image

Canadese supermarktketen Sobeys getroffen door ransomware-aanval

zaterdag 12 november 2022, 13:00 door Redactie, 3 reacties

De Canadese supermarktketen Sobeys is getroffen door een ransomware-aanval, wat gevolgen heeft voor de dienstverlening aan klanten. Deze week meldde Sobeys dat het met een "it-probleem" te maken had waardoor verschillende diensten binnen de supermarkten niet meer werkten of met een vertraging. Daarnaast hadden sommige apotheken van Sobeys problemen met het uitleveren van medicijnen.

Het bedrijf gaf echter geen verdere details of aanvullende verklaringen en wilde ook niet met de pers spreken, zo meldt CBC. Twee Canadese privacytoezichthouders hebben inmiddels een melding van Sobeys ontvangen dat het bedrijf met een datalek te maken heeft. Volgens onbevestigde berichten zouden alle systemen vergrendeld zijn, waaronder de salarisadministratie.

Medewerkers hebben inmiddels foto's van versleutelde systemen gedeeld waarop een door ransomware geplaatste losgeldboodschap is te zien. Verder meldt ook website Bleeping Computer op basis van bronnen dat het om een ransomware-aanval gaat die eind vrijdag of begin zaterdagochtend plaatsvond. Of en wat voor soort gegevens er precies zijn gestolen en hoe de aanvallers toegang konden krijgen is nog onbekend.

Reacties (3)
12-11-2022, 14:18 door Anoniem
Meer digitaal, meer, MEER!
12-11-2022, 17:09 door Anoniem
Door Anoniem: Meer digitaal, meer, MEER!
Meer "Meer digitaal!" roepen, meer!

Joh, je komt zo langzamerhand over alsof er een kras op je plaat zit. Je wekt niet de indruk dat er enige progressie in je denken zit maar dat je dat ene punt hebt bereikt en niet meer verder komt. Je hebt vast wel meer in huis dan je met deze reacties laat zien.
13-11-2022, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem: Meer digitaal, meer, MEER!
Ga alsjeblieft van dit digitale platform af. Of roep je alleen maar en ondertussen doe je net zo hard mee...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.