image

Eerste Signal-president hekelt surveillance door dominante techbedrijven

dinsdag 6 september 2022, 14:34 door Redactie, 5 reacties

Meredith Whittaker wordt volgende week de eerste president van chatapp Signal en wil in die rol vooral het "surveillancebusinessmodel" van dominante techbedrijven doorbreken en het aantal gebruikers van de app laten groeien. Dat schrijft ze in haar eerste blogposting voor Signal. Whittaker was eerder werkzaam bij Google, waar ze in 2019 na een dienstverband van dertien jaar opstapte.

Ze zegt dat ze zich altijd heeft gericht op de werking en prikkels achter het surveillancebusinessmodel. Een model dat er volgens haar voor zorgt dat een handvol dominante techbedrijven steeds meer van het dagelijkse leven kan monitoren, van de werkvloer, school, woning en daarbuiten, en en dat de netwerkeffecten van dit businessmodel ervoor zorgt dat deze bedrijven hun monopoliestatus verder kunnen versterken.

"Ik heb uitgebreide kennis van de omgeving gevormd door het dominante businessmodel voor techbedrijven, en wat er nodig is om technologie te ontwikkelen die dit model afwijst", aldus Whittaker. Ze claimt dat Signal een omgeving biedt waar privécommunicatie mogelijk is, buiten de surveillance van dominante techbedrijven en staten die hun data kunnen opvragen.

Reacties (5)
06-09-2022, 16:39 door Anoniem
Laat haar eerst beginnen met het mogelijk maken om via e-mail te registreren. Dat je nu per se met een telefoonnummer moet activeren is niet te accepteren als je een beetje tegen het "surveillancebusinessmodel" wil verzetten.
06-09-2022, 18:23 door Anoniem
https://conversationalist.org/2020/03/05/the-prodigal-techbro/
06-09-2022, 19:11 door Anoniem
Maar waarom maakt mijn Signal (alleen de desktop versie heb ik gechecked) dan continue verbinding met Google?
07-09-2022, 08:30 door Anoniem
Door Anoniem: Laat haar eerst beginnen met het mogelijk maken om via e-mail te registreren. Dat je nu per se met een telefoonnummer moet activeren is niet te accepteren als je een beetje tegen het "surveillancebusinessmodel" wil verzetten.

Waarom niet gewoon chatapp installeren, ID genereren en klaar?

https://threema.ch/en/faq/threema_id
07-09-2022, 12:20 door Anoniem
Wilt u kennis maken met een van de Amazon zoek'honden' ,dat kan via deze link, Phoebe of een andere hond verwelkomt u.

http://www.amazon.com/Geek-This/dp/0000000000/ref=AAAAA?ie=UTF8&**keywords=search+term

luntrus
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.