image

Groot Amerikaans schooldistrict getroffen door ransomware-aanval

dinsdag 6 september 2022, 14:54 door Redactie, 2 reacties

Het op één na grootste schooldistrict van de Verenigde Staten is getroffen door een ransomware-aanval wat voor aanzienlijke verstoringen van de digitale infrastructuur heeft gezorgd. Het Los Angeles Unified School District (LAUSD) telt ruim 660.000 leerlingen en 25.000 leraren. Het district had vorig jaar, mede vanwege coronasteun, een budget van 13,8 miljard dollar.

Dit weekend raakten systemen van het schooldistrict besmet met ransomware, waardoor de website offline ging, alsmede mailservers en het systeem waarmee leraren lessen publiceren en aanwezigheid bijhouden. Ook diensten voor leerlingen en ouders waren onbereikbaar. Ondanks de omvangrijke verstoring van systemen zullen de scholen in het schooldistrict vandaag gewoon zoals gepland hun deuren openen.

Na ontdekking van de aanval bracht het Witte Huis het ministerie van Onderwijs, de FBI en het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het ministerie van Homeland security samen om ondersteuning te bieden. Details over de aanval, zoals hoe de aanvallers wisten binnen te dringen, zijn niet gegeven. In eerste instantie sprak het schooldistrict nog over "technische problemen". Later vandaag wordt er naar verwachting meer informatie gegeven.

Image

Reacties (2)
06-09-2022, 19:28 door walmare
Vreselijk weer. Een Office365 bolwerk. Elke dag is het raak met die windowsomgeving. Maakt niet uit mkb, scholen, gemeentes, universiteiten, oliepijpleidingen etc. Het probleem ligt altijd bij de gebruiker of beheerder want kritiek op de grote gelegenheidsverschaffer mag je niet hebben want dan kom je aan de lieve heer.
Voorlopig zijn de scholen met Chromebooks en een Linuxinfrastructuur spekkoper en lachen ze zich helemaal de ziekte.
07-09-2022, 02:16 door Anoniem
Door walmare: Vreselijk weer. Een Office365 bolwerk. Elke dag is het raak met die windowsomgeving. Maakt niet uit mkb, scholen, gemeentes, universiteiten, oliepijpleidingen etc. Het probleem ligt altijd bij de gebruiker of beheerder want kritiek op de grote gelegenheidsverschaffer mag je niet hebben want dan kom je aan de lieve heer.
Voorlopig zijn de scholen met Chromebooks en een Linuxinfrastructuur spekkoper en lachen ze zich helemaal de ziekte.

Ik weet niet of ze zich de ziekte lacheb.
U wel blijkbaar.
Nou is leedvermaak niet van toepassing denk ik op zo een groot probleem.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.