image

Politie San Francisco wil live met beveiligingscamera's burgers meekijken

dinsdag 12 juli 2022, 16:58 door Redactie, 13 reacties

De politie van San Francisco heeft een voorstel ingediend waardoor het live met de beveiligingscamera's van burgers en bedrijven kan meekijken. Ook moet het eenvoudiger worden om camerabeelden op te vragen en die met allerlei andere overheidsinstanties, ook buiten de staat, te delen. Amerikaanse burgerrechtenbewegingen, waaronder de ACLU en EFF, slaan alarm en stellen dat het voorstel de privacy en veiligheid van inwoners bedreigt.

Op dit moment mag de politie van de Amerikaanse stad alleen historische beelden met betrekking tot gemelde incidenten met specifieke tijden en locaties opvragen. Het voorstel geeft politie de mogelijkheid om beelden op te vragen waarvan het denkt dat die relevant voor het onderzoek zijn. Daarnaast is er geen limiet aan de hoeveelheid beelden die kan worden opgevraagd en mag het materiaal twee jaar worden bewaard.

Daarnaast mag de politie de beelden met diensten buiten de staat en federale overheidsdiensten delen. Ook is er geen proces beschreven hoe er toegang tot beelden van privécamera's kan worden verkregen. Het is echter het live meekijken met beveiligingscamera's van burgers en bedrijven waar de EFF en ACLU zich de grootste zorgen over maken.

Op deze manier wordt de politiesurveillance enorm vergroot en zal het tot ongekende live surveillance leiden, zo vrezen de burgerrechtenbewegingen. Die vragen de San Francisco Board of Supervisors, dat het voorstel moet beoordelen, in een open brief om het live meekijken om zo mensen te volgen te verbieden en andere beperkingen door te voeren om het uitgebreid opvragen en delen van beeldmateriaal tegen te gaan.

Reacties (13)
12-07-2022, 18:36 door Anoniem
De volgende stap is dat men verplicht wordt camera’s in elk vertrek van de woning te plaatsen.
Dan kan de brandweer meteen zien of er ergens iets ligt te smeulen en de spoedeisende hulpdiensten kunnen dan ingrijpen als iemand onwel wordt of van de trap valt.
Mooi toch?
12-07-2022, 21:03 door Anoniem
Binnenkort kijkt de politie gewoon nagar he terwijl je op je iPad zit
12-07-2022, 21:41 door Anoniem
Ja, natuurlijk willen ze dat. Lekker mensen in de gaten houden.
Reden te meer om niemand te vertellen dat je ze hebt. Stelletje idioten daar.
12-07-2022, 23:19 door Anoniem
Welke argumenten gaat men nog meer gebruiken om ons allemaal een Big Brother maatschappij on steroids in te rommelen?
Gaat het niet over gezondheid bij zieken, zwakken en misselijken, dan gaat het wel over stikstof, uitfaseren van van alles en nog wat, wat ons nog enigszins eigen richting geven kan (baar geld, fossiele brandstoffen, food direct from the farm enz. enz.
Waar stopt dit en hoe stopt dit? Het woord privacy kan gevoegelijk geschrapt uit alle online woordenboeken.
13-07-2022, 06:13 door Anoniem
Amerika is helemaal geen democratie. Zelfs de sherriff is een gekozen functie, net als de rechter. Dat lijkt veel eerlijker maar dat is het niet. Want verstand en het kunnen proberen het toch een beetje leuk voor iedereen te houden (bijvoorbeeld bij ons voor Urk en Staphorst) verliest het dan van wiens brood men eet. Het is eigenlijk en hoerenland. Maar dat mag je niet zo zeggen. Dat zou niet netjes zijn. Zouden wij zeggen. Maar daar zijn ze nog niet zo ver. Maar komt nog wel. Daar vertrouw ik wel op.
13-07-2022, 06:38 door Anoniem
Je weet toch? Alles van over de plas komt uiteindelijk onze kant op.....

Dan wordt mijn camera ook wel een echte cop-cam. Staat uit op cruciale momenten of mijn bolle hoofd zit voor de lens.
13-07-2022, 08:26 door Anoniem
Door Anoniem: Ja, natuurlijk willen ze dat. Lekker mensen in de gaten houden.
Reden te meer om niemand te vertellen dat je ze hebt. Stelletje idioten daar.
Net of er hier geen idioten zijn die datzelfde doen. Er zijn hier ook hele generaties los geraakt van enige realiteitszin en eigenwaarde die overal in trappen en ook alles pikken. Als het om kp, terreur of fraude gaat zullen deze mensen serieus overwegen, en vast ook opvolgen, om binnenshuis camera's te plaatsen om zichzelf te laten bekijken. De overheid zegt het dus is het voor hun eigen veiligheid. Als je ze vraagt om hun kids te taggen met een onderhuids device om te voorkomen dat ze worden gekidnapt dan zullen ze zelfs dat doen. Geen enkel gevoel meer van eigenwaarde of zelfs de behoefte aan lichamelijke integriteit.
En de generatie van de afgelopen 20 jaar is helemaal gedoemd te mislukken want die hersenen zijn dermate gemanipuleerd dat zelfstandig denken en beslissingen nemen daar volledig uit verdwenen zijn. En helaas gaat deze generatie zich ook nog eens voortplanten, hoe is dan wel de vraag want meisjes worden omgebouwd tot vrouwen met iets van een aanhangsel, en jongens worden omgebouwd tot jongens met borsten en iets wat niets mannelijks meer heeft. Succes met voortplanten dus. Maar ze zijn dan wel lekker woke en deugen als de beste uiteraard.
De opvolgende generatie zal vast volledig in-vitro zijn en op bepaalde kenmerken geselecteerd zijn, geheel conform het WEF plan dus.
13-07-2022, 09:22 door Anoniem
Het is een frappe van allerlei hollywood films in de blender...

Enemy Of the State
Truman Show
Minority Report
Gattaca
The Life of Others
The Circle
V for vendetta
13-07-2022, 11:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ja, natuurlijk willen ze dat. Lekker mensen in de gaten houden.
Reden te meer om niemand te vertellen dat je ze hebt. Stelletje idioten daar.
Net of er hier geen idioten zijn die datzelfde doen. Er zijn hier ook hele generaties los geraakt van enige realiteitszin en eigenwaarde die overal in trappen en ook alles pikken.
Ja een hele generatie die overal tegenaan trappen en alles afpikken die hebben we inderdaad maar dat is juist wat we moeten omkeren en oplossen met dit soort maatregelen.
Die generatie moet maar eens leren dat je niet tegen ouderen, winkelpersoneel, overheidspersoneel etc mag trappen en dat je geen spullen mag pikken. Ga lekker zelf studeren en werken en geld verdienen. En leren hoe je je kinderen opvoedt zodat ze niet net zo worden als jij.
13-07-2022, 14:23 door Anoniem
Door Anoniem:Die generatie moet maar eens leren dat je niet tegen ouderen, winkelpersoneel, overheidspersoneel etc mag trappen en dat je geen spullen mag pikken. Ga lekker zelf studeren en werken en geld verdienen. En leren hoe je je kinderen opvoedt zodat ze niet net zo worden als jij.

Waarom zouden ze?
Generaties Nederlanders EN nieuwe Nederlanders hebben geleerd dat leren alleen iets is om nog effe niet te hoeven werken. Zolang je studiefinanciering krijgt/kreeg of het bol kunt werken financieel, ga je net zo lang leren als het kan...
Vervolgens ben je zo afgestudeerd in een vak waar geen vraag naar is (want je wilde natuurlijk wel de makkelijke opleidingen zoals psychologie enzo) en vang je dan duizenden euro's subsidie om je weer om te laten scholen (weer effe niet werken)...
Vervolgens ga je zwanger worden en nooit meer werken of ga je naar het buitenland (of terug) en gaat daar andere mensen vertellen hoe ze moeten doen.

Je mag overal tegenaan schoppen, want dan wordt er naar je geluisterd door die psychologen die bij de overheid zitten. Dan krijg je een potje geld voor onderzoek, potje geld voor proeven en een potje geld voor oplossen van problemen.
Straffen krijg je toch niet, en anders roep je discreminatie of iets anders mitigerends... Krijg je weer een zak met geld...

Kinderen opvoeden, dat doe je zowiezo niet.. .Kinderen krijg je omdat het status geeft, misschien wel kinderbijslag, maar opvoeden, nee,... want dat is iritant, heb je geen tijd voor omdat je nog steeds vrijgezellen leven wil blijven doen...
13-07-2022, 17:27 door Anoniem
Snap die ophef niet. Of je moet gek genoeg zijn daar tegen je zin in mee te gaan. Wat is er gebeurd bij simpelweg een 'nee' ipv allerlei complottheorieën erop los te laten? Alleenstaande bejaarden bijv. kunnen zich hiermee wél veiliger voelen.
14-07-2022, 14:36 door -Peter-
Door Anoniem: Je weet toch? Alles van over de plas komt uiteindelijk onze kant op.....

Dan wordt mijn camera ook wel een echte cop-cam. Staat uit op cruciale momenten of mijn bolle hoofd zit voor de lens.

https://www.youtube.com/watch?v=uNFeLjqaJas
Zonder internet te gebruiken.
En nog met een privacy mode ook.

Peter
16-07-2022, 16:41 door Anoniem
Live - dan krijg je een politiestaat. Live meekijken tijdens een gijzeling, schietpartij - dat mag weer wel, maar dan zijn er omstandigheden die dat meekijken rechtvaardigen (het is dan aangewezen dat een onderzoeksrechter een bevel geeft).

Je moet je echter echter afvragen of dit nog een gezonde democratie is? Als je dan ziet hoe laf men geweest is met 6 januari... Dan wordt dit artikel wel extra pijnlijk!

Hier ten tijde van de Bistel-kraak in den tijd van Wildefriet-hyper-onbekwame-Martens - heeft men die copy_paste-prutser-hacker veroordeeld voor de diefstal van electriciteit. Dus als men door meer te kijken een zeker vermogen verbruikt - kan u hetzelfde argument gebruiken tegen de arm der wet - zeker weten, dit lukt perfect in Belgen-bananenland!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.