image

Cybercrimeforum RaidForums.com door autoriteiten uit de lucht gehaald

dinsdag 12 april 2022, 15:25 door Redactie, 4 reacties

Verschillende politie- en opsporingsdiensten hebben het populaire cybercrimeforum RaidForums.com offline gehaald en de vermeende beheerder van het forum aangehouden, alsmede twee van zijn handlangers. Via het forum werd onder andere gehandeld in gestolen databases, creditcardgegevens, inloggegevens en andere data.

Het in 2015 gelanceerde forum telde meer dan vijfhonderdduizend gebruikers. RaidForums kwam geregeld in het nieuws nadat er gestolen databases van onder andere Amerikaanse en Britse bedrijven te koop werden aangeboden. De FBI, Secret Service, Europol, het Britse National Crime Agency (NCA) alsmede politiediensten uit Zweden, Duitsland, Roemenië en Portugal zijn een jaar bezig geweest om de infrastructuur en personen achter het forum in kaart te brengen.

Tijdens de laatste fase van "Operation Tourniquet" werden servers van RaidForums en de domeinnaam in beslag genomen en konden drie verdachten worden aangehouden, waaronder de vermeende beheerder van het forum, zo laat Europol vandaag weten.

Het Britse NCA meldt dat de verdachte beheerder een 21-jarige Brit is die vorige maand in zijn woning kon worden aangehouden. Tijdens zijn aanhouding zijn duizenden ponden en dollars aan contanten in beslag genomen en zijn cryptovaluta ter waarde van meer dan een half miljoen dollar bevroren.

Image

Reacties (4)
12-04-2022, 15:29 door Anoniem
goed bezig vooral door gaan met oprollen van zulke gasten
12-04-2022, 18:30 door Anoniem
Eerder dit jaar hadden de Verenigde Staten de vermeende leider van RaidForums al opgepakt. Begin maart leek het er al op dat RaidForums was overgenomen door de FBI, blijkt uit een Reddit-bericht.

https://tweakers.net/nieuws/195512/europol-en-fbi-halen-hackersmarktplaats-raidforums-offline.html
13-04-2022, 16:05 door MichielBruijn
Door Anoniem: Eerder dit jaar hadden de Verenigde Staten de vermeende leider van RaidForums al opgepakt. Begin maart leek het er al op dat RaidForums was overgenomen door de FBI, blijkt uit een Reddit-bericht.

https://tweakers.net/nieuws/195512/europol-en-fbi-halen-hackersmarktplaats-raidforums-offline.html

Slim, nog even door laten draaien als honeypot dus.
In de trend van:

Hier een PM van de forumbeheerder, je kunt mij vertrouwen, wat is je naam en huisadres? Dan stuur ik je wat geld wink wink
Oh, bedankt man, hier zijn mijn gegevens. Fijn dat je zo'n mooie website hebt en de CIA buiten de deur houdt, thumbs up
13-04-2022, 18:13 door Anoniem
Ik vond het een nuttig forum als pentester. Waar moeten we nu heen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.