image

Man in Slowakije aangehouden voor delen blauwdruk 3d-geprinte vuurwapens

woensdag 8 juni 2022, 15:19 door Redactie, 4 reacties

Bij een internationale politieoperatie waar Europol, de FBI, Eurojust en de Slowaakse en Tsjechische politiediensten aan deelnamen is een man aangehouden op verdenking van het delen van blauwdrukken voor 3d-geprinte vuurwapens en haatzaaien. Volgens Europol publiceerde de verdachte diagrammen en instructies voor de fabricage van vuurwapens, explosieven en mijnen, alsmede instructies voor sabotage-aanvallen.

Het ging onder andere om instructies voor het produceren van automatische vuurwapens, bestaande uit 3d-geprinte en zelfgemaakte metalen onderdelen. Tijdens huiszoekingen die vorige maand in Slowakije plaatsvonden troffen de autoriteiten een "zeer geavanceerde 3d-printer" aan, aldus Europol. De in beslag genomen printer en andere elektronische apparatuur worden nu onderzocht.

Het publiceren of bezitten van de ontwerpen van 3d-geprinte vuurwapens is op dit moment in Nederland niet strafbaar. Politie en justitie willen dat de huidige wetgeving ter discussie wordt gesteld. Ook liet de politie onlangs weten dat er een "duidelijke toename" is van het aantal 3d-geprinte wapens dat in Nederland in beslag wordt genomen. De VVD heeft inmiddels minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid gevraagd om de verspreiding van blauwdrukken voor 3d-geprinte vuurwapens strafbaar te stellen. Daarnaast werd laatst bekend dat een expertnetwerk Europese opsporingsdiensten gaat inlichten over 3d-geprinte wapens.

Reacties (4)
08-06-2022, 21:22 door Anoniem
een plastic vuurwapen en dan europol?
ik vrees dat er miljoenen chinezen opgepakt gaan worden die via aliexpress speelgoed verkopen...
09-06-2022, 05:39 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: een plastic vuurwapen en dan europol?
ik vrees dat er miljoenen chinezen opgepakt gaan worden die via aliexpress speelgoed verkopen...

Moeilijk he, lezen. Ga terug naar de zuigelingenschool, ga niet langs af en ontvang geen schone luier.
09-06-2022, 08:56 door Anoniem
Wat een enorm nono gehalte weer in dit bericht..

De "zelfgemaakte metalen onderdelen" zijn de loop (mét trekken en velden) en de sluiter met slagpin. Dit zijn onderdelen die met zeer hoge precisie moeten worden gemaakt en niet kunnen worden geprint. Als je een amateur dit laat produceren zou het wel eens de meest perfecte vorm van misdaadbestrijding aller tijden kunnen zijn...
13-06-2022, 08:35 door Anoniem
heeft iemand een linkje? (vraag dit voor een vriend).

Zonder gekheid. Met alleen een 'blueprint' ben je er nog niet. Daarnaast is het in de meeste Amerikaanse staten legaal om (vuur)wapens te printen. Dus daar zijn voldoende websites om deze 'blueprints' te krijgen.


(aivd, welkom op mijn internet verbinding. hopelijk heb je hier een leuke tijd).... :'-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.