image

Politie houdt man aan voor inbraak op Twitter-account Nederlandse politicus

donderdag 24 november 2022, 07:02 door Redactie, 1 reacties

Agenten hebben gisteren een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van het inbreken op het Twitter-account van een Nederlandse politicus in de zomer van 2020. Na de aangifte van het niet nader genoemde Tweede Kamerlid startte de politie een onderzoek. Daarbij is samengewerkt met de Amerikaanse autoriteiten, waarbij de 22-jarige verdachte uiteindelijk in beeld kwam.

Na de aanhouding van de 22-jarige man zijn er twee woningen in Nijmegen doorzocht. Daarbij zijn verschillende gegevensdragers in beslag genomen. Het onderzoek naar de in beslag genomen data kan volgens de politie geruime tijd in beslag nemen. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden, hij blijft wel verdachte in deze zaak. De naam van de de Nederlandse politicus is niet bekendgemaakt. In de zomer van 2020 werd echter bij een grote aanval op Twitter het account van Geert Wilders gekaapt.

Reacties (1)
05-12-2022, 13:18 door Anoniem
De hoeveelheid hatelijke, racistische, homofobe en antisemitische berichten op Twitter is explosief toegenomen sinds Elon Musk de scepter zwaait bij het sociale medium. Dat blijkt uit onderzoek waar The New York Times over bericht.

Hate Speech’s Rise on Twitter Is Unprecedented, Researchers Find
https://www.nytimes.com/2022/12/02/technology/twitter-hate-speech.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.