image

Italiaanse overheid ontkent datadiefstal bij fiscus door ransomwaregroep

dinsdag 26 juli 2022, 12:18 door Redactie, 2 reacties

Criminelen hebben geen data van de Italiaanse belastingdienst gestolen, zo stellen de Italiaanse autoriteiten nadat een beruchte ransomwaregroep claimde dat het gigabytes aan gegevens heeft buitgemaakt. Op de eigen website claimen de criminelen achter de LockBit-ransomware dat ze in totaal 78 gigabyte bij het Agenzia Entrante hebben gestolen. Wanneer de Italiaanse fiscus het gevraagde losgeld niet betaalt zal de groep de gestolen data openbaar maken.

De Italiaanse belastingdienst vroeg vervolgens het it-agentschap Sogei van het ministerie van Economie en Financiën om een onderzoek uit te voeren, zo laat het Italiaanse persbureau ANSA weten. Sogei stelt dat er geen aanval op de belastingdienst heeft plaatsgevonden en er geen data is buitgemaakt. De LockBit-groep zegt de gestolen gegevens over vier dagen op de eigen website te zullen publiceren.

Image

Reacties (2)
26-07-2022, 14:30 door walmare
Ojee ransomware dat met group policies volledig automatisch het hele Windows domain gepusht encrypt!
Gezellige Ransomware as a service. Adios kameraden.
26-07-2022, 16:48 door Anoniem
Horen we wel vaker dat Italiaanse bedrijven alles ontkennen...
Zoals laatst bij Ferrari F1 waarbij Leclerc moest aangeven dat het zijn eigen fout was (om maar te voorkomen dat drommen Amerikanen Ferrari gaan aanklagen met een 'Marco Bakkertje')....

Totdat het niet meer te ontkennen valt, dan nog steeds ontkennen, en daar het slachtoffer als dader neerzetten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.