image

Shopify verplicht webshops tot vermelden van contactgegevens

vrijdag 7 oktober 2022, 14:47 door Redactie, 4 reacties

Het Canadese webshopplatform Shopify gaat webshops die de consumentenregels overtreden voortaan weren en zal webwinkels ook verplichten om contactgegevens te vermelden. Dat laat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag weten. Via Shopify is het eenvoudig om een eigen webwinkel te starten. Volgens de ACM kregen Europese consumentenautoriteiten veel klachten over bij Shopify gehoste webshops.

Het ging dan onder andere om nepaanbiedingen, onduidelijke voorwaarden voor terugsturen en het niet vermelden van contactgegevens. Na overleg met Europese consumentenorganisaties gaat Shopify webwinkels weren die niet voldoen aan de consumentenregels als de Europese consumentenautoriteiten hierom vragen. Ook gaat het platform webshops voorlichten over Europese consumentenregels en worden in de model-websites verplichte velden toegevoegd voor contactgegevens van de webshop.

"Shopify liet de webwinkels vrij in wat er op de website stond. Ook in de standaard-modellen werd geen rekening gehouden met de voorwaarden waaraan webshops moeten voldoen, zoals het vermelden van contactgegevens van de webshop. Door de toezeggingen van Shopify worden nu duizenden webshops beter voor consumenten. Shopify gaat ook sneller reageren wanneer malafide webshops consumentenschade veroorzaken", zegt Edwin van Houten, directeur Consumenten bij de ACM.

Reacties (4)
07-10-2022, 15:09 door Anoniem
Gaan ze dat zo doen? Via cdn.shopify.com - voorbeeldcode niet actief...
https://cdn.shopify.com/speedcurve-lux/js/lux.js?id=64441087
07-10-2022, 17:56 door Anoniem
Er zijn letterlijk blackhat tutorials over hoe te scammen op Shopify. Ondertussen zou je denken dat je toch je identiteit en adres moet gaan bevestigen voordat je er mee aan de slag kan gaan. Als je het vermelden van contactgegevens als maatregel oplegt kunnen ze gewoon invullen wat ze willen...
07-10-2022, 21:54 door Anoniem
Shopify is zo een concept waarbij je wat huurt wat eigenlijk niet van jezelf wordt. Wix is ook zoiets.

Je werkt dus ook voor hun. En dan kun je inderdaad door je manager op de vingers worden getikt. Ondanks dat de huur hun kant uit gaat.

Je betaalt dus ook om door je leverancier op je plek gezet te worden. Wat natuurlijk heel duidelijk in de kleine lettertjes staat. Op pagina 43.
08-10-2022, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem: Er zijn letterlijk blackhat tutorials over hoe te scammen op Shopify. Ondertussen zou je denken dat je toch je identiteit en adres moet gaan bevestigen voordat je er mee aan de slag kan gaan. Als je het vermelden van contactgegevens als maatregel oplegt kunnen ze gewoon invullen wat ze willen...
Je kunt toch een nieuw aangemaakte shop op inactief zetten totdat er een reactie is gekomen op een melding richting
het vermelde contactadres? En bij wiziging van de contactgegevens dezelfde procedure doorlopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.