image

VS haalt marktplaats met miljoenen gestolen inloggegevens offline

woensdag 7 september 2022, 11:38 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben, mede dankzij optreden van de Nederlandse politie, een criminele marktplaats offline gehaald waarop miljoenen gestolen inloggegevens werden verhandeld, alsmede tienduizenden creditcardgegevens en gescande paspoorten en rijbewijzen. Tevens is de vermeende beheerder van de WT1Shop-marktplaats aangeklaagd. Het gaat om een 36-jarige man uit Moldavië. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Via WT1Shop werden miljoenen gestolen inloggegevens voor webwinkels, e-mailaccounts, bankrekeningen, remote access oplossingen en PayPal-accounts, 25.000 gescande rijbewijzen en paspoorten en gegevens van 108.000 bankrekeningen en bijna 22.000 creditcards aangeboden. De marktplaats bood een forum en betaalmechanisme voor de verkoop en aanschaf van gestolen persoonlijke informatie via bitcoin.

De Nederlandse politie speelde een rol bij het onderzoek naar de criminele marktplaats. In juni 2020 wist de politie namelijk een kopie van de WT1Shop-database in handen te krijgen. Hoe deze database werd verkregen is niet bekendgemaakt. De database liet zien dat er bijna 61.000 geregistreerde gebruikers actief waren, waaronder 91 aanbieders en twee beheerders. Via de marktplaats waren op dat moment 2,4 miljoen inloggegevens voor een bedrag van zo'n vier miljoen dollar verhandeld.

Eind december bleek dat het aantal gebruikers was gestegen naar 106.000 en er 94 aanbieders actief waren. Die boden bij elkaar zo'n 5,9 miljoen gestolen inloggegevens aan. De Amerikaanse autoriteiten hebben vier domeinen van de marktplaats in beslag genomen, de server waarop de website draaide is nu in handen van de Portugese autoriteiten.

Reacties (1)
07-09-2022, 14:34 door Anoniem
Welkom in de wereldwijde digitale samenleving,
upload jou persoonlijke gegevens,anders heb je geen rechten bij overheids-diensten,servicediensten,winkels
en mag je en kan je steeds minder doen,maar let wel op en maak je niet druk bij ons zijn jou gegevens veilig.

Intussen de vrijheden en privacy van iedereen verder aantasten om
achter de boeven aan te hollen,mosterd na de maaltijd,slachtoffers zijn er al gemaakt.

The Matrix
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.