image

Kaspersky: Google Marketing Platform meest actieve tracker op internet

vrijdag 25 november 2022, 10:32 door Redactie, 5 reacties

Het Google Marketing Platform, voorheen bekend als DoubleClick, is de meest actieve tracker op internet, zo stelt antivirusbedrijf Kaspersky op basis van data die het van gebruikers verzamelde. Van de Top 25 trackers die het afgelopen jaar bij gebruikers werden gedetecteerd zijn er vier van Google: Google Analytics, Google AdSense, Google Marketing Platform (DoubleClick) en YouTube Analytics.

De antivirussoftware van Kaspersky beschikt over een onderdeel genaamd Do Not Track (DNT) dat webtrackers blokkeert. Gebruikers moeten de optie zelf inschakelen. Kaspersky zegt anonieme data over het gebruik van DNT te verzamelen waarmee het de meest actieve trackers in kaart kan brengen. Google Marketing Platform werd het vaakst aangetroffen. Van alle geblokkeerde webtrackers bij Europese gebruikers is meer dan 21 procent afkomstig van Googles marketingplatform.

Google Analytics volgt op een tweede plek met vijftien procent. Een andere actieve trackingpartij in Europa is het Franse advertentiebedrijf Criteo. Zeven procent van de waargenomen trackers waren van dit bedrijf. Daarmee staat het voor Facebook, dat voor vijf procent van de trackers verantwoordelijk is. "Er zijn slechts een paar globale bedrijven die in elke hoek van de wereld gebruikersdata verzamelen", aldus Kaspersky. Volgens de virusbestrijder kunnen internetgebruikers het tracken niet volledig voorkomen, maar alleen de hoeveelheid data beperken die techbedrijven over hen verzamelen.

Reacties (5)
25-11-2022, 12:07 door Anoniem
“Kaspersky zegt anonieme data over het gebruik van DNT te verzamelen”

Dus ze tracken je bij het blokkeren van trackers?
25-11-2022, 12:46 door Anoniem
Door Anoniem: “Kaspersky zegt anonieme data over het gebruik van DNT te verzamelen”

Dus ze tracken je bij het blokkeren van trackers?

Het blijven rusen... Snap niet waarom mensen die software blijven gebruiken. Wel moralistisch de oorlog met de Ukraine veroordelen, maar een oligarch en zijn bedrijf raken om zo de Russische economy te breken... "Tuurlijk, goed idee (zolang anderen dat doen" :-( Hier ligt alles van Kaspersky eruit!
25-11-2022, 12:47 door Anoniem
Het is als het intrappen van een open deur.
Tracking the trackers.
Google is the biggest tracking instance and all ride on the Google bandwaggon.

Jammer dat Tracker SSL extensie niet meer aangeboden wordt.
Kun je zien waar je op een website met je tracking niet veilig bent voor o.a. NSA.

Steeds minder privacy om over anonimiteit maar te zwijgen.

#obserwator
25-11-2022, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem: “Kaspersky zegt anonieme data over het gebruik van DNT te verzamelen”

Dus ze tracken je bij het blokkeren van trackers?

Je lijkt verrast.
28-11-2022, 09:45 door Anoniem
Nee er wordt informatie verzameld over trackers om een beeld te krijgen. Hoe wil je zonder informatie iets onderzoeken? Virussen, maleware en trackers zal je informatie over moeten verzamelen om het aan te kunnen pakken en heeft niets met Russen te maken. Het toont aan hoe gevaarlijk Google en de Amerikaanse tech bedrijven zijn. Domme mensen kijken alleen naar woord Russen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.