image

FBI-directeur heeft "nationale veiligheidszorgen" over TikTok

woensdag 16 november 2022, 15:58 door Redactie, 5 reacties

De FBI heeft "nationale veiligheidszorgen" over de verschillende manieren waarop de Chinese overheid gebruik zou kunnen maken van de populaire video-app TikTok, zo liet FBI-directeur Christopher Wray gisteren het Amerikaanse Congres tijdens een hoorzitting weten. Het gaat dan om het verzamelen van data over miljoenen gebruikers of het aanpassen van het aanbevelingsalgoritme voor beïnvloedingsoperaties.

Ook maakt de FBI zich zorgen dat TikTok kan worden gebruikt om via de app persoonlijke apparatuur van gebruikers te compromitteren. Concrete voorbeelden werden niet door Wray gegeven. De FBI directeur stelde dat details over de acties van TikTok in een geclassificeerde briefing besproken zouden moeten worden. Volgende maand wordt nieuw privacybeleid van kracht waardoor TikTok-data van Europese gebruikers ook toegankelijk wordt voor medewerkers buiten Europa, waaronder in China. Vorige week liet de ChristenUnie weten dat het mede vanwege privacyzorgen TikTok wil verbieden.

Reacties (5)
16-11-2022, 16:21 door Anoniem
Stop met sociale media,is dat moeilijk

The Matrix
16-11-2022, 22:09 door Anoniem
Dan moeten ze eerst maar eens bewijs laten zien want de app heeft nul rechten nodig om te installeren. Pas als je het gaat gebruiken om filmpjes te maken worden rechten als mic en camera gevraagd, ja gek he dat een app erom vraagt.
Er is nul komma nul bewijs dat Tiktok schadelijke zaken bevat, ik weet er zo wel een stuk of wat van Insta, FB, twitter, Linkedin die veel schadelijker zijn dan heel TikTok. Maar ja, de VS kan beschuldigingen uitten zonder bewijzen te leveren en diens handlangers brengen het wel verder. Ik denk dat de VS het meest schadelijke kwaad in de wereld is. Wat zou het toch vredig zijn in de wereld als de VS ophoudt te bestaan. Minder armoede, minder oorlogen, minder ellende in de wereld. Wellicht wordt bereiken we dan de ideale wereld waar we vredig met elkaar kunnen samenleven.
17-11-2022, 14:55 door Anoniem
Ja, grappig dat mensen vallen over "TikTok wil weten waar ik woon!?"... ja natuurlijk want de EU geeft ze elke keer miljoenen boetes als ze klanten hebben in EU gebieden en niet houden aan wetgeving die in dat gebied geldt, dus moet je weten waar mensen wonen.

"Ze willen weten welke taal ik gebruik op mijn gsm?!?" .. ja, lijkt me handig om de app in dezelfde taal weer te geven?

"Ze willen zelfs de camera en microfoon gebruiken"... ja, lijkt me nogal handig als je filmpjes wilt maken en uploaden?

Zo zie je maar hoe er ontzettend op de FUD gespeeld wordt... FUD..uit welk land kwam die tactiek ook al weer? Hint. hetzelfde land van de napalmbommen, ghettoblasters en Mickey Mouse.
27-11-2022, 16:06 door Anoniem
Die FBI-directeur heeft gelijk. TikTok is nog grotere vuilnis dan Facebook, Twitter en Whatsapp. Dit is helaas geen FUD - TikTok geeft nl. toe dat veel medewerkers aan wereldwijde data kunnen. Uw privacy op dat platform is dus een holle doos. Gezien de veiligheid van de Navo in het gedrang komt - moet TikTok zo snel het maar kan geblokkeerd worden.
Bovendien heb ik veel verhalen gehoord van getraumatiseerde kinderen die Poetler-propaganda te verwerken gekregen hebben. Inderdaad hier ten lande in de EU.
12-12-2022, 11:50 door Anoniem
Stel je voor dat in de jaren zestig, midden in de Koude Oorlog, de [communistische] Sovjet-Unie voor de hele westerse wereld televisieprogrammering mocht verzorgen. Zo ongeveer is de situatie waarin de wereld nu verkeert door de enorme populariteit van de video-app TikTok, eigendom van een Chinees bedrijf.

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/12/11/wie-is-er-bang-voor-tiktok-hoe-een-dansjes-app-een-geopolitieke-machtsfactor-werd-a4150980

Dat althans betoogde onlangs de Amerikaanse technologie-ethicus Tristan Harris, directeur van de denktank Center for Humane Technology en „het geweten van Silicon Valley”, volgens het tijdschrift The Atlantic.

https://www.humanetech.com/podcast/bonus-addressing-the-tiktok-threat


Het einde van Google

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/12/11/het-einde-van-google-a4151114

Stel je zoekt naar een restaurant of hotel. Volgens Google’s eigen data gebruikt veertig procent van de Amerikaanse jongeren tussen de 18 en 24 jaar daarvoor liever TikTok en Instagram dan Google Maps. Geef ze eens ongelijk.
Zoals de iPhone voor de doorbraak van smartphones zorgde, zo zal ChatGPT voor altijd veranderen hoe we met computers communiceren. Zo soepel, dat de traditionele zoekinterface van Google ineens gedateerd aanvoelt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.