image

Elon Musk: direct messages Twitter moeten end-to-end encryptie krijgen

maandag 2 mei 2022, 11:28 door Redactie, 10 reacties

Direct messages die via Twitter worden verstuurd zouden end-to-end versleuteld moeten zijn, zo stelt Elon Musk, de nieuwe eigenaar van de microbloggingdienst. Op dit moment past Twitter geen end-to-end encryptie toe voor de privéberichten van gebruikers, waardoor derden die zouden kunnen lezen. Op Twitter stelt Musk dat direct messages end-to-end encryptie zoals Signal zouden moeten hebben. "Zodat niemand je berichten kan bespioneren of hacken."

Recentelijk stelde de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF dat Twitter de privéberichten die gebruikers onderling versturen end-to-end zou moeten versleutelen. "Het versleutelen van privéberichten zou veel doen voor het verbeteren van de veiligheid van gebruikers, en kan de redelijke angst wegnemen dat wie bij Twitter werkt, in de raad van bestuur zit of aandelen bezit, de berichten van gebruikers kan bespioneren", aldus de EFF. "Wanneer gebruikers meer controle hebben, maakt het minder uit wie eraan het hoofd staat, en dat is goed voor iedereen."

Image

Reacties (10)
02-05-2022, 11:56 door Anoniem
Volkomen juiste uitspraak van Elon. Hij zou eigenlijk verder moeten gaan en het verplicht moeten stellen, bijv door wetgeving. Een ander heeft niets te maken met wat ik communiceer in een DM.
02-05-2022, 14:03 door Anoniem
Hij zou eigenlijk verder moeten gaan en het verplicht moeten stellen, bijv door wetgeving. Een ander heeft niets te maken met wat ik communiceer in een DM.

Elon Musk zou wetgeving moeten maken (ook al is hij geen wetgever), om zichzelf te dwingen als eigenaar van Twitter, om E2E encryptie te implementeren ? Klinkt een beetje raar. Hij kan gewoon de beslissing nemen om dit te implementeren. En met het schrijven van wetten heeft hij weinig van doen.
02-05-2022, 15:40 door Anoniem
Geweldig hoe de linkse flabk dreigde hun twitter account op te zeggen.
Kreeg een orange man bad gevoel.
Go Elon, meer van dit soort broodnodige veranderingen!!!
02-05-2022, 16:09 door _R0N_
End2end encryptie heeft alleen zin als je zelf de private key beheert.
02-05-2022, 16:54 door Anoniem
Het wordt tijd dat de bubbel weer barst, net als toen met world online.

41miljard voor een berdijf wat je gezwets laat versturen via een app.

Kom op zeg.
02-05-2022, 22:36 door Anoniem
Door _R0N_: End2end encryptie heeft alleen zin als je zelf de private key beheert.

Precies. Ik heb het twee weken geleden nog twee Albanezen (die ook "transporten" zochten) uitgelegd die me zeiden dat ze hadden gehoord dat signal momenteel veilig was. Voor hun soort handel. Ik was gelijk aangenomen om wat beters te maken, dus met eigen private key, maar daar heb ik beleefd voor bedankt.
03-05-2022, 00:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door _R0N_: End2end encryptie heeft alleen zin als je zelf de private key beheert.

Precies. Ik heb het twee weken geleden nog twee Albanezen (die ook "transporten" zochten) uitgelegd die me zeiden dat ze hadden gehoord dat signal momenteel veilig was. Voor hun soort handel. Ik was gelijk aangenomen om wat beters te maken, dus met eigen private key, maar daar heb ik beleefd voor bedankt.

Wat probeer je te zeggen
03-05-2022, 11:12 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-05-2022, 11:21
Terwijl iedereen op de "klootzakkenlijst", bijgehouden door de overheid, Pegasus geïnstalleerd krijgt. Die hebben helemaal geen enkele moeite met dat P2P encryptie gedoe. Dat slaan ze gewoon over.

Die lijst bevat burgers die ze niet kunnen pakken omdat ze niets verkeerd doen, maar wel een afwijkende mening hebben over de overheid bijvoorbeeld. Vermoedens zijn ook al genoeg om je op die lijst te krijgen waar je nooit meer vanaf komt. Als je wil weten wat de gevolgen zijn van op die lijst staan, moet je even op deze link klikken als je 1,5 uur de tijd hebt.

https://www.youtube.com/watch?v=-GafhDDKjN0

Tuig van de richel is het. De overheid is in oorlog met de burger. En omdat die over al ons geld beschikken door aso belastingen en het tot het bot uitkleden van de maatschappij, hebben ze zat om ons de kop in te drukken. Iets waar ze dus ook volop mee bezig zijn. Nu nog door censuur, intimidatie en het oppakken van de 'lastigste pers', maar straks met geweld. Gesteund door de schapen natuurlijk. Want die maken dit allemaal mogelijk en zijn al zo ver gehersenspoeld dat ze het vast allemaal weer een goed idee gaan vinden. *ZUCHT*
04-05-2022, 14:33 door Anoniem
De betalende gebruikers zullen wel niet op dergelijke lijsten komen te paraderen. We leven in de dagen van de honden, de hond die niets zelfstandig durft te ondernemen en altijd moet omkijken naar zijn baas. Daarom vertrouwt niemand zijn overheid, nieuwsmedia etc. meer. Fake news days mean endtime days.
#sockpuppet
08-05-2022, 21:19 door Anoniem
Ik blijf denken dat Elon Musk een verborgen agenda heeft - en dat hij een GOP-aanhanger is, net zoals zijn oppermaatje Peter Thiel (daarvan is het 100% zeker - die pompt miljoenen en miljoenen $ in de GOP). Vandaar ook dat men zoiets wil - om justitie te kunnen dwarsbomen bij de volgende poging tot staatsgreep (want hoe moet je 6/1/2022 anders benoemen?).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.