Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Async vs Theading vs Forking

07-06-2022, 14:35 door Anoniem, 2 reacties
Hoi allemaal!

Voor een nieuw project ben ik bezig in Python om een API te maken. Nu heb ik de optie uit async zoals bijvoorbeeld Tornado/aiohttp en threading/forking zoals bijvoorbeeld Flask/Django vi wsgi.

Aan de ene kant lijkt async super effectief en haal je daar hele mooie snelheden mee. Maar aan de andere kant, je bent maar beperkt tot 1 CPU, terwijl je met forking alle CPUs kan gebruiken.

Wat is nu wijsheid? Wanneer gebruik je async en wanneer doe je threading of forking? Iemand hier ervaring mee?
Reacties (2)
07-06-2022, 22:32 door Anoniem
De keuze wordt o.a. bepaald of het subprogramma moet kunnen terug signaleren. Ook de stabiliteit van je servlet is bepalend; je wilt niet dat een crash in een subdeel je hele daemon plat legt.

Asynchrone applicaties kunnen inderdaad razend snel zijn, maar is vaak minder geschikt voor database gerelateerde oplossingen vanwege key-constraints die in het asynchrone process nog niet beschikbaar zijn.
08-06-2022, 13:23 door Anoniem
Check ook de async/threading compatibiliteit van de modules die je wilt gebruiken.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.