image

Duitse politie houdt man aan voor diefstal van 4 miljoen euro via phishing

vrijdag 30 september 2022, 16:50 door Redactie, 0 reacties

De Duitse politie heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van het stelen van minstens vier miljoen euro door middel van phishing. Volgens de Duitse autoriteiten verstuurden de man en twee van zijn handlangers op grote schaal phishingmails, waarin werd gelinkt naar een phishingsite. Deze phishingsites vroegen slachtoffers om inloggegevens voor internetbankieren en een TAN-code.

Met deze gegevens konden de verdachten inloggen op de bankrekening van het slachtoffer en zo zaken als saldo en eerdere transacties zien. Vervolgens belden ze het slachtoffer en deden zich voor als bankmedewerker, waarbij het slachtoffer werd misleid om meerdere TAN-codes te verstrekken. Met deze codes konden de verdachten vervolgens geld naar andere rekeningen overmaken. De schade zou minstens vier miljoen euro bedragen. Om hun sporen te verbergen zouden de drie mannen ook ddos-aanvallen tegen banken hebben uitgevoerd.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.