image

NortonLifeLock voltooit miljardenovername van antivirusbedrijf Avast

maandag 12 september 2022, 15:56 door Redactie, 2 reacties

Securitybedrijf NortonLifeLock heeft de vorig jaar aangekondigde miljardenovername van antivirusbedrijf Avast voltooid. Vorig jaar werd de deal ter waarde van 8,1 miljard dollar aangekondigd. De nieuwe combinatie gaat als NortonLifeLock verder.

NortonLifeLock komt voort uit de overname van Symantecs bedrijfsdivisie door chipgigant Broadcom in 2019. De consumententak ging vervolgens door als NortonLifeLock en besloot zich volledig op eindgebruikers te richten. Eerder nam NortonLifeLock nog concurrent Avira over voor een bedrag van 360 miljoen dollar. Avast, dat inmiddels zevenduizend medewerkers telt, werd in 2016 voor een bedrag van 1,3 miljard dollar eigenaar van antivirusbedrijf AVG.

Naast een betaald product biedt Avast ook een gratis virusscanner. Deze scanner was enige tijd het meestgebruikte antivirusprogramma ter wereld. Inmiddels is Windows al enige door Microsoft uitgerust met Defender, een gratis ingebouwde virusscanner die in de tests vaak net zo goed of beter presteert dan betaalde producten. In 2019 maakte Microsoft bekend dat Defender een marktaandeel van meer dan vijftig procent heeft.

Reacties (2)
12-09-2022, 17:19 door Anoniem
Welkom in de wereld van de open markt.

Leuker kunnen we het niet maken,wel makkelijker.

The Matrix
12-09-2022, 17:39 door Anoniem
Wat was de USA ook al weer van plan om de reeds bestaande en dus ook nieuwe tech superpowers tegen te gaan? Mag dat bandje of podcastje nogeens worden afgespeeld?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.