image

VS neemt 18 domeinnamen in beslag gebruikt voor ronselen van katvangers

zaterdag 12 november 2022, 12:36 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben deze week achttien domeinnamen in beslag genomen die criminelen gebruikten voor het ronselen van katvangers. De websites leken van legitieme bedrijven te zijn die mensen zochten om vanuit huis te werken. In werkelijkheid ging om zogenoemde 'work-from-home' en 'reshipping' scams, waarbij criminelen met gestolen creditcardgegevens allerlei goederen bestellen, aldus onderzoek van de FBI.

De goederen werden vervolgens op het adres van een katvanger afgeleveerd, die de pakketten dan naar een ander opgegeven adres moest versturen. Zo kregen katvangers twintig dollar voor het doorsturen van een pakket, waarbij de criminelen het benodigde verzendlabel verstrekten. Het onderzoek naar de verantwoordelijke criminelen begon in februari 2021. De autoriteiten ontvingen uiteindelijk meer dan honderd klachten over de bende en websites. Sommige slachtoffers hadden met hun eigen creditcard aankopen gedaan die nooit door de fictieve bedrijven werden vergoed.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.