image

Datalek online bank Revolut raakt vijftigduizend klanten

woensdag 21 september 2022, 16:03 door Redactie, 4 reacties

De Britse online bank Revolut heeft met een datalek te maken gekregen, waarbij gegevens van vijftigduizend klanten zijn buitgemaakt, waaronder twintigduizend Europeanen. Het zou gaan om namen, adresgegevens, e-mailadressen, telefoonnummers en rekeninginformatie. Dat blijkt uit een melding bij de Litouwse autoriteiten.

Hoeveel Nederlandse klanten zijn getroffen wil de bank niet zeggen. Revolut claimde eerder dat het zeer snel in Nederland groeide en daarom een kantoor in Amsterdam opende. Volgens Revolut, dat inmiddels ook klanten heeft gewaarschuwd, is de klantendata door middel van social engineering gestolen. Exacte details zijn niet gegeven. Na de inbraak bij de bank lieten verschillende klanten weten dat ze phishingberichten via sms ontvingen, maar het staat niet vast dat die door de aanvallers achter de Revolut-inbraak zijn verstuurd.

Reacties (4)
22-09-2022, 09:20 door ArjanB
Britse bank?
Revolut Bank is een bank opgericht en met vergunning in de Republiek Litouwen met bedrijfsnummer 304580906, autorisatiecode LB002119 en met maatschappelijke zetel te Konstitucijos ave. 21B, 08130, Vilnius, de Republiek Litouwen.
22-09-2022, 09:34 door _R0N_
Door ArjanB: Britse bank?

Revolut is een in Litouwen gevestigde internationaal actieve bank, die zich richt op inwoners van de eurozone. ... Hoofdkantoor, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Ja, hoofdkantoor staat in Londen, dus Brits.
22-09-2022, 13:46 door Anoniem
Door _R0N_:
Door ArjanB: Britse bank?

Revolut is een in Litouwen gevestigde internationaal actieve bank, die zich richt op inwoners van de eurozone. ... Hoofdkantoor, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Ja, hoofdkantoor staat in Londen, dus Brits.

Zoals de bekende Nederlandse bands "The Rolling Stones" en "U2" , gezien hun hoofdkantoor in Amsterdam.
22-09-2022, 21:24 door Anoniem
Door ArjanB: Britse bank?
Het is als Britse bank opgericht, maar toen de Brexit eraan kwam hebben ze een bank in Litouwen opgericht en daar al hun niet-Britse klanten naar overgeheveld. Hierdoor bestaan ze nu als Britse én als Europese (Litouwse) bank.
https://www.revolut.com/nl-NL/help/meer/brexit/wat-heeft-revolut-gedaan-om-zich-voor-te-bereiden-op-brexit
https://www.moneyvox.fr/banque-en-ligne/actualites/81465/revolut-votre-compte-bancaire-demenage-en-lituanie-ca-change-quoi(in het Frans)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.