image

Nederlandse verdachte in Megaupload-zaak wordt niet uitgeleverd aan VS

woensdag 11 mei 2022, 09:35 door Redactie, 6 reacties

De Nederlandse hoofdprogrammeur van up- en downloadsite Megaupload zal niet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De in Nieuw-Zeeland woonachtige Nederlander heeft een schikking met de Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse autoriteiten getroffen, zodat hij in Nieuw-Zeeland en niet in de Verenigde Staten zal worden aangeklaagd. Alleen Megaupload-oprichter Kim Dotcom loopt daardoor nog het risico om in deze zaak te worden uitgeleverd aan de VS.

"Nieuw-Zeeland is nu ons thuis en we willen hier blijven", zeggen de Nederlander en een andere verdachte die ook een schikking trof. "De aanhoudende onzekerheid in verband met de uitleveringszaak heeft een zware tol van ons leven geëist en de tijd is gekomen om verder te gaan." Als onderdeel van de schikking zullen de twee nu in Nieuw-Zeeland worden aangeklaagd. Zodra de verdachten in een Nieuw-Zeelandse rechtbank zijn aangeklaagd zal de VS het uitleveringsverzoek intrekken.

"Hoewel dit betekent dat we niet zullen worden uitgeleverd wacht ons nog steeds een proces", aldus de twee in een persbericht. Aangezien de zaak in kwestie nog onder de rechter is geven de twee geen verder commentaar. De werknemers van Megaupload worden verdacht van het schenden van auteursrechten en deelname aan een criminele organisatie. De Nederland was de hoofdprogrammeur bij de up- en downloadsite alsmede aandeelhouder. In 2010 verdiende hij 1,7 miljoen euro met zijn werk voor Megaupload.

Reacties (6)
11-05-2022, 10:03 door Anoniem
1,7 miljoen is nou niet een programmeur salaris, maar een 'ik weet dat het fout is, maar doe het toch voor het geld' salaris.
11-05-2022, 10:05 door Anoniem
In 2010 verdiende hij 1,7 miljoen euro met zijn werk voor Megaupload.
Nou dan heeft ie vast wel wat meer gedaan dan "programmeren"...
En nu is ie het zielige mannetje wat "liever in nieuw-zeeland woont" en "al zo in onzekerheid zit"...
Als je niet vervolgd en veroordeeld wilt worden dan moet je je niet met criminele zaken bezig houden!
11-05-2022, 10:25 door Anoniem
Ah, Bramos heeft dus een "deal" gesloten. Wedden dat ie Kim drbij heeft gelapt?
11-05-2022, 10:32 door Anoniem
The continuing uncertainty associated with the extradition case has taken a heavy toll on our lives and the time has come to move on.

Maar die heavy toll weerhield ons er niet van om lekker door te gaan met onze werkzaamheden en vorig jaar nog een kleine 2 miljoen binnen te harken. Dat compenseerde voor een groot deel het enorm zware leven dat we moeten leiden door de keuzes die we zelf maken.

Wat zou je als wetsovertreder toch moeten zonder die slachtofferkaart.
11-05-2022, 10:41 door Anoniem
ja in Amerika in de bak zitten dat is even iets anders jammer dat zulke gasten er onderuit komen?
11-05-2022, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem: ja in Amerika in de bak zitten dat is even iets anders jammer dat zulke gasten er onderuit komen?

Je doet alsof ze iemand vermoord hebben, en voor zover ik weet is dat niet het geval. Ze hebben dan misschien verkeerde dingen gedaan, maar dat wil nog niet zeggen dat ze tussen de moordenaars thuis horen.

De US of A is dan misschien een "democratie" en "het vrije westen", en daarmee het grote voorbeeld voor velen, maar zo netjes zijn ze niet, en als ze jou in het vizier hebben dan is het over het algemeen maar twijfelachtig waar je dan terecht komt en hoe je er behandeld wordt. Als dit soort mensen in NZ worden vervolgd en berecht, dan is dat voor mij prima. Als het om mensen gaat die bijvoorbeeld in een drugskartel zitten, met wapens zwaaien en hier en daar mensen omleggen en zo, dan heb ik er ineens veel minder moeite mee.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.