image

Duitse kamer van koophandel wegens "mogelijke cyberaanval" offline

donderdag 4 augustus 2022, 17:10 door Redactie, 0 reacties

De Duitse kamer van koophandel (DIHK) heeft wegens een "mogelijke cyberaanval" alle systemen uit voorzorg uitgeschakeld. Daardoor zijn tal van diensten offline en is de organisatie niet via e-mail of telefoon bereikbaar. Duitsland telt 79 regionale kamers van koophandel waarvan het grootste deel afgelopen nacht het slachtoffer van de "mogelijke cyberaanval" werd.

Via de eigen website, Twitter en LinkedIn laat DIHK weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing, beveiliging en herstel. Zo worden systemen na te zijn getest weer online gebracht, zodat diensten weer beschikbaar voor ondernemingen komen. "Zodra de veiligheid van onze systemen volledig is hersteld zullen we dit laten weten", aldus de organisatie. Verdere details zijn niet gegeven.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.