image

DuckDuckGo gaat binnenkort ook trackingscripts van Microsoft blokkeren

vrijdag 5 augustus 2022, 14:24 door Redactie, 7 reacties

DuckDuckGo gaat binnenkort ook trackingscripts van Microsoft in de eigen browser en extensie blokkeren zo is vandaag bekendgemaakt. DuckDuckGo kwam onlangs onder vuur te liggen omdat het third-party scripts van Microsoft op websites niet blokkeert. Het gaat hierbij om trackingscripts die websites zelfs plaatsen.

De op privacygerichte zoekmachine biedt ook een eigen browser en extensie die trackingscripts van bijvoorbeeld Facebook en Google blokkeren. Scripts van Microsoft werden echter doorgelaten. Dit zorgde voor de nodige kritiek. DuckDuckGo-oprichter Gabriel Weinberg liet op Twitter weten dat DuckDuckGo vanwege een overeenkomst met Microsoft de scripts van het techbedrijf niet mocht blokkeren. De overeenkomst met Microsoft betreft het gebruik van Bing als bron voor de DuckDuckGo-zoekmachine.

Weinberg stelt dat DuckDuckGo een dergelijke afspraak niet met andere bedrijven heeft en de trackingscripts van Microsoft komende week binnen de extensies en browser worden geblokkeerd. Daarnaast is er een aparte pagina die uitlegt hoe trackingscripts binnen DuckDuckGo worden geblokkeerd.

Reacties (7)
05-08-2022, 17:06 door Anoniem
Om aan die datahonger, waar ze zelf al niks mee kunnen, een einde te maken is er maar één uitweg. Voer ze eenvoudig meer dan hun ingewanden aankunnen. Bij voorkeur met de grootst mogelijke onzin en het beste allemaal tegelijk.
06-08-2022, 11:00 door Anoniem
Door Anoniem: Om aan die datahonger, waar ze zelf al niks mee kunnen, een einde te maken is er maar één uitweg. Voer ze eenvoudig meer dan hun ingewanden aankunnen. Bij voorkeur met de grootst mogelijke onzin en het beste allemaal tegelijk.

OK, prima tip, maar hoe dan?
06-08-2022, 13:25 door Anoniem
Dag Anoniem, wat bedoel je met ‘waar ze zelf al niks mee kunnen’? Bedoel je dat de hoeveelheid data nu al meer is dan advertentieplatforms zinvol kunnen verwerken?
07-08-2022, 04:42 door Anoniem
Door Anoniem: Dag Anoniem, wat bedoel je met ‘waar ze zelf al niks mee kunnen’? Bedoel je dat de hoeveelheid data nu al meer is dan advertentieplatforms zinvol kunnen verwerken?

Als ik een advertentieplatform was dan had ik mezelf, met alles wat ik weet wat ze weten, al veel beter in de maling kunnen nemen om van alles te kopen dat ik eigenlijk niet nodig heb. Het meeste hebben van heel veel data is enkel om aandelen te verkopen en te bluffen dat als je zou weten wat je er mee zou kunnen de sky de limit is. Aan gepensioneerden die al zo vaak getild zijn in hun leven dat ze echt nergens medelijden meer mee hebben. Ik word eigenlijk niet genoeg belazerd en die gepensioneerden juist te veel. Maar dat verdienen ze ook.
07-08-2022, 12:33 door johanw
Door Anoniem:
Door Anoniem: Om aan die datahonger, waar ze zelf al niks mee kunnen, een einde te maken is er maar één uitweg. Voer ze eenvoudig meer dan hun ingewanden aankunnen. Bij voorkeur met de grootst mogelijke onzin en het beste allemaal tegelijk.

OK, prima tip, maar hoe dan?

Installeer https://adnauseam.io/ . Sitebeheerders hebben er een hekel aan omdat het zorgt dat advertentieboeren ze minder vertrouwen als veel bezoekers dat draaien.
07-08-2022, 17:46 door Anoniem
Adnauseam lijkt mooi, maar is er ook zoiets dat random allerlei websites bezoekt ?
Dan maak je echt een hoop fake data.
08-08-2022, 09:07 door walmare - Bijgewerkt: 08-08-2022, 09:09
DuckDuckGo-oprichter Gabriel Weinberg liet op Twitter weten dat DuckDuckGo vanwege een overeenkomst met Microsoft de scripts van het techbedrijf niet mocht blokkeren
En zo stelt ms nog steeds allerlei vreemde voorwaarden bij het gebruik van msproducten. Stoppen met het gebruik van msproducten krijg je geen spijt van. Dit gaat DD veel klanten kosten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.