Waarom MS ervoor gekozen heeft om als standaard instelling data in het profiel op te nemen is mij nog steeds niet duidelijk. Dat heb ik nooit begrepen.
Idem dat er standaard met 1 partitie gewerkt wordt.
Verban die data (als die al lokaal moet staan) naar aparte partitie, en installeer alleen het OS, en de noodzakelijke software in het OS-partitie.
Wel zo netjes, en minder vervuilend (voor je profiel).
Windows is niet ontworpen als multiuser systeem. Dat is er later bijgeplakt. Je kan ook niet je hele $HOME mounten. Je kan wel een max zetten op de grootte van je profiel (levert weer andere problemen op) maar dat is niet default en daarom lopen die gasten tegen inlogtijden aan van wel meer dan 15 min. Daarom was Citrix ook zo populair ivm bandbreedte.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.