image

Signal stopt met ondersteuning om sms-berichten te versturen

donderdag 13 oktober 2022, 09:39 door Redactie, 3 reacties

Gebruikers van de Androidversie van Signal kunnen binnenkort geen sms-berichten meer via de chatapp versturen. Jarenlang bood Signal deze optie op Android. Het idee was om gebruikers één centrale plek te bieden voor de meeste van de berichten die ze dagelijks versturen of ontvangen. Sms-berichten zijn echter niet end-to-end versleuteld. "Ze lekken gevoelige metadata en plaatsen je data in handen van telecombedrijven", aldus Signal in de aankondiging.

Daarnaast kunnen aan het versturen van sms-berichten kosten zijn verbonden, waardoor gebruikers met onverwacht hoge telefoonrekeningen te maken kunnen krijgen. Verder is er het probleem dat end-to-end versleutelde berichten die via Signal worden verstuurd en onbeveiligde sms-berichten binnen de Signal-interface worden weergegeven, waardoor gebruikers zouden kunnen denken dat hun sms'jes wel zijn beveiligd.

Volgens de chatapp is nu het moment gekomen dat het ondersteunen van sms geen zin meer heeft. Daarom is besloten om de sms-support in de Androidversie van Signal te verwijderen. Iets dat de komende maanden zal plaatsvinden. Dit heeft alleen gevolgen voor Android-gebruikers die Signal ook als hun standaard sms-app gebruiken. In de komende tijd kunnen deze gebruikers hun sms-berichten naar een andere app exporteren. De mogelijkheid om sms-berichten te versturen is nooit in de desktop- of iOS-app aanwezig geweest.

Reacties (3)
13-10-2022, 11:23 door Anoniem
Een schocker dat dit er uberhaupt in zat. In ieder geval een wapenfeit van Meredith Whittaker, ze wil Signal ook transformeren tot een betaalde app dus dat financiele motief is gek.
13-10-2022, 14:23 door Anoniem
Ik begrijp de keuze maar als dit daadwerkelijk wordt gestopt, stop ik met het gebruik van Signal. Zo'n 98% van mijn contacten gebruikt geen Signal, met hen SMS ik. Nu merk ik het verschil niet, ik doe alles in een applicatie. Als dit wordt opgesplitst in twee applicaties, dan zie ik het nut niet van Signal. Veel van mijn contacten die Signal 'gebruiken', gebruiken het omdat ik het gebruik. Als ik bijv. Session gebruik, installeren ze Session en mijn voorkeur gaat dan uit naar Session.

getsession.org
13-10-2022, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ik begrijp de keuze maar als dit daadwerkelijk wordt gestopt, stop ik met het gebruik van Signal. Zo'n 98% van mijn contacten gebruikt geen Signal, met hen SMS ik. Nu merk ik het verschil niet, ik doe alles in een applicatie. Als dit wordt opgesplitst in twee applicaties, dan zie ik het nut niet van Signal. Veel van mijn contacten die Signal 'gebruiken', gebruiken het omdat ik het gebruik. Als ik bijv. Session gebruik, installeren ze Session en mijn voorkeur gaat dan uit naar Session.

getsession.org
Eens! De kracht van Signal is juist dat je één app hebt waarin SMS en Signal berichten gecombineerd zijn. SMS eruit slopen onder het mom van 'onveilig' is niet de oplossing. Als de tegenpartij geen Signal heeft, moet de gebruiker van app wisselen om alsnog een onveilig SMS bericht te versturen. Ipv de SMS app, kan ik dan ook Whatsapp opstarten, want die heeft vrijwel iedereen.
Ik vermoed dat deze wijziging eerder gebruikers gaat kosten dan dat het gebruikers binnenhaalt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.