image

Privacy First waarschuwt voor "bancair sleepnet" dat kabinet wil invoeren

zaterdag 15 oktober 2022, 18:44 door Redactie, 28 reacties

De gezamenlijke transactiemonitoring door banken die het kabinet wil invoeren zorgt voor een "bancair sleepnet" dat geen plek in Nederland hoort te hebben, zo waarschuwt Privacy First. Gisteren meldde Security.NL dat het ministerie van Financiën, ondanks felle kritiek van de Raad van State en Autoriteit Persoonsgegevens, het wetsvoorstel voor de Wet plan van aanpak witwassen binnenkort naar de Tweede Kamer zal sturen.

De wet verbiedt contante betalingen vanaf drieduizend euro en maakt het eenvoudiger voor banken om klantgegevens met elkaar uit te wisselen. Privacy First spreekt van een "bancair sleepnet" dat de complete financiële transactiegegevens van Nederlandse burgers, bedrijven en organisaties zal bevatten. De privacystichting roept iedereen dan ook op om tegen het kabinetsplan te strijden.

Nederlandse wetgeving verplicht banken al sinds 1994 om zich met de bestrijding van misdaad bezig te houden. Zo zijn banken verplicht onderzoek te doen naar al hun klanten, zowel organisaties, bedrijven als burgers. Verder zijn banken verplicht om alle financiële transacties, klein en groot, te monitoren en na te gaan of er aanwijzingen zijn dat financiële middelen van een klant van misdaad afkomstig zijn.

"Nu al gaat er het nodige mis met de uitvoering van deze taken door banken: mensen krijgen indringende vragen over betalingen en begrijpen niet waar de banken mee bezig zijn", aldus Privacy First. Om kosten bij het klantenonderzoek te besparen is er in 2020 een speciale BV opgericht, Transactie Monitoring Nederland BV (TMNL). Om mogelijk te maken dat TMNL alle transacties van Nederlandse banken analyseert is een wetswijziging vereist, dat het kabinet ondanks de kritiek toch wil doorvoeren.

"De massale schaal waarop banktransacties gezamenlijk zullen worden gemonitord is ongekend en betekent een vergaande inbreuk op de vertrouwelijkheid van gegevens van burgers en bedrijven. Daarbij gaat het niet alleen om het recht op privacy. Deze monitoring kan ook leiden tot uitsluiting en discriminatie", zo waarschuwde de Raad van State eerder dit jaar, dat verder oordeelde dat het niet is aangetoond dat deze gezamenlijke transactiemonitoring noodzakelijk en proportioneel is.

Reacties (28)
15-10-2022, 19:27 door Anoniem
Als ik dan toch in de gaten gehouden word alsof ik een crimineel ben, kan ik misschien maar beter crimineel worden ook.
Dan heb ik in ieder geval het gevoel dat de inbreuk op mijn privacy gerechtvaardigd is.
Maar liever heb ik deze Chinese praktijken helemaal niet.
15-10-2022, 19:37 door Anoniem
3.000€ cash limiet. Als de inflatie nog vasthoudt zoals nu kun je daar straks niet eens meer mee tanken.
15-10-2022, 19:38 door Anoniem
Gewoon de Sleepwet,

Argument : Veiligheid

Wie u bent en wat u doet en zegt is niet belangrijk

Je hebt te doen wat wij jou opdragen en te luisteren.

EU-nl 2022
15-10-2022, 20:39 door Anoniem
De privacystichting roept iedereen dan ook op om tegen het kabinetsplan te strijden.

Ze zijn alleen vergeten aan te geven hoe mensen en organisaties dat kunnen doen.

- Moet iedereen de wapens op pakken en naar Den Haag gaan? (EFF roept op tot "strijden")
- Moet iedereen een klacht bij de politie of het AP in dienen?
- Moet iedereen een rechtzaak gaan starten tegen de staat of individuele kabinetsleden?
- Moet iedereen hun bankrekening(en) gaan opzeggen?
- Moet iedereen hun volksvertegenwoordiger (wie is dat?) mailen, bellen, voor hun huisdeur belagen?
- ?????
16-10-2022, 08:24 door Anoniem
Door Anoniem:
De privacystichting roept iedereen dan ook op om tegen het kabinetsplan te strijden.

Ze zijn alleen vergeten aan te geven hoe mensen en organisaties dat kunnen doen.

- Moet iedereen de wapens op pakken en naar Den Haag gaan? (EFF roept op tot "strijden")
- Moet iedereen een klacht bij de politie of het AP in dienen?
- Moet iedereen een rechtzaak gaan starten tegen de staat of individuele kabinetsleden?
- Moet iedereen hun bankrekening(en) gaan opzeggen?
- Moet iedereen hun volksvertegenwoordiger (wie is dat?) mailen, bellen, voor hun huisdeur belagen?
- ?????

Gewoon allemaal met de auto op het Malieveld gaan staan. Of de snelwegen blokkeren en autobanden in brand steken. Bij een minister of een staatssecretaris voor de deur gaan staan kan ook. Vlaggen omgekeerd aan lantaarnpalen hangen werkt ook goed. Burgers Defence Force oprichten, dan worden we bij Remkes uitgenodigd om er over te praten. Zo kunnen we deze privacyschending heel lang uitstellen en van uitstel komt afstel.
16-10-2022, 08:38 door Anoniem
Als je er kritiek op uit, komt een staatstrol vragen of je je wel goed voelt en of je er niet eens erover moet gaan praten. Waar zijn we met z'n allen toch in beland de afgelopen tijd? We worden gesloopt en waarom?
16-10-2022, 09:48 door Anoniem
En je moet er zelf ook nog voor betalen, krijg elke maand een bedrag van 6,50 gefactureerd voor kosten klantonderzoek.

Als je 10.000.000 bankrekening hebt is dat toch 65 miljoen per maand, daar kan je een hoop van doen..
16-10-2022, 09:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-10-2022, 10:24
Paniekvoetbal:

...De wet verbiedt contante betalingen vanaf drieduizend euro en maakt het eenvoudiger voor banken om klantgegevens met elkaar uit te wisselen.

Zoals ik elders al schreef: het paniekvoetbal tegen de criminaliteit, om de vaste grond die zij begint te krijgen in de 'bovenwereld' te bestrijden, neemt koortsachtige vormen aan.

Sinds 2018 toen de harde signalen vanuit de recherche dat het water hun aan de lippen stond m.b.t. hun werk stevig werd verwoord met de uitspraak dat Nederland een narcostaat gaat worden als er geen substantiële bijdrage komt vanuit de overheid, is het kabinet te beflik...rd geweest om met die noodsignalen ernstig substantieel en met de hoogst mogelijke prioriteit heel veel te doen: teflon Rutte ten voeten uit.

En dan nu, na vergismoorden en moordaanslagen op zowel een advocaat en een journalist, een slepend proces op een crimineel monster, waarvan ik niet durf te schatten hoeveel 'klauwen met geld' het kost en nog gaat kosten, komt men met een draak van een wetgeving totaal in contradictie met het CBS dat jaarlijks liegt zo groen en geel als maar kan over d... dalende misdaadcijfers....

Van wie anders dan teflon Rutte en zijn conservatieve neoliberale kliek kun je dus verwachten dat dit gebeurt? antwoord: niemand anders.

Hoofdoorzaak in de kern is dat te veel volk wegblijft van de stembus of wel, dan op schreeuwers gaat stemmen zoals 'in den beginne': de narcist Fortuyn, daarna de blonde kamertrol Wilders en in latere chronologie: de Führer van het Forum voor Domocratie, die het al zo bont heeft gemaakt dat hij voor een week zijn opruiende mondspleet op slot moet houden in de 2e Kamer.

Ik geef Privacy First geen ongelijk maar de hele situatie is wel helemaal uit zijn ambivalente voegen gebarsten en iedereen die een beetje verder kijkt dan de spreekwoordelijke neuslengte ziet het om zich heen gebeuren:
De criminaliteit krijgt vaste voet aan de grond, en ten lange leste te wijten aan neoliberaal pappen en nathouden i.p.v. doorpakken zit men beleidsmatig zo met de situatie verlegen dat alleen nog met hak- en breekwetgeving - die tot veel weerstand leidt vanuit de samenleving - nog probeert het zinkende schip van onvoldoende gefinancierde criminaliteitsbestrijding drijvende te houden.


Dus nogmaals:
Wanneer komt de verlichting? Wanneer breekt de tijd aan dat het Nederlandse Electoraat teflon Rutte definitief aan de parlementaire geschiedenis toevoegt? 2025?
16-10-2022, 09:58 door Anoniem
Gewoon weer beginnen met alles cash te betalen, ik moet zeggen dat het lastig is, want het pinnen is zo gemakkelijke en gewend geworden...
16-10-2022, 12:37 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Als je er kritiek op uit, komt een staatstrol vragen of je je wel goed voelt en of je er niet eens erover moet gaan praten. Waar zijn we met z'n allen toch in beland de afgelopen tijd? We worden gesloopt en waarom?

Wat is een staatstrol? Een Russische dubbelintrigant, The Hood (Thunderbirds) of 'gewoon' de Führer van het Forum voor Domocratie?

'We' zijn nergens in beland. 'we' hebben de landing zelf veroorzaakt met onze oliedomme stembusgang voor de 4e keer op een rij, want: elk volk (we) krijgt de leiders die het verdient.
Dus nu niet gaan jammeren. Doe het er maar mee, want: eigen schuld dikke bult als 'we' wegblijven uit het stemhokje, of wel... dán gaan stemmen op partijen die niets meer doen dan opruiende praatjes brallen.
16-10-2022, 14:55 door Anoniem
Maar wat gaan wij er tegen doen dan? Dit is zo groot en het plan is al vele jaren geleden ingezet, dat wij als burgers hier niets tegen kunnen beginnen. Of we moeten idd de wapens oppakken en een burgeroorlog starten maar dat zie ik met dit volk niet gebeuren. Die halen met feestgedruis bezetters binnen alsof het hun grootste vrienden zijn dus zich verzetten tegen een vijandige overheid zal nooit gebeuren. Sowieso is er de afgelopen descennia veel energie gestoken om de mensen zo te indoctrineren dat kritsiche denkers weggegezet zijn en worden als idioten met opruiende praatjes die je vooral moet negeren of zelfs buitensluiten of misschien wel beter in een concentratiekamp moet op gaan sluiten want de staat heeft altijd gelijk en we hebben het zo slecht toch nog niet?
De illusie wordt gewekt dat wij als volk een stem mogen hebben in wat de 2e kamer en regering doet maar dat is al jaren niet meer het geval geval, of het uberhaupt al ooit geweest is. De WEF agenda wordt gewoon uitgevoerd, wie er ook aan de macht mocht komen want er zijn gewoon veel te veel mensen waar de elite van af moet. Of dat nu met prikken tegen fantasie virussen gaat, via ontgenderen van mensen zodat ze zich niet meer voortplanten of fake voedsel en energie crisisen waardoor er ook weer wat minder aanwas erbij komt, uiteindelijk is het de bedoeling dat we moeten gaan doen wat er door de elite gezegd wordt en eigen ideen worden niet getolereerd.
Uiteraard met dank aan de 1e en 2e kamer plus ons nep koningshuis waar geen enkele oorspronkelijke Oranje ooit ingezeten heeft nadat Willem het loodje had gelegd. We gaan met z'n allen ten onder, wen er maar vast aan.
Doe alles wat je nu nog kan doen want dat is straks over. De Euro is al enige tijd failliet maar dat wil men nog niet toegeven, dus koop voor wat je hebt zaken die je kunt ruilen tegen eten of andere benodigheden om de komenden facistische 'heil' staat te kunnen overleven. Mocht je nog wapens hebben hou ze vooral bij je want je zult ze wellicht hard nodig gaan hebben als de pleuris uitbreekt en je buren slaan aan het plunderen. Zorg goed voor jezelf en laat de rest het zelf maar uitzoeken, die willen er toch niet voor vechten maar staan wel voor je deur om je te bestelen als ze door hebben dat jij wel nog over zaken beschikt.
16-10-2022, 16:25 door Anoniem
Door Quink:
Paniekvoetbal:

...De wet verbiedt contante betalingen vanaf drieduizend euro en maakt het eenvoudiger voor banken om klantgegevens met elkaar uit te wisselen.

Zoals ik elders al schreef: het paniekvoetbal tegen de criminaliteit, om de vaste grond die zij begint te krijgen in de 'bovenwereld' te bestrijden, neemt koortsachtige vormen aan.

Sinds 2018 toen de harde signalen vanuit de recherche dat het water hun aan de lippen stond m.b.t. hun werk stevig werd verwoord met de uitspraak dat Nederland een narcostaat gaat worden als er geen substantiële bijdrage komt vanuit de overheid, is het kabinet te beflik...rd geweest om met die noodsignalen ernstig substantieel en met de hoogst mogelijke prioriteit heel veel te doen: teflon Rutte ten voeten uit.

En dan nu, na vergismoorden en moordaanslagen op zowel een advocaat en een journalist, een slepend proces op een crimineel monster, waarvan ik niet durf te schatten hoeveel 'klauwen met geld' het kost en nog gaat kosten, komt men met een draak van een wetgeving totaal in contradictie met het CBS dat jaarlijks liegt zo groen en geel als maar kan over d... dalende misdaadcijfers....

Van wie anders dan teflon Rutte en zijn conservatieve neoliberale kliek kun je dus verwachten dat dit gebeurt? antwoord: niemand anders.

Hoofdoorzaak in de kern is dat te veel volk wegblijft van de stembus of wel, dan op schreeuwers gaat stemmen zoals 'in den beginne': de narcist Fortuyn, daarna de blonde kamertrol Wilders en in latere chronologie: de Führer van het Forum voor Domocratie, die het al zo bont heeft gemaakt dat hij voor een week zijn opruiende mondspleet op slot moet houden in de 2e Kamer.

Ik geef Privacy First geen ongelijk maar de hele situatie is wel helemaal uit zijn ambivalente voegen gebarsten en iedereen die een beetje verder kijkt dan de spreekwoordelijke neuslengte ziet het om zich heen gebeuren:
De criminaliteit krijgt vaste voet aan de grond, en ten lange leste te wijten aan neoliberaal pappen en nathouden i.p.v. doorpakken zit men beleidsmatig zo met de situatie verlegen dat alleen nog met hak- en breekwetgeving - die tot veel weerstand leidt vanuit de samenleving - nog probeert het zinkende schip van onvoldoende gefinancierde criminaliteitsbestrijding drijvende te houden.


Dus nogmaals:
Wanneer komt de verlichting? Wanneer breekt de tijd aan dat het Nederlandse Electoraat teflon Rutte definitief aan de parlementaire geschiedenis toevoegt? 2025?
De narcostaat Nederland wordt bewust in stand gehouden omdat de baten blijkbaar (?) de kosten nog overwegen, dan wel de kosten niet (?) bij de bevolkingslagen terechtkomen waaruit de VVD haar stemvolk recruteert.
Bij mijn weten besteedt géén enkele politieke partij hier noemenswaardig aandacht aan, door bijvoorbeeld wetgeving te formuleren, die de herkomst natrekt van geld wat Nederland binnenkomt - zoals in Italië wèl gebeurt.

Het probleem in Nederland is dus veel breder dan "teflon Rutte".

Info: Roberto Saviano (Italiaanse journalist en schrijver): op nrc.nl de volgende zoekterm invoeren:
"Nederland is één van de misdadigste landen ter wereld" (wanneer het artikel alléén voor abonnees verschijnt: JavaScript uitzetten en website verversen)
https://www.ad.nl/binnenland/maffiarechter-nederland-onderschat-ontwrichtende-invloed-georganiseerde-misdaad~ac0a3f91/
16-10-2022, 17:51 door Anoniem
Het hele DOEL van de operatie is toch elke keer de Chinese maatschappij een stukje dichter bij brengen? En we laten het gewoon gebeuren. Nederland K*Tland.
16-10-2022, 18:45 door Anoniem
Door Anoniem: Het hele DOEL van de operatie is toch elke keer de Chinese maatschappij een stukje dichter bij brengen? En we laten het gewoon gebeuren. Nederland K*Tland.
Door Anoniem: Het hele DOEL van de operatie is toch elke keer de Chinese maatschappij een stukje dichter bij brengen? En we laten het gewoon gebeuren. Nederland K*Tland.

Ga dan ergens anders wonen als je beter kunt krijgen.

Deze maatregelen zijn gewoon nodig omdat de misdaad al te veel terrein heeft gewonnen.
Lees het artikel van die Roberto Saviano maar eens goed.
We hebben al te veel uit handen gegeven door onze "vrijheid" die altijd moet samenhangen met verantwoordelijkheid.
Die bezitten we als volk te weinig.(want we denken dat we op grote schaal allerlei drugs moeten gebruikeb,daarmee de drugscrininelen hun portemonaies spekkend)
16-10-2022, 20:51 door Anoniem
Door Anoniem:
De privacystichting roept iedereen dan ook op om tegen het kabinetsplan te strijden.

Ze zijn alleen vergeten aan te geven hoe mensen en organisaties dat kunnen doen.

- Moet iedereen de wapens op pakken en naar Den Haag gaan? (EFF roept op tot "strijden")
?

de laatste persoon die dat metaforisch zei wordt al maanden geterroriseerd door alle instanties die door de democratische partij geleid worden...
17-10-2022, 04:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het hele DOEL van de operatie is toch elke keer de Chinese maatschappij een stukje dichter bij brengen? En we laten het gewoon gebeuren. Nederland K*Tland.
Door Anoniem: Het hele DOEL van de operatie is toch elke keer de Chinese maatschappij een stukje dichter bij brengen? En we laten het gewoon gebeuren. Nederland K*Tland.

Ga dan ergens anders wonen als je beter kunt krijgen.


Precies! Het heeft weinig zin om je druk te maken over zaken die je niet kan veranderen. Er zijn betere plekken om je te vestigen.
17-10-2022, 08:32 door Anoniem
dit is de wereld op zn kop. iedereen is verdacht totdat je het tegendeel bewijst. het moet niet gekker worden.
17-10-2022, 08:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Bij mijn weten besteedt géén enkele politieke partij hier noemenswaardig aandacht aan, door bijvoorbeeld wetgeving te formuleren, die de herkomst natrekt van geld wat Nederland binnenkomt - zoals in Italië wèl gebeurt.
Als we er al niet eens achter zijn wat nou precies het probleem is? De een zegt dat het allemaal komt omdat er zoveel Nederlanders drugs gebruiken, maar dan zou het resultaat moeten zijn dat er veel geld Nederland UIT gaat. En jij zegt dat er fout geld in Nederland BINNEN komt, dat zou corresponderen met Nederland als handelsland (doorvoerland) naar andere landen.
Lijkt me wel handig eerst te bepalen wat het precies is, want dan kun je je richten op de juiste groep.
(wel uitkijken want voor je het weet heb je weer discriminatie)
17-10-2022, 09:28 door Anoniem
Door Quink:
Door Anoniem: Als je er kritiek op uit, komt een staatstrol vragen of je je wel goed voelt en of je er niet eens erover moet gaan praten. Waar zijn we met z'n allen toch in beland de afgelopen tijd? We worden gesloopt en waarom?

Wat is een staatstrol? Een Russische dubbelintrigant, The Hood (Thunderbirds) of 'gewoon' de Führer van het Forum voor Domocratie?

'We' zijn nergens in beland. 'we' hebben de landing zelf veroorzaakt met onze oliedomme stembusgang voor de 4e keer op een rij, want: elk volk (we) krijgt de leiders die het verdient.
Dus nu niet gaan jammeren. Doe het er maar mee, want: eigen schuld dikke bult als 'we' wegblijven uit het stemhokje, of wel... dán gaan stemmen op partijen die niets meer doen dan opruiende praatjes brallen.

Ik zou je graag willen melden, er is vrij recentelijk aangetoond dat er sterke aanwijzingen zijn dat er in sommige gemeente stemfraude is gepleegd tijdens de verkiezingen.

Stel: je bent het vertrouwen in onze overheid inmiddels verloren na de afgelopen 3 jaar, dan zou het mij helemaal niets verbazen als stemmen op een andere partij geen verschil maakt.
Hier staat FvD helemaal buiten. het is de huidige zittende macht die al dit mogelijk heeft gemaakt.

Het stemhokje is als een mondkapje, je kan hem dragen, of niet. hij werkt toch niet. zoethoudertje of gehoorzaamheidstest?
17-10-2022, 09:31 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem:
De privacystichting roept iedereen dan ook op om tegen het kabinetsplan te strijden.

Ze zijn alleen vergeten aan te geven hoe mensen en organisaties dat kunnen doen.

- Moet iedereen de wapens op pakken en naar Den Haag gaan? (EFF roept op tot "strijden")
?

de laatste persoon die dat metaforisch zei wordt al maanden geterroriseerd door alle instanties die door de democratische partij geleid worden...

...en zo hoort het te gaan met personen ouder dan 16 jaar die denken dat de werkelijkheid een speelplaats is voor hun naar sensatie en geweld hunkerende zieke geest.
De systematische dreiging met vuurwapens die bijna dagelijks uitmondt in een dode of zwaargewonde is volgens jou dus een overspannen reactie 'door alle instanties die door de democratische partij-?- geleid worden'.

Als jij het maar een farce vindt om op te roepen tot geweld is het hoog tijd dat ook jij scherp in de gaten wordt gehouden, want dan ben je van hetzelfde gevaarlijke laken een pak als de van belangrijke moraal ontspoorde types waar de samenleving last van heeft.
17-10-2022, 10:03 door Anoniem
Grappig dat veel mensen het hier hebben over privacy en democratie. Transactie monitoring koppel ik aan de ontwikkelingen op het vlak van Central Bank Digital Currency (CBDC) en het invoeren van digital stable coins zoals de Dollar, Euro en andere valuta.

De digitale wallet zit er aan te komen waar alles m.b.t. identiteit en geld in kan worden gedaan. Privacy is dood, net als democratie. Dit zijn plannen die al jaren geleden zijn gepland en waar je nu steeds meer van in de uitvoering gaat zien. Kritische geluiden en zorgen hebben ze lak aan, dit zijn plannen die door moeten. Ze gaan het gewoon doorvoeren. Of je dat nu wilt of niet. Verzet heeft geen zin.
17-10-2022, 10:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-10-2022, 10:43
Door Anoniem:
Door Quink:
Paniekvoetbal:

...De wet verbiedt contante betalingen vanaf drieduizend euro en maakt het eenvoudiger voor banken om klantgegevens met elkaar uit te wisselen.

Zoals ik elders al schreef: het paniekvoetbal tegen de criminaliteit, om de vaste grond die zij begint te krijgen in de 'bovenwereld' te bestrijden, neemt koortsachtige vormen aan.

Sinds 2018 toen de harde signalen vanuit de recherche dat het water hun aan de lippen stond m.b.t. hun werk stevig werd verwoord met de uitspraak dat Nederland een narcostaat gaat worden als er geen substantiële bijdrage komt vanuit de overheid, is het kabinet te beflik...rd geweest om met die noodsignalen ernstig substantieel en met de hoogst mogelijke prioriteit heel veel te doen: teflon Rutte ten voeten uit.

En dan nu, na vergismoorden en moordaanslagen op zowel een advocaat en een journalist, een slepend proces op een crimineel monster, waarvan ik niet durf te schatten hoeveel 'klauwen met geld' het kost en nog gaat kosten, komt men met een draak van een wetgeving totaal in contradictie met het CBS dat jaarlijks liegt zo groen en geel als maar kan over d... dalende misdaadcijfers....

Van wie anders dan teflon Rutte en zijn conservatieve neoliberale kliek kun je dus verwachten dat dit gebeurt? antwoord: niemand anders.

Hoofdoorzaak in de kern is dat te veel volk wegblijft van de stembus of wel, dan op schreeuwers gaat stemmen zoals 'in den beginne': de narcist Fortuyn, daarna de blonde kamertrol Wilders en in latere chronologie: de Führer van het Forum voor Domocratie, die het al zo bont heeft gemaakt dat hij voor een week zijn opruiende mondspleet op slot moet houden in de 2e Kamer.

Ik geef Privacy First geen ongelijk maar de hele situatie is wel helemaal uit zijn ambivalente voegen gebarsten en iedereen die een beetje verder kijkt dan de spreekwoordelijke neuslengte ziet het om zich heen gebeuren:
De criminaliteit krijgt vaste voet aan de grond, en ten lange leste te wijten aan neoliberaal pappen en nathouden i.p.v. doorpakken zit men beleidsmatig zo met de situatie verlegen dat alleen nog met hak- en breekwetgeving - die tot veel weerstand leidt vanuit de samenleving - nog probeert het zinkende schip van onvoldoende gefinancierde criminaliteitsbestrijding drijvende te houden.


Dus nogmaals:
Wanneer komt de verlichting? Wanneer breekt de tijd aan dat het Nederlandse Electoraat teflon Rutte definitief aan de parlementaire geschiedenis toevoegt? 2025?
De narcostaat Nederland wordt bewust in stand gehouden omdat de baten blijkbaar (?) de kosten nog overwegen, dan wel de kosten niet (?) bij de bevolkingslagen terechtkomen waaruit de VVD haar stemvolk recruteert.
Bij mijn weten besteedt géén enkele politieke partij hier noemenswaardig aandacht aan, door bijvoorbeeld wetgeving te formuleren, die de herkomst natrekt van geld wat Nederland binnenkomt - zoals in Italië wèl gebeurt.

Het probleem in Nederland is dus veel breder dan "teflon Rutte".

Hier spreek je jezelf tegen. Ik ontken niet dat het probleem breder is dan slechts gedragen door de politieke verantwoordelijken en de uitvoerenden die het maar moeten doen met hun afgeknepen financiële budget, maar het is de VVD'er Rutte welke die problematiek maar laat lopen als eindverantwoordelijke aka: Minister-president, door voornoemd budget niet ruimschoots te verhogen.
Soms ga ik zelfs zo ver in mijn kritiek op de VVD omdat zij hun verantwoordelijkheid chronisch onvoldoende nemen tot voldoende beveiliging van het openbare leven, dat ik ze er ernstig van verdenk dat er een akelige opzet schuilt in deze 'VVD modus operand': het opzettelijk verwaarlozen van de openbare veiligheid, maar ook de levensstandaard van degene die moeten 'overleven' to decrease the surplus population...

En daarmee kom ik op het VVD adagio, dat de hoofdlijn, neen: de basis vormt van het VVD partijprogramma:
Een zichzelf regulerende samenleving met/door zo min mogelijk overheidsbemoeienis.
En daaruit rijst de terechte vraag en de terechte kritiek:
Waarom wil je regeringsverantwoordelijkheid als je die toch niet ten volle wilt nemen?
Rot op dan met ingang van 2025! (parlementsverkiezingen/vorming regering)
17-10-2022, 11:24 door Anoniem
Gewoon allemaal met de auto op het Malieveld gaan staan.
Er waren in oktober 2019 verschillende grote groepen en boze boeren met veel landbouwtrekkers op het oorlogspad en aanwezig op het Malieveld. Het zwermde ook van de politie en de Marechaussee, maar er kwam maar EEN enkel Kamerlid een kleine protestgroep toespreken. De rest van de Kamerleden liet zich niet zien....
17-10-2022, 13:21 door Anoniem
Door Anoniem: Grappig dat veel mensen het hier hebben over privacy en democratie. Transactie monitoring koppel ik aan de ontwikkelingen op het vlak van Central Bank Digital Currency (CBDC) en het invoeren van digital stable coins zoals de Dollar, Euro en andere valuta.

De digitale wallet zit er aan te komen waar alles m.b.t. identiteit en geld in kan worden gedaan. Privacy is dood, net als democratie. Dit zijn plannen die al jaren geleden zijn gepland en waar je nu steeds meer van in de uitvoering gaat zien. Kritische geluiden en zorgen hebben ze lak aan, dit zijn plannen die door moeten. Ze gaan het gewoon doorvoeren. Of je dat nu wilt of niet. Verzet heeft geen zin.
Geef jij echt altijd zo snel op? Verzet is simpel, begin vanaf nu weer alle betaling contant te doen.
17-10-2022, 13:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Bij mijn weten besteedt géén enkele politieke partij hier noemenswaardig aandacht aan, door bijvoorbeeld wetgeving te formuleren, die de herkomst natrekt van geld wat Nederland binnenkomt - zoals in Italië wèl gebeurt.
Als we er al niet eens achter zijn wat nou precies het probleem is? De een zegt dat het allemaal komt omdat er zoveel Nederlanders drugs gebruiken, maar dan zou het resultaat moeten zijn dat er veel geld Nederland UIT gaat. En jij zegt dat er fout geld in Nederland BINNEN komt, dat zou corresponderen met Nederland als handelsland (doorvoerland) naar andere landen.
Lijkt me wel handig eerst te bepalen wat het precies is, want dan kun je je richten op de juiste groep.
(wel uitkijken want voor je het weet heb je weer discriminatie)
Het probleem is niet het aantal Nederlandse gebruikers, maar dat Nederland een belastingparadijs is en op die manier zwart geld aantrekt, kortom, actief een verzamelbak van georganiseerde criminaliteit installeert, die op haar beurt weer uitvoert.
Nederland doorvoerland dus, volgens de oudste Nederlandse tradities.
17-10-2022, 15:04 door Anoniem
Door Quink:
Door Anoniem:
Door Quink:
Paniekvoetbal:
...De wet verbiedt contante betalingen vanaf drieduizend euro en maakt het eenvoudiger voor banken om klantgegevens met elkaar uit te wisselen.
Zoals ik elders al schreef: het paniekvoetbal tegen de criminaliteit, om de vaste grond die zij begint te krijgen in de 'bovenwereld' te bestrijden, neemt koortsachtige vormen aan.

Sinds 2018 toen de harde signalen vanuit de recherche dat het water hun aan de lippen stond m.b.t. hun werk stevig werd verwoord met de uitspraak dat Nederland een narcostaat gaat worden als er geen substantiële bijdrage komt vanuit de overheid, is het kabinet te beflik...rd geweest om met die noodsignalen ernstig substantieel en met de hoogst mogelijke prioriteit heel veel te doen: teflon Rutte ten voeten uit.

En dan nu, na vergismoorden en moordaanslagen op zowel een advocaat en een journalist, een slepend proces op een crimineel monster, waarvan ik niet durf te schatten hoeveel 'klauwen met geld' het kost en nog gaat kosten, komt men met een draak van een wetgeving totaal in contradictie met het CBS dat jaarlijks liegt zo groen en geel als maar kan over d... dalende misdaadcijfers....

Van wie anders dan teflon Rutte en zijn conservatieve neoliberale kliek kun je dus verwachten dat dit gebeurt? antwoord: niemand anders.

Hoofdoorzaak in de kern is dat te veel volk wegblijft van de stembus of wel, dan op schreeuwers gaat stemmen zoals 'in den beginne': de narcist Fortuyn, daarna de blonde kamertrol Wilders en in latere chronologie: de Führer van het Forum voor Domocratie, die het al zo bont heeft gemaakt dat hij voor een week zijn opruiende mondspleet op slot moet houden in de 2e Kamer.

Ik geef Privacy First geen ongelijk maar de hele situatie is wel helemaal uit zijn ambivalente voegen gebarsten en iedereen die een beetje verder kijkt dan de spreekwoordelijke neuslengte ziet het om zich heen gebeuren:
De criminaliteit krijgt vaste voet aan de grond, en ten lange leste te wijten aan neoliberaal pappen en nathouden i.p.v. doorpakken zit men beleidsmatig zo met de situatie verlegen dat alleen nog met hak- en breekwetgeving - die tot veel weerstand leidt vanuit de samenleving - nog probeert het zinkende schip van onvoldoende gefinancierde criminaliteitsbestrijding drijvende te houden.

Dus nogmaals:
Wanneer komt de verlichting? Wanneer breekt de tijd aan dat het Nederlandse Electoraat teflon Rutte definitief aan de parlementaire geschiedenis toevoegt? 2025?
De narcostaat Nederland wordt bewust in stand gehouden omdat de baten blijkbaar (?) de kosten nog overwegen, dan wel de kosten niet (?) bij de bevolkingslagen terechtkomen waaruit de VVD haar stemvolk recruteert.
Bij mijn weten besteedt géén enkele politieke partij hier noemenswaardig aandacht aan, door bijvoorbeeld wetgeving te formuleren, die de herkomst natrekt van geld wat Nederland binnenkomt - zoals in Italië wèl gebeurt.

Het probleem in Nederland is dus veel breder dan "teflon Rutte".
Hier spreek je jezelf tegen. Ik ontken niet dat het probleem breder is dan ..
Je ontkent het niet, maar je suggereert wel dat wanneer niemand meer op "teflon Rutte" stemt het probleem van de narcostaat wordt opgeheven.
...slechts gedragen door de politieke verantwoordelijken en de uitvoerenden die het maar moeten doen met hun afgeknepen financiële budget, maar het is de VVD'er Rutte welke die problematiek maar laat lopen als eindverantwoordelijkec aka: Minister-president, door voornoemd budget niet ruimschoots te verhogen.
Budgetkwesties zijn in principe een ander probleem; een probleem dat natuurlijk niet los te zien is van de prioriteiten, die de minister-president heeft tav de 'collateral damage' van het faciliteren van de georganiseerde misdaad (omdat dit vruchten afwerpt voor de Nederlandse staat).
Het gaat om de breed gedragen, nationale goedkeuring voor het fenomeen "Nederland belastingparadijs", dáár zit het fundament.
Anders geformuleerd: het neoliberalisme is Kamerbreed.
Wanneer je een belastingparadijs bent krijg je de gebruikelijke criminaliteit van de georganiseerde misdaad erbij geleverd. Déze misdaad is gewoon onderdeel van de wijze van zaken doen in dit milieu (bedrijfscultuur), geweld is hierbinnen een legitiem middel.

Zolang je het aantrekkelijk maakt voor de georganiseerde misdaad om zich in Nederland te vestigen heb je steeds grotere budgetten nodig om de hieruitvolgende criminaliteit te bestrijden. Dweilen met de kraan open.
Door alleen te focussen op de budgetten voor criminaliteitsbestrijding (feitelijk een onjuist woord, want er wordt niets bestreden, alleen de rommel opgeruimd/ opgeveegd) mis je de oorzaak van waarom deze budgetten überhaupt nodig zijn.
Soms ga ik zelfs zo ver in mijn kritiek op de VVD omdat zij hun verantwoordelijkheid chronisch onvoldoende nemen tot voldoende beveiliging van het openbare leven, dat ik ze er ernstig van verdenk dat er een akelige opzet schuilt in deze 'VVD modus operand': het opzettelijk verwaarlozen van de openbare veiligheid, maar ook de levensstandaard van degene die moeten 'overleven' to decrease the surplus population...
Zo ver wil ik niet gaan. De georganiseerde misdaad is gewoon een verdienmodel voor de Nederlandse staat, waarbij de VVD - zoals gebruikelijk - het minst oog heeft voor de schade die dit oplevert in de bevolking; en zolang het ondernemers uit het MKB treft ook géén reden vindt om het verdienmodel ter discussie te stellen (Rutte vindt het dan weer wèl erg dat Hare Hoogheid prinses Amalia door bedreigingen uit - vermoedelijk - de kringen van de georganiseerde misdaad het huis vrijwel niet uit kan).
En daarmee kom ik op het VVD adagio, dat de hoofdlijn, neen: de basis vormt van het VVD partijprogramma:
Een zichzelf regulerende samenleving met/door zo min mogelijk overheidsbemoeienis.
Dit is fake, een marketingpraatje om de echte motieven van de neoliberalen te verbergen.
Het neoliberalisme heeft de staat nodig om te kunnen functioneren, zoiets als "de vrije markt" bestaat niet; alle liberalen willen bemoeienis van de staat om "de markt" in te richten en te reguleren; alle neoliberalen staan ook meteen bij de staat te bedelen wanneer "het Kapitaal" (banken, ondernemingen, industrietakken) bedreigd wordt en zichzelf niet meer kan redden. En ook van subsidies (voorbeeld: fossiele energie) zijn ze niet vies. Verder moet de staat de bevolking zodanig trimmen dat deze naadloos in het bedrijfsleven functioneert (en zo kan ik nog uren doorgaan).
En daaruit rijst de terechte vraag en de terechte kritiek:
Waarom wil je regeringsverantwoordelijkheid als je die toch niet ten volle wilt nemen?
Rot op dan met ingang van 2025! (parlementsverkiezingen/vorming regering)
Elke politieke partij die regeringsverantwoordelijkheid krijgt neemt de neoliberale agenda meteen over. Alleen op piepkleine details wordt er dan nog ietsje ànders geschaafd aan belasting- en inkomstenpolitiek, voorwaarden voor (milieu e.a.) vergunningen, arbeidsmarktpolitiek, zorgverzekeraarswezen, woonsubsidies en -regelgeving, etc.
Dus: good luck! :)
19-10-2022, 21:29 door Anoniem
Door Anoniem: Maar wat gaan wij er tegen doen dan? .
U zou aangifte kunnen doen bij de politie. De Nederlandse banken zijn al gestart met deze monitoring in 2020 terwijl dit wettelijk gezien nog niet is toegestaan. Eigenlijk zou Privacy First die aangifte moeten doen als belanghebbende.
Wat u verder kunt doen is een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. In deze klacht kunt 1. Melding doen van de onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens die nu al plaatsvindt door TMNL en 2. Dat u zich zorgen maakt over de plannen van de overheid om deze massasurveillance door particuliere ondernemingen mogelijk te maken.
Ik heb zelf al een klacht ingediend, hoe meer hoe beter.
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/meldingsformulier-klachten
Het zal niet direct het verschil maken, maar niets doen is denk ik geen optie.
19-10-2022, 22:01 door Anoniem
Het is een zeer zorgelijke ontwikkeling als de overheid dit wetsvoorstel wil doordrukken ondanks het negatieve advies van de Raad van State. Deze massasurveillance door banken is volstrekt zinloos gebleken tot nu toe. Zowel in Nederland als in het buitenland.
Alleen bij de Nederlandse banken werken er nu circa 16.000 medewerkers bij deze pseudopolitieorganisatie. Dat staat in schril contrast tot bijvoorbeeld het aantal wijkagenten in Nederland. Dat zijn er ongeveer 3.500. Aan personeelskosten en bijkomende kosten geven banken op jaarbasis nu al meer dan twee miljard euro uit. De kosten voor banken om deze pseudopolitie in stand te houden is ter vergelijking al een derde van het jaarlijkse budget van onze volledige nationale politie.
De totale kosten van de pseudopolitieorganisatie zijn nog veel hoger. Naast de Nederlandse banken maken andere (financiële) instellingen onderdeel uit van dit particuliere surveillance systeem.
Betaaldienstverleners, verzekeraars, beleggingsinstellingen, trustkantoren, advocaten, notarissen, gerechtsdeurwaarders, casino’s, pandhuizen en nog vele andere organisaties hebben allemaal met alsmaar oplopende kosten te maken. Er gaan nu zelfs al stemmen op om onderwijsinstellingen aan de lange lijst toe te voegen. De controlegekte lijkt geen grenzen te hebben.
Deze kosten inclusief de boetes en schikkingen worden betaald door de klanten van de banken en de andere organisaties. Niets vermoedende klanten met een hypotheek betalen naast rente en aflossing honderden miljoenen om de weinig succesvolle bancaire pseudopolitie te financieren. De realiteit is namelijk dat de hoeveelheid witgewassen geld in Nederland in de afgelopen 20 jaar met geen euro gedaald is en er is niet een terrorist gepakt ondanks alle miljarden die we als samenleving betaald hebben voor dit "preventieve" systeem. Wel worden steeds meer mensen onterecht uitgesloten van financiële dienstverlening. Worden er tientallen onnodige rechtzaken gevoerd en neemt het wantrouwen in de samenleving alleen maar toe.
Dit is zo'n ontzettend dom en gevaarlijk plan. Er is in de wereld maar een ander land waar men openlijk een dergelijk systeem durft te implementeren. Dat is het Chinese Social Credit System.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.