image

Interpol: 130 miljoen dollar van cybercriminelen in beslag genomen

vrijdag 25 november 2022, 09:56 door Redactie, 0 reacties

Bij een internationale politieoperatie die van eind juni tot en met afgelopen woensdag plaatsvond is 130 miljoen dollar van cybercriminelen in beslag genomen en 975 verdachten aangehouden, zo laat Interpol weten. De operatie richtte zich op verschillende delicten, waaronder phishing, datgingfraude, sextortion, investeringsfraude en het witwassen van geld verdiend met online gokken.

Door de aanhouding van de 975 verdachten konden autoriteiten meer dan zestienhonderd zaken oplossen, aldus Interpol. Daarnaast werden bijna 2800 bankrekeningen en cryptowallets geblokkeerd die waren gelinkt aan het ontvangen van geld verkregen via cybercrime. Tijdens de operatie is er ook een nieuw protocol van Interpol gelanceerd, genaamd Anti-Money Laundering Rapid Response Protocol (ARRP), waarmee deelnemende landen verzoeken om criminelen tegoeden te bevriezen kunnen afhandelen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.